10 טיפים להתמודדות עם חרדת ראיונות עבודה:
- מבינים שבמידה מסויימת לחץ הוא דווקא טוב- כן, זה נשמע קצת מפתיע אבל חוקרים רבים טוענים כי לחץ מדוד (לא ברמה קיצונית שמובילה לשיתוק) הוא טוב משום שהוא משאיר אותנו “על קצות האצבעות”- אנרגטיים, עירניים, “בהיכון” וחדים יותר מאשר כשאנחנו נינוחים ושלווים. כך שבעצם… אם תסתכלו על זה מהכיוון הזה, תוכלו להתייחס לתחושה הזו כבוסט אנרגטי… ככלי עזר להשגת המטרה במקום כחסרון שפוגע בסיכוי להצליח.
- משתמשים בטריקים קטנים בכדי לקנות זמן- אז נניח שמה שחששתם שיקרה קורה בדיוק עכשיו…- שאלו אתכם שאלה קשה שאתם לא ממש יודעים כיצד לענות לה. מה עושים? א. אם מציעים לכם שתיה עוד לפני תחילת הראיון- תמיד כדאי להסכים ולבקש כוס מים. הגיעה שאלה בעייתית? זה הזמן לקחת שלוק מהמים ולקנות לעצמכם הפוגה של מספר שניות למחשבה. ב. לפני שתתחילו לענות תמיד תוכלו לקנות זמן באמצעות משפטים כמו “זו באמת שאלה טובה” או “אם אני מבין אותך נכון, אתה מתכוון ל…?” או “תן לי לחשוב על זה לרגע…” וכו’…
- מכווצים את שרירי הפנים ומשחררים- טוב, הבטחתי גם שיטות משונות נכון? אז הנה אחת שברגע הראשון נשמעת משונה, אבל אחרי זה קצת פחות: אומרים שהדרך שבין המוח לגוף היא דו-סטרית, אז אם המוח לא מצליח לגרום לגוף להירגע, כדאי לנסות להשתמש בגוף כדי להשפיע על המוח. הנה המתכון: נשימה עמוקה, כיווץ שרירי הפנים למספר שניות, שחרור אוויר תוך הרפיית השרירים וחוזר חלילה.
- נושמים נשימות איטיות עמוקות- ואם כבר נשימות- אז ככה עושים את זה נכון: שואפים אויר דרך האף לאט לאט תוך ספירה עד 6. עוצרים למספר שניות ואז נושפים החוצה לאט לאט תוך כדי ספירה עד 6. אגב, רוצים לייצר תחושה הפוכה? זקוקים דווקא ליותר אנרגיה? ישנוניים וצריכים להתעורר? אין בעיה- עשו בדיוק הפוך- נשמו מהר!
- משפריצים מים קרים על הפנים– מים קרים על הפנים הם לא רק מרעננים, אלא גם מאטים את דופק הלב, כשדופק הלב יורד- המוח מניח שכבר אין סיבה ללחץ (המוח אמנם מה זה חכם, אך למרות זאת אפשר לעבוד עליו בקלות).
יופי, אז עכשיו הפרצוף שלכם מכווץ, אתם נושמים בכבדות והפנים שלכם נוטפות מים. מה זה? הרגע סיימתם לרוץ מרתון או מה? 🙂 סתם, סתם… אבל עכשיו ברצינות… מה תעשו אם למרות כל זה אתם עדיין לחוצים?
טוב ששאלתם… קבלו עוד:
- שומעים מוזיקה שאוהבים- כן, מה ששמעתם.. 🙂 למוזיקה יש השפעה גדולה על כל מיני איברים בגוף, אל תשאלו אותי על איזה בדיוק כי זה די מורכב, מה שכן צריך להבין זה שלמוזיקה יש השפעה מרגיעה והיא יכולה לווסת רגשות, להוריד רמת לחץ דם ולחץ בכלל. מסקנה? באוטו בדרך לראיון אתם יכולים להאזין למוזיקה שאתם הכי אוהבים, אבל אם אתם באמת רוצים שזה יעבוד- הכי מומלצת מוזיקת ראפ עתירת באסים (אני רצינית…! זה מוכח מחקרית כמחזק ביטחון עצמי). אגב, אם לא אכפת לכם איך זה יראה לשאר הנהגים שממתינים סביבכם בפקק- זה הזמן להוסיף למוזיקה איזה ריקוד קטן- לא צוחקת… גם ריקוד עוזר!
- מטפחים את המראה החיצוני- זקוקים לחיזוק הביטחון העצמי? סורו בזריזות למראה. איפור, סידור השיער והמראה בכלל- כל אלה יסייעו לכם להרגיש שאתם נראים טוב יותר- לא בעיני אחרים, אלא בעיניכם- וזה בדיוק מה שחשוב.
- מתאמנים בתנוחות כוח (חפשו: YouTube- Power Posture)- הכוונה למנחי גוף ש”מרמים” את המוח להרגיש כוח וביטחון עצמי, למשל: להרים ידיים לצדדים בתנועת ניצחון. או להניח כפות ידיים על המותניים כשהמרפקים פונים החוצה. תנוחות כוח מחזקות ביטחון עצמי כמעט בכל סיטואציה אפשרית.
- עושים משהו שמאוד חזקים בו- יש לכם מחר ראיון עבודה ומצויינים בטניס? מעולה! נסו לתאם משחק טניס כמה שיותר קרוב בזמן לראיון. שוחים טוב? מעולים בשחמט או במשחק מחשב? אוהבים לנגן על גיטרה? עשו את מה שאתם ממש טובים בו לפני ראיון העבודה.
- מתרגלים כמה שיותר על יבש ועל רטוב- כל הטיפים האלה עם הריקודים והשירים והתנוחות והמים על הפנים לא משכנעים אתכם? אז אולי זה כן: כמו ששריר מתחזק ומתנפח עם הזמן, כך גם בראיונות עבודה. אגב, אומרים שכדי שמישהו יהיה מומחה במשהו עליו להתאמן בו במשך 10,000 שעות. אני ממש לא מאחלת לכם נסיון של 10,000 שעות מראיונות עבודה, אבל העיקרון צריך להיות ברור- ככל שתתנסו ביותר כאלה, כך רמת אי הודאות תלך ותקטן וכך השריר יתחזק, ממש כמו בספורט. תרגלו כמה שיותר מה אתם רוצים להגיד, איך לענות על שאלות שכיחות, איך להציג נקודות שאתם יודעים מראש שעלולות למשוך אש ומה אתם חייבים לספר על עצמכם בכדי שהמראיין יבין שאתם נכס שלא כדאי לו לפספס. אה, ונסו גם את הטיפים שכאן: הקליקו!
לסיום, מחקר מענין בדיוק בנושא הזה…- המחקר בוצע באוניברסיטת ויסקונסין בקרב 30,000 משתתפים במשך 8 שנים וגילה קשר ישיר בין רמות גבוהות של חרדה ולחץ לבין 43% יותר סיכון למות. אממה, הקשר הזה נמצא רק בקרב משתתפים שראו בלחץ גורם שלילי. אלה שלא ראו בלחץ משהו שלילי בעצם תרגמו את הפחד לאומץ וכשיש אומץ, רבותיי, אפשר להתמודד עם המון דברים- אפילו עם ראיונות עבודה… 😛.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר