בואו ונודה בזה, לקבל תשובה שלילית ממעסיק בצירוף ההסבר שאתם Over Qualified לתפקיד, זה אחד הדברים המעצבנים ביותר שיכולים לקרות לכם כשאתם מחפשים עבודה.
ואני לא צריכה לפרט לכם למה, נכון?
נסכם זאת כך- ראיתם מודעת דרושים, החלטתם שזה מתאים לכם מכל סיבה שהיא, שלחתם קורות חיים. אם לא הייתם מעוניינים- אז לא הייתם שולחים.
ככה פשוט.
אם לכם זה מתאים, אז מה הבעיה של המעסיק?
זהו שתשובה שלילית שכותרתה- את/ה Over Qualified זה בעצם שם קוד למגוון של סיבות שבגינן המעסיק חושב שאתם לא מתאימים למשרה, אבל לא מפרט אותן. ו…כן, בהחלט יש לו בעיה איתן.
למה המעסיקים באמת מתכוונים כשהם אומרים שאתם Over Qualified?
-
שאתם לא בול. מעסיקים בכלל ומגייסים בפרט מחפשים מועמדים שהם בול לתפקיד. וכמו בקליעה למטרה בול זה… בול. לא מתחת למטרה, לא בצדדים וגם, מה לעשות, לא מעל… אם יש לכם יותר נסיון משנות הנסיון הנדרשות לתפקיד, השכלה הרבה יותר גבוהה, שכר קודם גבוה יותר, או שכבר ביצעתם בעבר תפקיד בכיר יותר- אז בעיני המעסיק אתם לא בול ואתם כן Over, ולכן לא מתאימים.
-
שבגלל שאתם יותר מידי, אי אפשר לסמוך עליכם. “מה??? למה?? מה כבר עשיתי?!” בטח תחשבו לעצמכם עכשיו. זהו, שעדיין לא עשיתם כלום, אבל… אתם לא באמת יכולים להתחייב שלא תעשו. ואני אסביר: ברגע שאתם יותר ממה שצריך לתפקיד, נוצרים אצל המעסיקים ספקות בנוגע לסיבה שבגללה אתם למרות זאת פונים למשרה. אולי זה בגלל שאתם לא עובדים וחייבים להתפרנס? אולי אתם מתפשרים בלית ברירה? כך או כך, אי אפשר לסמוך עליכם שאם תתקבלו מתישהו בקרוב לא תעזבו את העבודה. השוק ישתפר, הד האנטר יפנה אליכם עם תפקיד הרבה יותר במידותיכם, יימאס לכם לחיות ברמת חיים נמוכה יותר מזו שהתרגלתם אליה וכו’ וכו’… אינספור דברים יכולים לפתות אתכם להגיע למסקנה שבחוץ טוב יותר ופשוט תעזבו. כן, גם אם כרגע אתם יכולים להישבע שזה לא יקרה.
-
שדי מהר תשתעממו ותאבדו מוטיבציה.
-
שאתם יקרים מידי. אז נכון שהמעסיק עשוי לקבל הרבה יותר מכם בהשוואה למועמדים אחרים בזכות זה שאתם מעבר לדרישות המשרה, אבל עם הניסיון הרב מגיעה גם הציפיה לשכר הולם. מכיוון שהשכר (ברוב המקרים) מותאם לתפקיד ולא לרמתו ושנות נסיונו של המועמד- נוצר פה פער בלתי נמנע במקרה שהמועמד גדול על המשרה. מה שמחזיר אותנו לנקודה 2 וגם ל- 3.
-
שיהיה לא פשוט לנהל אתכם. בסדר, בסדר… בהתחלה אתם תתגמשו, אתם תתפשרו, אתם תתאפקו, אתם תסתמו עד שתתפוצצו. אבל… עם הזמן, כבר לא תוכלו. ישעמם לכם (כבר אמרנו), יתסכל אתכם, יהיה לכם קשה להמשיך לשתוק כשתחשבו שעובדים לא נכון, ואולי הידע והנסיון שלכם אפילו יאיימו על הבוס הישיר, שמעדיף להישאר האוטוריטה והמומחה היחיד בחברה ולא להביא לעצמו תחרות מבפנים.
-
שאתם מבוגרים מידי. הופה! הנה יצא המרצע מהשק. זה משהו שאף מעסיק לא יגיד לכם אי פעם, אבל… מאוד ייתכן שזה בדיוק מה שהוא חושב ומסתתר תחת התשובה הדיפלומטית “Over Qualified”.
בחזרה לכותרת: אז מה ממש לא כדאי לענות אם מעסיק אומר שאתם Over Qualified?
מחפשי עבודה רבים יגיבו לכל הספקות של המעסיק באופן דומה ומוטעה: “אין לי בעיה עם זה”. “אין לי בעיה לא לנהל עובדים”, “אין לי בעיה שהצוות כזה קטן”, “אין לי בעיה עם hands-on”, “אין לי בעיה עם טייטל manager אחרי שנים שאני VP” וכו’, וכו’…
זו, אני טוענת, תשובה מאוד לא טובה. גם אם זה נכון, וגם אם באמת אין לכם שום בעיה עם כל זה. ולמה? כי א. למעסיק יש בעיה עם זה, גם אם לכם אין. ב. כל ניסוח עם מילה שלילית כמו “בעיה”, גם כשכוונת המסר דווקא חיובית, הופכת אותו בסופו של דבר לשלילית.
אז מה בכל זאת עושים במקרה שאתם Over Qualified?
-
לא לשלוח קורות חיים לתפקידים שמלכתחילה ברור שאתם הרבה יותר ממה שנדרש להם.
-
אם מעסיק אומר לכם שיש לו ספקות, אל תענו “אין לי בעיה עם…”. במקום זה נסחו אחרת, בלי המילה “אין”, בלי המילה “בעיה”. הציגו מה דווקא יש בתפקיד הזה שמושך אתכם ושבגללו אתם מעוניינים. תצטרכו למצוא פה טיעון מספיק חזק כדי שבאמת ישכנע את כל הסקפטיים.
-
לפעמים הרבה יותר קל למנוע בעיה מאשר לנסות לתקן אותה, אז נסו למנוע מלכתחילה את החשש שאתם יותר מידי. וכן, זה בהחלט אומר להתאים קורות חיים למשרה ולצנזר את מה שעלול למשוך אש.
איך עושים את כל זה הלכה למעשה? תאמו איתי פגישת יעוץ אחת בלבד ותוך פחות משעתיים הכל יהיה לגמרי פשוט וברור:
054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כתבת מעניין וקולח. החכמתי 🙂
אין כזה דבר over qualified.
או שאתם צריכים את הבנאדם הכי מוכשר שקיים כדי שיפתור לכם את הבעיות שאתם לא מצליחים לפתור, וכמה שיותר מהר, או שפשוט יש לכם יותר מידי כסף, ורק אחרי שתבזבזו את רוב הקופה המשקיעים שלכם יעיפו אתכם כי לא יצרתם צוות איכותי והקפדתם לא לקחת את האנשים הכי כשרוניים. אם קיבלתם כזו תשובה יותר מידי פעמים, תתחילו לחשוב על יזמות. אתם כנראה מאוד כשרוניים ולא צריכים להקטין את עצמכם. רק להתמקד במה אתם טובים ולמצוא את הנישה שלכם, ולהיות יועצים עצמאיים. לא פטרו עדיין אף מנכ”ל כי לקח יועצים טובים מידי שלא גבו מחירים מפוצצים. יש לכם נישה של מנצחים. אל תתנו לאף פסיכולוג להפיל לכם את הביטחון העצמי שלכם. תתמקדו. זה סוד העניין. תשווקו את עצמכם. כך תרוויחו כסף. אל תבזבזו זמן על ראיונות עבודה עקרים ועל זה שתהיו עוד אחד ברשימה כדי שיוכלו להראות למישהו שהיתה רשימה. כנראה שגם תמה תקופת עבודתכם כשכיר של משהו אחר.
באמת כתבת קולח ומרתק. תודה !