השבוע קראתי כתבה אמריקאית הטוענת שלינקדאין היא רשת חברתית שפג תוקפה. הטענה היתה שמה שהחלה כרשת חברתית שמטרתה נטוורקינג וחיבור בין אנשים הפכה בשורה התחתונה לפלטפורמת תוכן אימתנית שבה מעסיקים, בעלי עסקים ועובדים מפרסמים את מרכולתם במטרה לתפוס כמה שיותר תשומת לב מאחרים.
אני לא בטוחה שאני מסכימה עם הטענה הזו, למרות שברור שאחוז נכבד מהשימוש בלינקדאין נשען על תוכן. בכל מקרה, כל עוד הרשת הזו מאפשרת לעובדים ולמחפשי עבודה להציג את הנסיון והידע המקצועיים שלהם באופן דיגיטלי ונגיש למעסיקים פוטנציאליים, עדיין בהחלט שווה להשקיע בה זמן.
זו גם הסיבה לכך שהפוסט הזה יתמקד בטיפים לשימוש נכון בפיצ’ר שכשרק עלה לאתר- רבים לא הבינו מה המטרה שלו ונראה לי שרבים עדיין לא מבינים בשביל מה הוא טוב. אז הנה:
10 טיפים על Linkedin Skills:
- מאז הפעם הראשונה שבה לינקדאין הוסיפו לפרופילים את החלק הזה שנקרא Skills ועד היום, הוא שונה ועודכן לפחות 4-5 פעמים. עכשיו רק נותר לנו לנחש: האם זה קרה משום שמלכתחילה זה פיצ’ר מיותר, או בדיוק ההפך- כזה שמשפיע משמעותית על אלגוריתם החיפוש ברשת (כן, זה שעל פיו אתם עולים או שלא בחתכי חיפוש של מגייסים)? הנושא הזה הוא בגדר תעלומה, כמעט כמו הנוסחה הסודית של קוקה קולה ולמרות זאת, רוב מומחי הלינקדאין בעולם טוענים של- Skills יש בהחלט השפעה ולכן כדאי להשקיע מחשבה גם בחלק הזה של הפרופיל.
- אתם יכולים לקבל “לייקים” על skills רק מקשרים מדרגה ראשונה שלכם.
- אם קשר כלשהו עושה לכם “לייק” על כישור (skill) שאין לכם, כזה שאין לכם מושג מה נפל עליו ועל שום מה עדכן אותו אצלכם, אתם יכולים (ואף כדאי לכם) שלא לאשר את העלאת אותו כישור לפרופיל שלכם. בקיצור, בחרו בתבונה את הכישורים שאתם מפרסמים בפרופיל.
- סיבה נוספת לחשיבות הבחירה הנכונה היא שאתם יכולים לבחור רק עד 50 skills לפרופיל שלכם. אז אל תבזבזו אותם על מה שלא רלוונטי לכם.
- למעשה, מה שכן רלוונטי לשים בפרופיל, אלו skills הקשורים לנסיון המקצועי שלכם בעבר ובהווה או כאלו הקשורים לתפקידים שאתם מעוניינים למצוא מעכשיו והלאה.
- כן, אתם יכולים למחוק skills שכבר אינם רלוונטיים לתפקידים שאתם מחפשים בהם עבודה. פשוט לחצו על כפתור העריכה (עפרון) ומחקו את מה שלא מתאים.
- אפשר לבחור את שלושת ה skills המובילים שלכם על ידי נעיצתם בראש הרשימה.
- אם אתם רוצים למשוך תשומת לב של מישהו- אתם יכולים לעשות לו לייקים על ה skills שלו. הוא יקבל על זה התראה…
- אבל, אל תמליצו על אף אחד שאתם לא באמת מכירים. זהו צעד קריפי למדי…
- בסוף ספטמבר השנה, שוב נעשה שינוי ב skills, אבל הפעם מדובר בשינוי מהותי משום של- Skills מסויימים כמו שפות פיתוח, תוכנות וכו’, נוספה האפשרות לקבל אישור מהאתר שאכן יש לכם את הידע הספציפי שאתם טוענים שיש לכם. הכוונה למבחנים שיש לעבור ב skills שציינתם שאתם ניחנים בהם וקבלת ציון. כך לינקדאין מנסה לייצר מדד אחיד מצד אחד ומצד שני להפוך לאוטוריטה שגם מחליטה איך הידע הזה נמדד. כמו כן, זו דרך מעולה לרשת לשווק על הדרך את מגוון הקורסים המקצועיים שלה…
אז עכשיו שאתם יודעים לא מעט על Linkedin Skills, לא נותר אלא לגשת לפרופיל שלכם ולעדכן אותו… אגב, הבונוס הוא שככל שאתם מרפרשים את הפרופיל- אתם עולים גבוה יותר באלגוריתם החיפוש… אז אל תגידו לא ידענו… 🙂
בהצלחה!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר