למרות שהעיסוק שלי הוא יעוץ למחפשי עבודה, נראה לי שאני מתקרבת בצעדי ענק לשינוי קריירה לתפקיד QA.
ולמה?
כי כמעט בכל קובץ קו”ח שאני עוברת עליו קיים באג כלשהו: פעם חוסר אחידות בעיצוב, פעם סימני פיסוק שחסרים, פעם טעות כתיב/הקלדה ועוד ועוד…
אז נכון שלרוב מדובר בטעויות של חוסר תשומת לב או הקלדה מהירה, אבל הגורם לטעות או גודל הטעות אינם משנים כלל את העובדה שהטעות (או טעויות ברבים) קיימת במקום שבו עדיף שלא.
אגב, זה צורם עוד יותר בקורות חיים של אנשים שבמסגרת המקצוע שלהם לכל טעות קטנה יש השפעה גדולה, כך שכשיש טעויות כאלה במסמך פורמלי שאמור לייצג אותם, זה בעייתי מאוד, אבל לא ניכנס לזה כרגע.
במקום זה, בואו נתמקד בטעויות כתיב/ הקלדה דווקא בלינקדאין.
למה?
כי עשיתי ניסוי קטן בלינקדאין וגיליתי שלרבים מכם (הרבה יותר מידי) יש טעויות כתיב בפרופיל. ולא רק טעויות קטנות, צדדיות שאף אחד לא ירגיש בהן, אלא טעויות שעלולות להוביל לכך שהפרופיל שלכם פשוט לא יעלה בחיפושים שהד-האנטרים, מגייסים וחברות השמה מבצעים ברשת בכדי לאתר אתכם.
ניסוי לינקדאין משעשע עם תוצאות לא משעשעות בכלל
הנה, עשו את הניסוי הקטן הזה בעצמכם ולא תאמינו מה תגלו: כנסו ללינקדאין ובצעו שם חיפוש על המילה Enginner.
לא, לא טעיתי, חפשו את המילה בדיוק כפי שכתבתי אותה… יעלו לכם כ 10000 תוצאות של פרופילים ישראלים. פרופילים של מהנדסים שהקלידו את הטייטל שלהם בטעות Enginner במקום Engineer.
עכשיו הקלידו בבקשה: Enginer ותקבלו עוד כ 10000 תוצאות.
נו… מילה אחת, אך טעויות רבות לה…- עכשיו הקלידו Engneer והיווכחו לדעת ש- 9900 מהנדסים ישראלים הקלידו בטעות את המקצוע שלהם כך.
וזה לא נגמר, כי כמו שמרפי אמר (אגב בצירוף מקרים, או שלא- אדוארד א. מרפי ג’וניור היה מהנדס בעצמו) – כל דבר שעלול להשתבש- כנראה ישתבש, אז בואו וננסה עוד אופציה אחת: enginneer וכך נגלה עוד 9900 פרופילים עם טייטל משובש כזה.
אבל זו הרי לא תופעה שמאפיינת רק מהנדסים. נסו לחפש את הטייטל Manger (תמצאו 38,000 פרופילים עם הטעות הזו) או Managar (עוד 35,000) ואז את המילה Excutive ואת Markting וגם Accoutant או Lawer ואפילו Cosultant והשיא: Pubic Relations!! נו, נו… אני ממש לא רוצה לדמיין באיזה יחסים האנשים האלה עוסקים… 🙂
טוב, אני מודה… ברמה מסויימת זה כבר ממש מצחיק, אלא אם כן הטעויות האלה מקשטות את הפרופיל האישי שלכם, נכון? כי זה לא רק עניין של רושם לא טוב, זו גם פגיעה בסיכוי שהפרופילים הללו יעלו על הרדאר של מגייסים ויקבלו הצעות עבודה / בקשות חברות וכו’…
אז לסיום, הנה טיפ קטן ממני: פתחו את הפרופיל שלכם, קראו אותו מלמטה למעלה, מהסוף להתחלה ומהמילה האחרונה לכיוון הראשונה (זו דרך מצויינת לקרוא לאט ולא לדלג על מילים) וודאו שאצלכם אין טעויות כאלה.
אה, ואם אתם עוסקים ביחסי ציבור שהפכו בטעות ליחסים אחרים אז… מה אתם עדיין עושים פה? יאללה, רוצו לתקן את הפרופיל 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר