האם רק אני שמה לב לזה או שגם אתם?
מאז תחילת עידן הקורונה חלה תמורה גדולה מאוד בכל הנוגע לרמת הפעילות וההשתתפות של הישראלים בלינקדאין. יותר ויותר אנשים מבינים את החשיבות של פרופיל חזק, יותר מחפשי עבודה משתמשים ברשת הזו בכדי למצוא את התפקיד הבא שלהם והרבה יותר אנשים מבינים את החשיבות שבלהיות פעילים ברשת הזו. לא רק לפתוח פרופיל ולשכוח ממנו, אלא ממש “להשתתף בחגיגה”- ללמוד איך הרשת הזו עובדת, לפרסם תכנים, לשתף דעה, להעלות תמונות ממקום העבודה, לכתוב פוסט מקצועי, למתג את עצמנו כישויות מקצועיות שאינן תלויות במקום העבודה הנוכחי וכן הלאה…
חזרו בזמן שנה אחת אחורה ולא תאמינו איזה פער ענק תגלו בין רמת ה- engagement של הישראלים בלינקדאין לפני שנה לבין עכשיו.
לכן, זה בדיוק הזמן לבדוק איזו השפעה יש לעליה בשימוש בלינקדאין.
לינקדין, כמו שאר הרשתות החברתיות, מציפה מידע שפעם היה חבוי מעינינו, או אם תרצו, היה נחסך מאיתנו. לטוב ולרע… אז אמנם היום יש לנו גישה ישירה למגייס של חברה מסויימת, אך מצד שני, לעוד אלפי אנשים יש גישה למידע הזה. ובעוד שפעם היינו עוזבים מקום עבודה ושוכחים מהקולגה המעצבן שקודם במקומנו, היום אנחנו, בעל כורחנו, ממשיכים לראות את פרצופו בפיד שלנו.
במילים אחרות, כנראה שאין טוב בלי רע, ובעוד שהמטרה של השימוש ב- LinkedIn היא טובה, נלוות אליה גם תופעות לוואי קצת פחות טובות.
למעשה, זה בדיוק מה שניסה לבדוק מייקל ג’ונסון, חוקר התנהגות ארגונית מאוניברסיטת לואיזיאנה, שתהה עד כמה בשורה התחתונה השימוש בלינקדאין באמת עובד.
בכדי לבדוק את העניין ג’ונסון והצוות שלו עקבו במשך 5 שבועות אחר 2738 חיפושי עבודה בלינקדין. מחפשי העבודה שהשתתפו במחקר היו צריכים למלא בכל שבוע סקר שבחן את התחושות שלהם. החוקרים הופתעו לגלות שהשימוש ברשת הוביל דווקא לירידה בביטחון העצמי של מחפשי העבודה ולירידה במוטיבציה. למה הופתעו? כי ההנחה היא שלינקדאין מאפשרת לחבריה למידה של תחומים חדשים, חשיפה למשרות, גישה ישירה למעסיקים ולמגייסים ועוד ועוד כלים שמטרתם לגרום לאנשים להרגיש בנוח יותר ולחזק את הביטחון העצמי. אם ככה, מה מוביל לתחושות השליליות שהתגלו?
התשובה פשוטה: ההשוואה לאנשים אחרים.
לינקדאין חושפת אותנו למידע מועיל, אבל גם למידע שאולי היה לנו נוח יותר לא לדעת. בדיוק כמו בפייסבוק, כשנחשפים כל הזמן לחופשות המפנקות בחו”ל של חברים, לארוחות שהם אוכלים במסעדות היוקרתיות ולמערכות היחסים האידיליות שמשתקפות בתמונות שהם מעלים, כך גם בלינקדאין בהיבט המקצועי: ככל שאנחנו נחשפים יותר להצלחות ולהתקדמות של אחרים, כך אנחנו תוהים למה לנו זה לא קורה, למה לנו לא מצליח גם…
הנתונים האלה סיקרנו אותי. רציתי לבדוק האם זה תקף גם לישראלים ובכלל להיווכח בתוצאות בעצמי ולכן ב 11/1/21 העליתי פוסט עם סקר קצר וזה מה שכתבתי:
“הייתכן שהשימוש בלינקדאין דווקא מוציא לנו את הרוח מהמפרשים או אפילו פוגע לנו בביטחון העצמי?
בהשוואה לעבר, היום אנחנו נחשפים הרבה יותר לחיים של אחרים דרך הרשתות החברתיות. לינקדאין שהוקמה במטרה טובה דווקא, היא גם מקור נוסף להשוואות: אנחנו יכולים דרכה לגלות מה קרה לקולגות שפעם עבדנו איתם, אנחנו יכולים לדעת מראש כמה מועמדים כבר הקדימו אותנו ושלחו קורות חיים לתפקיד שמצא חן בעינינו לפנינו, אנחנו עלולים להתייאש כשמגלים כמה עבודה וזמן צריך להשקיע פה כדי לקבל תשומת לב של אנשים אחרים, אנחנו מתפלאים שחברים שלנו מקבלים פה פניות מהד-הנטרים עם משרות מעניינות ואנחנו לא וכן הלאה… נשמע מוכר? אשמח אם תמלאו את הסקר: האם אתם מרגישים שבמקום להועיל, השימוש בלינקדאין גורם לכם לתחושה שלילית?”.
המשתתפים היו צריכים לבחור אחת מהתשובות הבאות, והנה התוצאות שהתקבלו מ 211 אנשים שהשתתפו במדגם:
לא- 55%
כן, בגלל כמות הפניות לכל משרה- 15%
כן, בגלל איך שהפרופיל שלי נראה- 6%
כן, כשמשווה להתקדמות של אחרים- 24%
נו, מסתבר שגם לישראלים אין עור עבה במיוחד וכמעט מחצית מהמשתתפים חשים תחושה שלילית בלינקדאין. אצל רובם- 24% אחוז- זה קורה בגלל השוואה להתקדמות בקריירה של הקשרים שלהם.
אז מה עושים? הרי בטח שלא אייעץ לכם להפסיק להשתמש בלינקדאין… זה ממש לא מומלץ וגם לא ריאלי. קבלו 2 טיפים חשובים:
- אם, ככל שאתם משתמשים יותר בלינקדאין, אתם מרגישים שהרוח יוצאת לכם מהמפרשים, שהביטחון העצמי נפגע ושהמוטיבציה יורדת ואם אתם רוצים לשלוט יותר במידע שאתם נחשפים אליו ברשת הזו, הנה פתרון: הידעתם שאתם יכולים להגדיר אילו עדכונים יגיעו אליכם ואיזה התראות תקבלו? ובכן, כן… אתם יכולים. ככה עושים את זה: נכנסים לעמוד הבית ומקליקים בסרגל העליון על האייקון של הפעמון (Notifications), בצד שמאל של המסך שנפתח תגלו שיש לכם אופציה לסנן את ההתראות הללו, לחצו על View settings. עכשיו עברו בסבלנות על מגוון הנושאים שבהם מתקבלות התראות ושנו לפי ההעדפות שלכם. Voila!
- מצד שני… למה שלא תתייחסו למידע הזה באופן מדרבן דווקא? תראו, אני משחקת טניס כבר שנים וגיליתי משהו- כשאני מתאמנת עם מישהו ברמה פחות טובה ממני (ולמרות שברור שכיף לנצח), אני מגלה שבמקום לקדם אותי זה עושה בדיוק את ההיפך- בסוף אימון כזה אני דווקא מרגישה שסתם ביזבזתי שעה. לעומת זאת, כשאני משחקת עם מישהו שהוא טוב ממני (ולמרות שקצת מתסכל להיות פחות טובה ממישהו אחר), היצר התחרותי שלי מתחזק, אני מתאמצת עוד יותר, מנסה להוכיח לעצמי שאני יכולה ולומדת ממנו- מחקה את התנועות שלו, משפרת את החבטות, לא מוותרת על כדורים רק כי הם רחוקים מידי… גם בקריירה, תמיד יהיו כאלה שהם טובים ומוצלחים מאיתנו, אבל השאלה היא איך נתייחס לזה- האם זה יגרום לנו לקנא, לשקוע בתסכול וייאוש ולוותר? או שזה דווקא ידרבן אותנו להתאמץ עוד יותר? אני בעד האופציה השניה… 🙂
נ.ב.
טיפ שלישי- לתאם איתי פגישת יעוץ! חיזוק הביטחון העצמי ויכולת המכירה הם תוצרים ישירים של הפגישה, בין אם הנושא הוא שימוש בלינקדאין, שדרוג קו”ח או הכנה לראיונות.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר