קבלו, 7 דרכים שבהן מעסיקים בוחנים אתכם היטב, מבלי שתהיו מודעים לכך:
- נותנים לכם תג “מבקר”- תג מבקר נראה שונה מתג עובד רגיל, כך שקל לאתר מועמדים אורחים המסתובבים במסדרונות כשהוא תלוי על צווארם. העובדים עצמם צריכים לשתף פעולה עם האסטרטגיה הזו, אבל לא הכוונה למראיינים עצמם, אלא דווקא לאלה שלא…- למשל, השומר בכניסה לחניון, המאבטח בקומת הכניסה, הפקידים שיושבים בעמדות המודיעין/הקבלה- בעצם, כל מי שבאים באינטראקציה כלשהי עם המועמד הפוטנציאלי ויכולים לשפוך אור על ההתנהלות הטבעית שלו.
- מציעים לכם סיור בחברה- כל פעילות מעבר לראיון הפורמלי היא דרך מצויינת ללמוד עליכם ולבחון את ההתנהגות שלכם כמו למשל: הזמנה לסבב היכרות עם הצוות הקיים, הצעה לסייר במחלקות השונות של החברה ובקומות נוספות בבניין, הזמנה להשתתף בקבלת שבת שבמקרה בדיוק עכשיו מתקיימת בחדר הישיבות, הזמנה למשחק סנוקר בפינת המשחקים, הצעה לתצפית על פס היצור וכו’ וכו’…
- ראיונות שמבוצעים על ידי קולגות- היעזרות באחד מחברי הצוות שמבצע את הראיון במקום או בנוסף למנהלים הבכירים יותר. בדרך כלל בראיונות כאלה המועמד לחוץ פחות, מרגיש יותר רגוע (שהרי המראיין שווה לו ולא בכיר ממנו) ועל כן מוריד את מגננות ויותר פתוח.
- בדיקות רקע דרך לינקדאין- מכיוון שמה שמופיע בפרופיל בלינקדאין חשוף לעיני כל (לרבות מנהלים וקולגות ממקום עבודה נוכחי וממקומות קודמים)- מעסיקים רבים משחקים “חפש את ההבדלים” בין הכתוב בקורות החיים לבין הכתוב בלינקדאין בכדי לבדוק אמינות. זאת ועוד, חברות אינן מסתפקות רק בממליצים שאתם החלטתם לתת, הן דווקא מעדיפות לדעת מה חושבים עליכם אנשים שעבדו איתכם אבל לא נתתם כממליצים. אבל איך הן מגיעות אליהם? היום זה באמת קלי קלות… דרך לינקדאין ניתן לאתר את האנשים שעבדו איתכם באותה החברה ובאותן השנים ואפילו באותה המחלקה או הצוות ופשוט לפנות אליהם. כל המידע הזה נגיש במינימום השקעת מאמץ.
- קובעים את ראיון העבודה בבית קפה או כארוחת צהריים- מיקום לא פורמלי- כמו מסעדה או בית קפה עשוי להוביל להורדת מגננות מצד אחד ומצד שני לאפשרות לבחון קצת את האדם שממול גם דרך האינטראקציה שלו עם הסביבה. למשל, עם המלצרים והדרך שבה הוא מבצע את הזמנתו.
- אירועי נטוורקינג, מסיבות לינקדאין, מיט-אפים- באופן פורמלי מדובר אמנם באירוע מקצועי כלשהו, אבל באופן לא פורמלי זו הזדמנות נהדרת לאתר ולתצפת על מועמדים פוטנציאלים כשהם אפילו לא יודעים שהם כאלה.
- מבקשים מכם לתת בעצמכם ציונים לכישורים הרכים שלכם- אז נניח שלתפקיד כלשהו נדרש עובד יצירתי, בעל יכולת פתרון בעיות, יכולת למידה מהירה ויוזמה. בראיון יתבקש המועמד לתת לעצמו ציון על כל אחד מהם מהחזק ביותר לחלש. אין בסיטואציה כזו הרבה ברירות… בעצם זה שהמועמד מסדר את הכישורים מחזק לחלש- הוא מודה על הדרך מה יותר חלש אצלו… דוגמה נוספת: במה אתם טובים יותר? בעבודה עצמאית או בצוות? שמתם לב לאופן הניסוח של השאלה- מעצם הניסוח מניחים שאחד מהם טוב אצלכם פחות ומובילים אתכם מבלי שתשימו לב לתשובה שהיא – או או.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
4 תגובות. השאירו תגובה חדשה
יש את הפוסט המפוסם בלינקדאין על מראיין שסיפור שאיש אחד תפס לו את החניה שהוא בדיוק בא לחנות בא "ונתן" אצבע משולשת לסיום – רק שאז הסתבר לו שהאיש הזה בא להתראיין אצלו 🙂
פוסט מעולה מאיה!
אפשר להוסיף בהחלט דברים חיפוש בכל שאר הרשתות החברתיות כגון פייסבוק ואינסטרגם אלה המקומות שגיליתי בהם הכי הרבה מידע מעניין באמת ולא מלאכותי.
דבר נוסף – את המשפט באנגלית תעדכני ל hurt (טייפו קטן)
בן.
אני לא כל כך מתחבר לסאבטקסט של הפוסט. את עובדת כאן על סוג של הפחדה, וזה לא נחוץ.
אין מה לפחד מראיונות עבודה, ואין טעם לזייף. האסטרטגיה הכי טובה, שבכל פעם מוכיחה לי את עצמה מחדש היא כנות. אני עצמאי כבר קרוב לעשור, כך שאני כבר שנים לא משתתף במרוץ העכברים הזה, אבל כנות עובדת בכל מקום, היא רק דורשת אומץ. כשאני בא כן, אני מקבל גם כנות מהצד השני. זה משחרר משהו בשני הצדדים. הגישה של כנות אומרת שאם מה שאני מוכר לא מעורר עניין בצד השני, אז אין מה להתקע על זה, פשוט להמשיך הלאה עד שימצא מי שכן מעוניין לקבל את מה שיש לי להציע כאן ועכשיו. כאשר אני במוד כזה, מוד כנות, הדברים בדרך כלל מסתדרים בקלות.
ממליץ לכולכם לשחרר את הפחד, לחזק את האמונה בעצמכם, ובכך שהדברים תמיד, אבל תמיד מסתדרים בסופו של דבר על הצד הטוב ביותר, וללכת לראיונות עבודה בראש מורם, תוך הכרה בערך של עצמכם, כי לכל אחד מאתנו יש ערך, והוא לא תלוי בהצלחה בראיון זה או אחר או בקבלה לתפקיד נכסף במקום זה או אחר. הוא קיים בזכות היותנו.
היי אסף, אין שום סאבטקסט לפוסט הזה- מעבר למה שכתבתי באופן מאוד ברור. אגב, אני מסכימה איתך שכנות היא דרך מומלצת לראיונות עבודה ובכלל בחיים (בתנאי שהיא מגיעה יד ביד יחד עם דיפלומטיה), אבל אין קשר בין זה לבין הנושא של הפוסט הזה… הפוסט הזה עוסק בכל הדרכים השונות והמשונות שבהן מעסיקים בוחנים מועמד פרט לראיונות העבודה .כל מה שמסביב לראיון ושלא תמיד מודעים אליו ועל כן הכנות בזמן הראיון לא קשורה לנושא.