ירידי תעסוקה אמנם מתקיימים במהלך כל השנה, אבל, החודשים מאי ויוני עמוסים יותר עקב הירידים המתקיימים באוניברסיטאות ולעיתים גם במכללות.
אז הנה 10 טיפים להצלחה בירידי תעסוקה:
- נתחיל בהתחלה… – כמו בכל דבר, גם לפני ירידי תעסוקה כדאי לבצע הכנה מוקדמת בכדי לא להתאכזב ולבזבז זמן מיותר. ברוב המקרים, לפני כל יריד תעסוקה, ניתן למצוא לגביו בפרסומים שונים באינטרנט את רשימת החברות המשתתפות בו. בידקו אם רשימת המשתתפים באמת רלבנטית עבורכם.
- דאגו להדפיס מבעוד מועד מספיק עותקים של קורות החיים שלכם. הדפסתם? יופי, עכשיו תדפיסו עוד כמה רק ליתר ביטחון… אני כותבת את זה בגלל שבכל יריד, שאי פעם השתתפתי בו, תמיד היו מחפשי עבודה שנתקעו בלי. וזה קצת מפספס את המטרה שלשמה התכנסנו שם, נכון?
- אם יש לכם כרטיסי ביקור, הביאו גם אותם- אי אפשר לדעת את מי תפגשו בירידים הללו. אולי קשרים מהעבר שנחמד לחדש?
- ביחרו היטב את הבגדים שאותם תלבשו ליריד. מצד אחד זה אירוע פחות פורמאלי מראיון עבודה, אך מצד שני זה עדיין מפגש ראשון עם המעסיק הפוטנציאלי שלכם. סנדלים/ כפכפים/ מכנסיים קצרות לא יהיו הבחירה הראשונה שלי למפגש כזה…
- החליטו מראש על מספר משפטי מפתח שבאמצעותם תציגו את עצמכם- ברוב המקרים לא נהוג רק לגשת לדוכן ולהשאיר קורות חיים, בד”כ מתלווה לכך גם שיחה קצרצרה עם נציגי החברות. בשיחה הקצרה הזו נוצר הרושם הראשוני לגביכם. דאגו להטביע את חותמכם בצורה הטובה ביותר. אגב, הנה טיפ קטן מ”מאחורי הקלעים”…- אני הייתי נוהגת לסמן לי סימונים שונים על גבי קורות החיים. מכיוון שבסוף היום אף אחד לא באמת מסוגל לזכור את כל האנשים שניגשו לדוכן והשאירו קורות חיים, הייתי נוהגת לסמן לעצמי כוכביות על גבי קורות החיים של האנשים שיצרו עלי את הרושם הטוב ביותר. לעיתים גם הייתי כותבת משפט אחד או שניים על המועמד/ת בכדי להזכיר לעצמי למה הוא/היא מצאו חן בעיני. אלה המועמדים הראשונים שפניתי אליהם לאחר היריד…. בקיצור, אל תזלזלו בכוחו של הרושם הראשוני…
- השאירו קורות חיים גם אצל חברות שלא בהכרח עוסקות ישירות בתחום הלימודים/הניסיון שלכם. אגב, ככה בדיוק מצאתי את העבודה הראשונה שלי. למדתי באוניברסיטת תל אביב, בסוף השנה השלישית ביקרתי ביריד התעסוקה שנערך שם, השארתי קורות חיים אצל כל החברות שהציגו שם במתחם המשרות הכלליות ואז עלה במוחי הרעיון להציץ גם במתחם ההיי-טק שביריד. אז נכון, לא היה לי שום ניסיון ובטח גם לא בהיי-טק, אבל, אם לא מנסים… אתם כבר מכירים את המשך המשפט… מה שמצחיק הוא שדווקא מאחת החברות שהציגה במתחם ההיי-טק קיבלתי מאוחר יותר שיחת טלפון וזימון לראיון עבודה ומאז…כל השאר היסטוריה… 🙂
- לא כל ירידי התעסוקה מתקיימים בשיא החום ובאוויר הפתוח, אבל אלה שמתקיימים בשבועות הקרובים הם בדיוק כאלה. המילה סאונה תיטיב לתאר את התחושה לאחר חצי שעה של סיבובים ביריד. אז, קודם כל קחו זאת בחשבון. שנית, מומלץ ללבוש בגדים קלים וכאלה שעליהם לא יבלטו כתמי זיעה למיניהם. שתו שתיה קרה בין לבין ואל תשכחו לסור מידי פעם לחדר השירותים הקרוב בכדי לבדוק את הופעתכם וגם להתרענן. רושם ראשוני כבר אמרתי??
- אל תסתפקו בהשארת קורות החיים שלכם בדוכנים השונים. אם זה אפשרי, בקשו מהמציגים ובעיקר מאלה שהיתה ביניכם שיחה קצרה את כרטיס הביקור שלהם. מאוחר יותר תוכלו לשבת בנחת בבית, לשלוח קורות חיים ישירות למייל שלהם (אין מה לעשות, זה יעיל יותר מאשר דף מודפס) ותוכלו גם לאתר אותם ברשת (למשל בלינקדאין…) ולנסות להוסיפם לרשימת הקשרים שלכם.
- זהו טיפ קצת מביך, אבל כל מציג ביריד כלשהו מכיר את התופעה (אז זה שזה מביך לא יעצור אותי מלדבר על זה…): נהוג להביא לירידים give-aways…- כן, אלה כל אותן המתנות הקטנות האלה כמו מחזיקי מפתחות וכובעים ומחשבונים קטנים שממש כיף לקבל, אבל, בעצם אין הרבה מה לעשות איתם אחרי זה. מכירים? ברור… אז, יש מקרים בהם שוכחים שהמטרה העיקרית היא חיפוש עבודה ולא איסוף מתנות. היזהרו מליפול במלכודת הזו: אין רושם רע כמו לגשת לדוכן במטרה לבקש מתנה ורק אח”כ לגשת לענין החשוב באמת- עבודה. התהליך אמור להיות הפוך- קודם עבודה ואז, אם מחלקים לכם מתנה- יופי!
- ולסיום-סיומת: תזמנו נכון וחכו בסבלנות לשעת פעולה. זהו טיפ חשוב! כמו בהרבה דברים אחרים בחיים- דברים מגיעים בגלים ובצרורות. כך גם בירידי תעסוקה, יש שעות מתות ושעות לחץ. אם תגיעו ליריד בתחילת היום תזכו לפגוש בנציגי החברות כשהם רעננים ובשיא כוחם וגם לא תצטרכו להתמודד עם עשרות מתחרים שיצבאו יחד איתכם על כל דוכן. גם לקראת סוף היום הלחץ יורד. אם אתם מגיעים בין לבין, בשיא הלחץ, חשוב לגשת לדוכן כשכמות האנשים המחכים שם בתור קצת יורדת. כשאפילו “רק” 5-10 אנשים ממתינים בתור לדוכן כלשהו התור בד”כ לא אנכי, אלא, כולם מקיפים יחד את הדוכן בבת אחת. די קשה לזכות בתשומת לב מספקת במצב כזה ולכן, חכו בסבלנות לשעת הכושר וגשו כשהעניינים קצת רגועים יותר. שווה לחכות בכדי לזכות במירב תשומת הלב…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
הכל נכון אבל 7 מאוד חשוב הכי חשוב,מנסיון. שלא יהיו פאדיחות כמו שקרה לבחורצ'יק הזה
http://www.youtube.com/watch?v=TtiuJlj1LCw
לגבי מתנות אני נוהג לפי העצה של דאגלס אדמס (היוצר של דילברט) לגבי "השאלת" מוצרי משרד העבודה (הכל כמובן בהומור), לדוגמה צריכים לכתוב משהו והעט בתיק או שלא נמצאת כרגע עליך אתה לוקח את העט מתנה ו"בלי משים" לא מחזיר אותה.