חשבתי רבות מה יהיה התוכן המתאים ביותר לפוסט הראשון של 2021 והחלטתי שמכיוון שהשנה החולפת היתה, נו… איך לומר זאת בצורה מעודנת…- מאתגרת במיוחד, אז הפוסט הראשון שלי לשנה החדשה חייב להיות מגה-פוסט. פוסט שמרכז יחד כמה שיותר טיפים לחיפוש (ומציאת) עבודה חדשה. ובמילים אחרות: שנה חדשה, התחלה חדשה, עבודה חדשה!
אם כך, ללא הקדמות מיותרות נוספות:
15 טיפים שהם בגדר חובה לכל מי שמתכוון לחפש וגם למצוא השנה עבודה חדשה:
- יאללה, תפסיקו להתחבט ופשוט תעשו! אנשים מעדיפים שלא לעשות משהו (לבקש העלאה, לנהל מו”מ על חוזה עבודה, לחפש עבודה וכו’…) כי הם חוששים להיכשל, בעוד שברור שהדרך הבטוחה להיכשל היא לא לעשות.
- המשפט הראשון שמגייסים יקראו בקורות החיים שלכם הוא הכותרת של התפקיד הנוכחי/אחרון. אם אתם רוצים שקורות החיים שלכם יפתחו דלתות, זה הדבר הראשון שאתם צריכים לוודא שכתבתם כמו שצריך.
- אם אתם לא רוצים שאנשים יחשבו שקורות החיים שלכם נכתבו במאה הקודמת, רוצו ממש עכשיו ומחקו מהם את הפרטים הבאים: מיקוד, מספר טלפון נייח, “המלצות על פי דרישה”, מיומנויות מחשב: אינטרנט, Word.
- תוהים למה אתם פונים לחברות השמה והן לא חוזרות אליכם? זה הזמן להבין: חברות השמה לא עובדות בכדי למצוא עבודה למחפשי עבודה. חברות השמה עובדות בכדי לאייש משרות של הלקוחות שלהן- הארגונים והחברות מגייסות. אם נסיונכם מתאים לנסיון הנדרש במשרות הללו- סביר להניח שיפנו אליכם. אם לא- אז לא.
- עדיין מאמינים לכל אלו שמטיפים לכם שקורות חיים חייבים לכתוב על עמוד אחד? תתקדמו (וזה גם בדיוק מה שאתם צריכים לאחל לכל אלו שממשיכים להאמין בשטות הזו)! אגדיר זאת כך (קחו אוויר!): קורות החיים שלכם צריכים להיות באורך, שיכיל את כל מה שהמעסיק צריך לדעת, בכדי להשתכנע שיש לכם את הידע והנסיון שצריך כדי להצליח בתפקיד. ממש לא משנה אם זה יכנס בעמוד, בעמוד וחצי או בשניים.
- אין לכם מה לשאול בסוף ראיון העבודה כשהמראיין שואל אם יש לכם שאלות? אתם רציניים? הרי אתם הולכים להיות תקועים בתפקיד הזה כמה חודשים טובים- בואך שנים טובות. אתם הולכים לבלות בכל יום את רוב שעות היום בתפקיד ובמקום הזה ובאמת שאין לכם מה לשאול? לא הגיוני! אבל אם אתם עדיין מתקשים, הנה מספר נושאים לשאול עליהם: על התפקיד, על החברה, על המוצר, על הצוות, על תהליך הגיוס… נראה לי שזו כבר התחלה טובה.
- טיפ מוביל לראיונות טלפוניים שמתואמים מראש/ ראיונות זום: זה שהמראיין לא רואה אתכם בכלל או שרואה רק חלקית זה מצויין בכדי להגיע מצויידים מראש בכל ה”שליפים” האפשריים: קורות החיים שלכם, תיאור המשרה המלא/מודעת הדרושים, מידע שאספתם מראש על החברה. הדפיסו אותם/ הכינו סטיקי נוטס והדביקו מסביב למסך/ על השולחן… מה שיקל עליכם- הולך.
- רבים משווים בין תהליך חיפוש עבודה לדייטים. יש בזה משהו, חוץ מפרט לא שולי בכלל… בעוד שבדייטים “לשחק את הקול, זה שלא קל להשגה” זו אולי אסטרטגיה חכמה בעיני רבים, לא כך בחיפוש עבודה. אם אתם רוצים תפקיד, אם אתם מתלהבים מחברה- אל תסתירו, תגידו! מעסיקים מחפשים עובדים בעלי מוטיבציה גבוהה, הם מחפשים לא את אלו שרוצים לעבוד איפושהו, הם מחפשים את אלו שרוצים לעבוד ספציפית אצלם!
- לא מעניין אף מעסיק שאתם מחפשים עבודה/ “actively seeking”. ובמילים אחרות, אם נראה לכם שמגייס יקליק לכם על פרופיל הלינקדאין רק כי כתבתם בכותרת שאתם מחפשים עבודה- אתם טועים. מגייסים מחפשים מועמדים מתאימים לדרישות התפקיד- בין אם הם עובדים או שמחפשים ולא מתביישים לפנות גם לאלו שברור שהם עובדים ומרוצים. ובמילים אחרות (מספר 2): יותר חשוב שפרופיל הלינקדאין שלכם ישקף באופן הטוב ביותר את הנסיון המקצועי שלכם מאשר שהוא יכריז קבל עם ועדה שאתם מחפשים עבודה.
- הטיפ הזה מיועד בעיקר לנשים שמחפשות עבודה כי אתן (כך עולה מסקרים), נוטות הרבה יותר מאשר גברים לשלוח קורות חיים רק למשרות שאתן מתאימות להן בול. אז בעוד שגברים עושים לעצמם לא מעט הנחות ופונים גם למשרות שהם מתאימים להן ב 50-60%. נשים, כך מסתבר, מרגישות נוח לשלוח קורות חיים רק אם הן בטוחות שהן מתאימות ב 100%. אז הנה הנחיה גם לנשים וגם לגברים: אפשר וכדאי לשלוח קו”ח למשרות שעונים להן על דרישות החובה ב 80% ומעלה.
- קשרים הם שם המשחק בקריירה וחיפוש עבודה. הבשורה הטובה היא שאף פעם לא מוקדם/מאוחר מידי לייצר חדשים, לחזק קיימים ולחדש נשכחים. בקיצור, תתחילו עכשיו.
- בחיפוש עבודה אתם גם המוצר, גם אנשי השיווק שלו, גם אנשי המכירות שלו (ולאחר הקבלה לעבודה אתם גם אנשי ה- Customer Success)- אז תתחילו לחשוב ולהתנהל בהתאם. מה זה אומר? זה אומר שבמרכז התהליך ממוקמים לא אתם, אלא המעסיקים הפוטנציאלים. אתם צריכים להבין מה הם צריכים, מה כואב להם, מה הנקודות הרגישות שלהם, מה ישכנע אותם והכי חשוב: מה יגרום להם לקנות דווקא מכם?
- חיפוש העבודה לא מתקדם? מצאו היכן קבור הכלב (או איפה הבעיה האמיתית שלכם…): לא מוצאים משרות מתאימות? כנראה שהבעיה בדרך שבה אתם מחפשים או במה שאתם מחפשים, לא מוזמנים לראיונות? כנראה שהבעיה בקורות החיים שלכם או בדרך שבה אתם מחפשים, מקבלים תשובות שליליות לאחר ראיונות ראשונים? כנראה שיש בעיה בקורות החיים, או באיך שאתם מתראיינים, מגיעים לקו הסיום, אבל זה תמיד מישהו אחר שבסוף מתקבל? כנראה שאתם לא יודעים למכור את עצמכם מספיק טוב. הבנתם היכן הבעיה אך לא יודעים איך ומה לשפר? פנו אלי לתיאום של פגישת יעוץ לחיפוש ומציאת עבודה.
- נהלו את תהליך חיפוש העבודה שלכם לא במטרה למצוא עבודה, אלא במטרה למצוא עבודות! מה? כן… מה ששמעתם. אם כבר טרחתם לכתוב קורות חיים, אם כבר השקעתם בפרופיל לינקדאין מרשים, אם כבר הפשלתם שרוולים ואתם בשוונג- יאללה, לכו על זה בגדול! נהלו את החיפוש באופן עסקי ולא רגשי- אל תקחו ללב תשובות שליליות וכשלונות (הם חלק מהעניין בכל מקרה), אל תשמרו אמונים רק למעסיק אחד- חפשו במקביל ובאופן רוחבי. אל תפסיקו לחפש רק כי זומנתם לראיון שני/שלישי איפושהו, נהפוך הוא, זה הזמן להעלות הילוך ולמקבל! זכרו- זה לא נגמר עד שזה לא נגמר וכמו שמעסיקים ממשיכים לראיין עוד מועמדים גם לאחר שראיינו אתכם- המשיכו גם אתם להגיש מועמדות עד שתקבלו חוזה. בעצם, מה פתאום חוזה? חוזים ברבים.
- אל תרגישו טוב מידי במקום העבודה הנוכחי שלכם. כן, אם התגלגלתם עד לפה ואתם בכלל לא מחפשים עבודה, זו הזדמנות מצויינת בשבילי להזכיר לכם ששום תפקיד ושום מקום עבודה הם לא לנצח וששום דבר איננו בטוח גם אם הוא נראה כך כרגע. גם אם עכשיו טוב לכם, אין מניעה לגשש מידי פעם בחוץ, להבין מה קורה בשוק העבודה, לזהות מגמות בעליה, לשים לב לביקושים בירידה ולנתב לפי זה את ההתנהלות שלכם בתוך מקום העבודה הנוכחי או החוצה ממנו.
בברכת שנה אזרחית טובה באופן כללי וטובה הרבה יותר מזו שאנחנו נפרדים ממנה עכשיו בשמחה 🙂
בהצלחה!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
דווקא בגללל חוסר הנאמנות של אנשים למקום העבודה שלהם כפי שהוא מופיע בסעיף 15, מעסיקים לא רואים סיבה להשקיע בהכשרת עובדים ולג’וניורים ללא ניסיון אין סיכוי למצוא עבודה.
היי דניאל, א. אין שום קשר בין השניים. גם לאחר הכשרה, יש תפקידים שאינם מתאימים למתחילים ודורשים נסיון קודם. ב. היכן קראת שהמלצתי על חוסר נאמנות? התקופה שבה אנשים היו עובדים עד הפנסיה באותו מקום עבודה חלפה כבר מזמן. זה כבר לא ריאלי מהרבה סיבות ולא מהסיבה של “חוסר נאמנות”. כל עוד אתה עובד במקום עבודה מסויים, עליך לבצע את תפקידך על הצד הטוב ביותר ואם אתה מצליח בתפקיד וגם מוערך- מעולה. מצד שני, בעבר עובדים היו מקבלים “קביעות” ויכלו להרגיש בטוחים במקום העבודה. זה כבר לא קיים היום (פרט לארגונים מאוד מסויימים) ועל כן שום עובד לא אמור להרגיש שאנן ובטוח מידי במקום העבודה הנוכחי שלו. שאננות, נוחיות, הרגלים… עלולים להוביל לשלל בעיות תעסוקה וקריירה ועל כן הם כבר לא התנהלות ריאלית בעולם העבודה של היום. לדעת מה קורה בשוק העבודה, ללמוד מה הערך המוחלט שלך כעובד מחוץ למקום העבודה וללא תלות בו- אלה דברים שחובה להיות מודעים אליהם ואין בהם שום קשר לנושאים כמו נאמנות.