- לא תראו חוסר ענין במשרה- ראיון עבודה איננו משחק של חיזור שבו המעסיק מחזר ואתם משחקים את הקשים להשגה. כל מעסיק ישמח לקבל לשורותיו עובדים שהתפקיד מאתגר, מושך ומדליק אותם. דאגו להעביר את המסר שהמשרה מאוד מעניינת אתכם ושאתם מעוניינים להמשיך בתהליך לשלבים הבאים. עשו זאת גם אם אתם עדיין לא בטוחים במאת האחוזים שזו משרת חלומותיכם (ורק בתנאי שלמשרה יש פוטנציאל התאמה). כל עוד לא חתמתם על החוזה- לא התחייבתם לשום דבר.
- לא תראו חוסר ענין במקום העבודה- שאלו שאלות. גם אם המראיין מקצועי ומצויין, לא יתכן שבסוף הראיון תדעו ה-כ-ל על החברה… תמיד יש פרטים שכדאי לברר. שאלות חכמות יתנו תחושה של ענין מצידכם.
- לא תנהלו את הראיון- בריקוד הזה, המראיין הוא המוביל.
- לא תתנו לגיל של המראיין להשפיע עליכם- נכון, יש מקרים בהם המראיינ/ת עלול להיות הרבה, הרבה יותר צעיר מכם. אז מה? במפגש הזה- המראיין הוא בעל הדעה, אל תתנו לגילו הצעיר לתסכל אתכם ולהשפיע על התנהלותכם בראיון… ובמילים אחרות- השאירו את האגו בבית.
- לא תלכלכו על מקומות העבודה הקודמים שלכם- אל תתנו לשאלות כדוגמת סיבת עזיבת מקום העבודה האחרון או איך היו היחסים ביניכם לבין המנהל הישיר שלכם לגרום לכם לפתוח את תיבת הפנדורה שלכם. אלה שאלות שתשובות דיפלומטיות יפות להן. הימנעו מכניסה לנושאים בעלי אופי שלילי המשאירים טעם לא טוב ועלולים להשפיע על סך הרושם שתשאירו בראיון.
- לא תשתחצנו- למכור את עצמכם בראיון עבודה זה מצויין- אפילו הכרחי, אבל, היזהרו מחציית הגבול הדק שבין “מכירה עצמית” לבין שחצנות.7. צרו קשר עין- אין גרוע ממרואיינים שעונים תשובות תוך בהיה בריק שבין הדלת לקיר במקום להישיר מבט למראיין. זהו אחד מה TURN OFFS הגרועים שיש.
- לא תענו בכן ולא- הראיון הוא לא שאלון אמריקאי. ענו תשובות מפורטות, אבל, שימו לב לנקודה הבאה:
- לא תתבלבלו בין העיקר והטפל- נשאלתם שאלה? ענו ישר ולענין. תשובות ארוכות ומשעממות ללא שורה תחתונה הן לא הדרך הנכונה לצלוח ראיון.
- לא תתעלמו משפת הגוף של המראיין. המראיין מפהק? כמעט נרדם? עושה סימנים של חוסר מנוחה? פניו מביעות חוסר הבנה? אולי משהו בתשובה שלכם לא עשה לו את זה? שימו לב לתגובות שלו ולא רק למה שהוא שואל והתאימו את תשובותיכם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
4 תגובות. השאירו תגובה חדשה
באותו המשקל, עשרת הדיברות למראיינים:
1. לא תקטינו רמת המשרה לכזאת שהמרואיין ירגיש שלא בנוח.
2. לא תראו חוסר עניין במרואיין יען כי "יש עוד אלף כמוהו".י
3. לא תנהלו את הראיון כחקירת שב"כ.
4. לא תתנו לגיל של המרואיין להשפיע עליכם, בעיקר לא לזל…זל בבני ה 40 וה 50….
5. לא תחפשו בכח לייצר משהו שלא בסדר, רק כדי ליצור פיקנטריה.
6. אל תספרו על החברה שלכם שהיא הכי הכי ואז תגידו שאין לכם אפשרות לעמוד במשכורת של שקל אחד מעל שכר המינימום למשרת 150% משרה, גלובלית, ללא שעות נוספות.
7. צרו קשר עין, עודדו לחיצת יד בכניסה וביציאה. אין גרוע ממראיין שמקבל את המרואיין ישוב מאחורי השולחן עם הראש בתוך המסמכים, וכך גם שולח אותו לדרכו, זלזול במרואיין שווה לזלזול בערך החברה המעסיקה.
8. לא תענו בכן ולא, המרואיין גם מראיין אתכם, האם הוא צריך להשקיע זמן ומאמצים בכם או שאתם מבזבזים לו את הזמן והקריירה.
9. לא לבלבל בין העיקר לטפל. מרואיינים מקצועיים דורשים לשמוע מידע קונקרטי על העבודה והשכר, לא על ימי כיף וטוסטרים פעם בשנה.
10. לא להתעלם משפת הגוף של המרואיין. כשהוא לא מרגיש בנוח זה לא שהשאלות קשות, אלא שאתם לא מפסיקים למרוח אותו בסיפורים. המרואיינים קוראים אותכם, כמו ספר פתוח, הבנתם את זה? .
The basic mistake you make Doron is that the interviewer can make no mistake and your premise that this is "the same weight is fundamentally wrong" – the interviewer holds all the cards and while these are good recommendations, as a candidate you should have no expectations from the interviewer.
Graham:
זה לא לגמרי נכון, למראיין אין את כל הקלפים אלא את רובם.
עדיין המראיין צריך לבחור עובד טוב בין כל המועמדים ואם הוא לא יבחר כמו שצריך, הממונים עליו ישימו לזה לב.
במיוחד בתקופה שבה צריכים יותר עובדים, המראיין חושש שמא יפסיד מועמדים טובים.
ודבר אחרון: גם כאשר המועמד ממש צריך ורוצה את העבודה, אם המראיין מתייחס בצורה מזלזלת או שהראיון מתנהל כחקירת שב"כ מלאת מתחים ועמוקה מדי, המועמד פשוט יוותר על המשרה.
אחרי הכל, גם מועמדים הם אנשים עם כבוד.
אני מסכים בהחלט עם מה שדורון כתב, וזה בהחלט הולך בד בבד עם הנאמר בכתבה.
הכובד שיש על כתפיהם של המראיינים הוא גדול ביותר, וחלקם לא ממש מבינים זאת וע"י כך מפספסים לא מעט עובדים איכותיים ביותר וחבל.