אני רוצה להתחיל עם תודה- תודה לכל משתתפי הסקר הזה, אלו שטרחו להקדיש מזמנם לצורך השיתוף בחוויה שלהם מתהליך חיפוש העבודה בתקופה הכה מאתגרת הנוכחית.
בשנים האחרונות וגם בעיתות שגרה- תהליך חיפוש ומציאת עבודה חדשה הוא אתגר לא קטן הדורש אורך רוח, עור עבה, ביטחון עצמי שמצליח לעמוד איתן מול אינספור תשובות שליליות וכמובן יכולת התמדה, יכולת מכירה ועוד ועוד… לכן חיפוש עבודה שמתנהל בתקופת אי ודאות כמו זו בה אנחנו חיים כיום יהיה על אחת כמה וכמה מאתגר שבעתיים.
בקבוצות הוואצאפ שלי למחפשי עבודה (מה? אתם עדיין לא שם? הקליקו על האייקון של הוואצאפ פה למטה ובקשו ממני להצטרף!) עולות כל הזמן תהיות- יש טעם לחפש עכשיו עבודה או שלא? יש סיכוי לקבל זימון לראיון? איך מתראיינים- עם מסיכה על הפנים? איך הכי כדאי להגיש מועמדות למשרה? חיפוש עבודה הוא תהליך הכרוך בשאלות והתלבטויות כמעט בכל צעד ולא תמיד יש עם מי להתייעץ כדי לקבל תשובה מקצועית. השאלות המסקרנות האלו היו ההשראה לביצוע הסקר הזה ומסקנותיו מפורטות פה בהמשך…
מחפשים עבודה בין גלי קורונה? הכירו את המתחרים שלכם
- את הסקר מילאו 235 משתתפים, 96.2% מהם מחפשים כרגע עבודה.
- מתוך ממלאי הסקר 56.2% אינם מועסקים.
- הסיבות לחיפוש העבודה מתחלקות כמעט שווה בשווה בין אלו שמחפשים כי פוטרו ממקום העבודה שלהם- 42.1%, לבין אלו שמחפשים כי רוצים לשפר תפקיד/ שכר/ מיקום גיאוגרפי וכו’…- 47.2%. 8.5% מחפשים כי נמצאים עדיין בחל”ת וכנראה שאי הודאות מובילה אותם לבדוק את הקרקע ולא לחכות לבשורת הפיטורים, באם תגיע.
- שאלתי בסקר: “באיזו רמת התאמה את/ה מגיש/ה מועמדות למשרה?”. 4.7% שולחים קו”ח רק כשהם מתאימים בול לכל דרישות המשרה, 32.8% שולחים גם כשמתאימים בפחות מ 80% התאמה, הרוב הגדול, 62.6%, שולחים ברמת התאמה גבוהה יחסית של 80-100 אחוז (לפי דעתם, כמובן).
- האם מחפשי עבודה מוכנים להתפשר על השכר/ תפקיד/ מיקום עקב מצב השוק עכשיו? 73.6% ענו שכן, 26.4% ענו שלא.
אז איך באמת נראה שוק העבודה עכשיו מהזוית של המועמדים?
- יש לא מעט כתבות שמתפרסמות לאחרונה עם נתונים על החזרה לשגרה והחזרה לגיוסים, אבל כולן מנקודת המבט של המעסיקים. לכן עניין אותי לגלות איך אותה התמונה נראית מהצד של המועמדים דווקא. על השאלה “האם בחודש יוני ראית עליה בכמות המשרות הפתוחות בתחומך יחסית לחודשים אפריל-מאי”, נתקבלה תמונה קצת פחות אופטימית מכפי שהיא מצטיירת על ידי המעסיקים: רוב המשתתפים, 55.7%, ענו שאין עליה בכמות המשרות הפתוחות בתחומם בחודש יוני יחסית לאפריל-מאי (ואני מזכירה שאפריל היה חודש של סגר).
- אם אתם תוהים כמה זמן לוקח למצוא עבודה בתנאי שוק כאלו לא מלבבים, הנה הנתונים שעלו מהתשובות לשאלה “כמה זמן את/ה כבר מחפש/ת עבודה?” פחות מחודש- 19.1%, בין חודש לשלושה חודשים- 36.2%, ורוב משתתפי הסקר- 44.7% – מחפשים כבר יותר מ- 3 חודשים.
- שאלתי: “לכמה ראיונות זומנת בחודש יוני האחרון?” 2.1% הם ברי מזל ממש- זומנו ל 6-10 ראיונות ביוני. רוב העונים- 54.9% זומנו ל 1-5 ראיונות ביוני. אבל 43% לא זומנו אפילו לראיון עבודה אחד במהלך כל החודש. נתון לא ממש מעודד בלשון המעטה.
- רציתי לבדוק מהו השלב שהכי מאתגר את מחפשי העבודה במהלך החיפוש. הנה השלבים המאתגרים על פי סדר עולה: לעבור בהצלחה את ראיון העבודה- 6.8%, להיות זה שנבחר בסופו של התהליך לתפקיד- משמע- מתקדמים בתהליך הגיוס ומגיעים לקו הסיום, אבל את העבודה המעסיק מציע למועמד/ת השני- 10.2%, למצוא משרות רלוונטיות- 25.1%. ובמקום הראשון ברוב מוחץ- לקבל איזושהי תגובה לאחר משלוח קורות חיים – 57.9%.
ראיונות עבודה בימי קורונה- מדריך נבוכים
- מה קורה כשכבר מקבלים יחס מהמעסיקים ואפילו מוזמנים לראיון? כיצד הוא מתבצע בימים אלו של ריחוק חברתי? ובכן, התשובות חלוקות… יותר ראיונות מתקיימים דרך הוידאו, אבל לא בהפרש גדול על ראיונות שמתבצעים במשרד.
- עם או בלי מסיכה במהלך הראיון? ראיונות עבודה מספיק קשים גם ככה, גם ללא ההתלבטות הזו. אז מה קורה בשטח? ברוב המקרים המראיינים והמועמדים לוקחים סיכון, מתעלמים מהתו הסגול והראיון מתקיים ללא מסיכות (טוב, לפחות ללא מסיכות מהסוג שמכסה את האף והפה. זה לא אומר שכל שאר המסיכות גם יורדות…):
- השארתי את הכי טוב לסוף- שאלת השאלות- מהי דרך הפניה למעסיקים שמובילה בסופו של דבר לזימון לראיון עבודה? שאלתי בסקר: “בראיונות שאליהם זומנת, איך הגעת למשרה?”. במקום הראשון: לינקדין עם 19.6%. מפתיע כי “חבר מביא חבר” בדרך כלל חזק יותר. פה הוא ממוקם רק במקום השני עם 14.5%. אחריהם בסדר יורד: חברות השמה/הד האנטרים, אתרי דרושים ופייסבוק שסוגרת את הרשימה.
מסקנות?
- מחפשים עבודה? קחו נשימה ארוכה ארוכה…
- אם אתם עדיין מתלבטים אם להשקיע בפרופיל הלינקדאין או אם בכלל להשתמש בזה לצורך חיפוש עבודה… נראה לי שזה כבר צריך לשכנע אתכם שבהחלט כדאי…!
- זה לא הזמן לחפש בפינצטה, לצפות לשינויי קריירה גדולים או לצפות שמקום העבודה הבא שלכם יהיה במרחק 10 דקות מהבית. רוב מחפשי העבודה מודעים לכך שאין ברירה ושיהיו פרמטרים שצריך להתפשר עליהם…
- התחרות על כל משרה גבוהה, כל יתרון יחסי שאתם יכולים לייצר עבור עצמכם ושייתן לכם פור על אחרים הנושפים לכם בעורף הוא כבר לא מותרות, אלא חובה. התייעצו עם אנשי מקצוע, קבעו איתי פגישת יעוץ לחיפוש עבודה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר