תגידו, כשאתם מסתכלים לאחור על כל מקומות העבודה שלכם, או מדוייק יותר- על התהליך שעברתם כדי להתקבל לעבודה- בתום התהליך, כשקיבלתם הצעת שכר, האם הסכמתם לסכום המקורי שהוצע לכם או שניסיתם לנהל מו”מ על ההצעה ולשפר אותה?
אז נכון שיש כאלה שבהחלט מנסים לשפר את השכר המוצע ומנהלים מו”מ, אבל רבים אחרים- לא.
למה זה קורה? לפעמים מחוסר ביטחון, מהחשש לקרר את המעסיק או אפילו להכעיס אותו עד כדי שיוותר על המועמד/ת ולפעמים מסיבות אחרות.
אז מה הטעויות שרבים עושים בשלב הקריטי הזה רגע לפני חתימה על חוזה עבודה?
הנה 9 טעויות כאלה שחבל שתעשו:
- מניחים שקודם צריך להתקבל ולחתום על החוזה ובהמשך תמיד אפשר יהיה לבקש שיפור. ההנחה הזו איננה נכונה. בדיוק כפי שאם אתם עומדים לקנות דירה מקבלן, אתם בטח יודעים שאת המו”מ על המחיר, על מה שמקבלים תמורתו, על תוכנית הדירה, על התוספות ועל תנאי התשלום עושים לפני החתימה ולא אחרי. נראה אתכם חותמים על החוזה ומשיגים מהקבלן לאחר מכן משהו שלא היה כתוב בו שחור על גבי לבן. לא קורה ולא יקרה. גם בעבודה, השכר שאתם חותמים עליו היום, ילווה אתכם תקופה ארוכה בחברה. אף מנהל לא יגיב בשמחה כש- 7 חודשים לאחר תחילת העבודה כבר תבקשו ממנו שיפור שכר. זאת ועוד, השכר הראשון הוא העוגן לשיפורי השכר העתידיים שלכם. אם התחלתם מנמוך, אתם עלולים למשוך את הפער הזה במשך שנים, גם אם מידי פעם שיפרו לכם אותו קצת.
- עונים בראיון על השאלה: מה השכר הנוכחי שלך? עשו לעצמכם טובה גדולה ואל תענו על השאלה החטטנית הזו. ברגע שאתם עונים עליה, אתם מגבילים במו ידיכם את ההצעה שתקבלו.
- בטוחים שסקרי שכר שמתפרסמים ברשת הם תורה מסיני. סקרי שכר הם בסיס נחמד לגילוי מידע על שוק העבודה ומשכורות ממוצעות, בטח אם אתם חדשים בעסק הזה שנקרא “חיפוש עבודה”, אבל, הסקרים הללו אינם מדוייקים, הם נותנים רק אומדן גס, כיוון כללי. ולרוב, בגלל שהם מציגים טווחים גדולים של אלפי שקלים, קשה להיעזר בהם באמת.
- בטוחים שערך השוק שלכם הוא מספר קבוע וסופי. המממ… לא ממש. ולמה? כי בעוד שזה נכון שערכו של עובד תלוי בשנות הנסיון שלו ובמקצוע/ בתפקיד/ בתחום שלו, גובה הצעת השכר שהוא עשוי לקבל תלוי גם בעד כמה המעסיק הזה רוצה ספציפית אותו. אולי זה בגלל הכימיה, אולי בגלל הדרך שבה הוא מוכר את עצמו, אולי בגלל השילוב הייחודי של הידע שלו ואולי בגלל שהחברות שבהן עבד הן כולן ממותגות היטב ונחשבות למובילות בתחומן. לעיתים השכר שחברה תהיה מוכנה לשלם כדי להשיג עובד כזה יהיה שונה מהסכום המקורי שתוכנן לתפקיד.
- חושבים שהשכר המוצע הוא המקסימום שהחברה מוכנה לשלם. מעסיקים רבים מוכנים מראש לסיטואציה של מו”מ. ולכן, הסכום המקורי איננו בהכרח הגבוה ביותר שהם יכולים לשלם. למעשה, כל עוד השכר המוצע הוא תחרותי בהשוואה למעסיקים אחרים בענף, חברה לא תחשוש להציע לכם קצת פחות ממה שהיא באמת מוכנה לשלם לכם. אז, אם הסכמתם להצעה הראשונית- מבחינתם- מה טוב. ואם תבקשו קצת יותר- גם בסדר.
- מניחים שמו”מ על הצעת שכר ניתן וכדאי לנהל רק אם וכאשר יש הצעה אחרת ממקום אחר.
- מתביישים. מכירים את אלה שלא נעים להם? שלא נעים להם להישמע גרידיים, שלא כיף להם לדבר על כסף, שלא נעים להם להגיד “לא”, שמרגישים מבוכה כשהם צריכים לבקש משהו, שלעולם לא יבקשו הנחה? אז כזה…
- מפחדים. כן, זה לא כזה פשוט למצוא עבודה. לפעמים מדובר בהצעה שמגיעה אחרי חודשים ארוכים של חיפוש, לעיתים כבר לחוצים מבחינה פיננסית… עד שסוף כל סוף מתקבלים לעבודה, לעשות שרירים ברגע האחרון נשמע כמו סיכון גדול מידי לאבד לגמרי את ההצעה. אבל זה לא באמת סיכון… אם המקרים האלה קיימים, הם מעטים. ואם עושים את זה כמו שצריך ובעדינות, במקרה הכי גרוע יענו לכם שזה לא אפשרי.
- חושבים שלא מגיע להם. על זה אני בטוחה שלא צריך להרחיב. זו הנקודה הכאובה ביותר.
אז לכל מי שמתבייש, שחושש, שתמים מידי, שלא נעים לו או שחושב שלא מגיע לו- הצעה שלי: תנסו! לפחות בקטנה. מקסימום יגידו לכם…: כן! 🙂
ואם קשה לכם לשנות הרגלים לבד, או שאתם עדיין לא בטוחים בעצמכם- פנו אלי ותאמו פגישת יעוץ לחיפוש עבודה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
להגיד לא אתשכר הרצוי אלא יותר גבוהה,ינסו להוריד
ומה אם בשיחה הראשונה ששאלו על הציפיות אמרתי סכום נמוך ממה שלדעתי מגיע לי בתפקיד לאחר ששמעתי עליו יותר.
יש דרך לצאת מזה במידה ואתקבל כמובן?
בהחלט יש דרך…! ניתן לתאם פגישת יעוץ, זה אחד הנושאים שניתן לשוחח עליהם בפגישה 🙂