בואו ונשבור כמה מיתוסים וננסה לשנות לכם את התפיסה: אין שום חוק כתוב או בלתי כתוב לכתיבה נכונה של קורות חיים.
אז איזה 7 חוקים שאבד עליהם הכלח אתם צריכים לשחרר כבר? הנה:
7. כתיבה בסדר כרונולוגי- קורות חיים כרונולוגיים הם קורות חיים שכתובים בסדר הפוך של התרחשות הדברים- מעכשיו אחורנית בזמן. זו באמת השיטה הטובה ביותר לכתוב את קורותיכם במידה והחיים שלכם התקדמו באופן לינארי, אממה? לא אצל כולם החיים דבש, יש כאלה שעשו בחירות קריירה שגויות ואחרים שקורות החיים שלהם מזוגזגים. למחפשי עבודה כאלה כתיבה כרונולוגית לא תמיד מחמיאה וזה שככה אמורים לכתוב קורות חיים- רק פוגע בהם. אז מה עושים? מבינים שלעיתים אין ברירה וצריך לחשוב יצירתי- כמו למשל לכתוב קורות חיים פונקציונליים- כאלה שלא כתובים לפי שנים, אלא לפי נושאים. גם את זה צריך כמובן לעשות בחוכמה ויש כל מיני טריקים שאפשר להשתמש בהם.מכירים את ההכרזה:”המלך מת, יחי המלך!”? יופי, אז כדי שלא להשאיר חלל ריק גדול מידי- הנה הנחיה אחת לכתיבת קורות חיים שכן מתאימה לימינו אנו:
אוהבים סושי? גם אני… סושי זה מאכל מהיר, קליל, ייצוגי ומתאים בול לממהרים- אין צורך לחתוך אותו, הוא מגיע בגודל ביס- מוכן לאכילה. זכרו זאת כשאתם כותבים את התוכן בקורות החיים שלכם- כתבו אותו כמו סושי- כתיבה קלילה (אין צורך במילים גבוהות שאף אחד לא מבין- בטח לא כשקורות החיים באנגלית), עיצוב אחיד, מגרה לקריאה ונעים לעין כשהתוכן בגודל של ביס שקל מאוד לבלוע- בלי גושי טקסט שמנים, רק בולטים קצרים בני שורה- מקסימום שתיים. כל השאר תלוי בדרך הספציפית שעברתם. בקיצור, עזבו מה אחרים עושים ומה מישהו פעם החליט שהוא חוק ותתחילו לחשוב על מה שמתאים ספציפית עבורכם!
נ.ב. תמונה- זה אומנם לא חוק, אבל כן תופעה… הוספת תמונה לקורות החיים. ומה זה מלמד אותנו על מי שמצרף תמונה? טוב, דבר ראשון זה מלמד שהמועמד מאוד אוהב את עצמו וחושב שהוא נראה מצוין בהחלט, כל כך טוב שאם יצרף את תמונתו זה עשוי להוסיף לו עוד אי אלו נקודות אצל המגייס וגם לשכנע שכדאי לראות את הפלא הזה מקרוב ובתלת מימד.
סתם… אני צוחקת כמובן… רבים מצרפים תמונה כי ראו את זה אצל מישהו אחר וחשבו שזה יכול לייצר בידול כלשהו, למשוך תשומת לב אולי… עזבו את זה שזה עניין של טעם ושתמונה בקורות חיים תופסת לא מעט מקום. עזבו גם שלכולם יש היום אפשרות להעלות תמונה בפייסבוק או בלינקדאין כך שזה די מיותר… אבל הבעיה האמיתית היא שהרבה מגייסים פשוט לא אוהבים את זה ולכן עדיף להימנע.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
>>קורות חיים בעמוד אחד<<
אם יש לך קורות חיים עם ניסיון, פרסומים ועוד – אין שום סיבה שזה יהיה עמוד אחד. אני כבר שנים עם קורות חיים של 2 עמודים מלאים ואין עם זה שום בעיה.
>>השכלה לפני נסיון- מי קבע שהשכלה חייבים למקם לפני הנסיון? באמת שאין לי מושג… אבל זה חוק מיותר, בטח אם הנסיון שלכם יותר מרשים מההשכלה. במקרה כזה- כדאי שהנסיון יופיע ראשון<<
אני דווקא מכיר כלל אחר – מה שיותר מרשים, יופיע קודם.
אם ההשכלה יותר מרשימה (כי אין ניסיון) – אז היא תופיע קודם.
היי, במילים אחרות- את/ה תומך בדעתי. אגב, לגבי ההשכלה והנסיון- זה בדיוק מה שכתבתי… מה שמרשים יותר- כדאי שיופיע ראשון…
…המלצות ישלחו לפי….
לדעתי זה דבר יעיל מאוד. זה מראה שיש המלצות, אבל אני לא מתכוון לשלוח למגייס חוברת בנוסף לקו"ח.
ככה כולם מרוויחים – אני מודיע בעקיפין שיש לי בלי לשלוח אותם, והוא יודע שיש לי "לכאורה" כמה נקודות זכות – ואם ירצה , יקבל אותם
זו שורה מיותרת. מהסיבה הפשוטה שבין אם יש לך לבין אם אין- בין אם בא לך לתת לבין אם לא, המעסיקים ירצו לשוחח עם ממליצים שלך. זה שלב בלתי נפרד מכמעט כל תהליך גיוס לעבודה. ועל כן אין צורך להגיד את המובן מאליו. וחבל על בזבוז של מקום יקר בקורות החיים.
תרפפו היתה שנה שעברה
בגימטריה היא תשע''ו
כקוריוז, ובלי להוריד מהתוכן המעולה שקראתי כאן
תודה רבה!