את הפוסט הזה אני כותבת בתגובה לכל אלו ששפצרו, שכתבו, שדרגו, שינו, מחקו וכתבו מחדש כבר עשרות פעמים את קורות החיים שלהם.
כן, כן, אני בעצם פונה אליכם… אלו שהתייעצו כבר עם כל החברים ועם כל המכרים וגם עם האחות של השכנה שהיא מנהלת משאבי אנוש וכל אחד מהיועצים הללו נתן להם טיפ שונה לגמרי אם לא הפוך מהטיפ של קודמו.
האם אפשר ללכת לאיבוד בתוך שלל העצות הללו? התשובה היא שכן.
האם זה רק יוצר בלבול גדול יותר? התשובה היא שכן.
האם במקום לעזור זה מגדיל ספקות ומוריד ביטחון עצמי? התשובה היא שכן.
אז מה עושים? ואיך זה שכל אחד נותן לכם (מכוונה טובה, כמובן) עצה אחרת?
ובכן, התשובה במקרה הזה פשוטה מאוד: אין תשובה נכונה אחת ואין דבר כזה- עצה אולטימטיבית שנכונה לקורות החיים של כולם. וזה ככה בגלל שאלו שקוראים את קורות החיים הם אנשים ששונים אלה מאלה. כפי שאנשים נבדלים האחד מהשני בדעות, באמונות, ברקע, בתפקיד, במה שמשכנע אותם ובמה שמרשים אותם- ככה כל אחד מהם יקרא קורות חיים באופן שונה ובסדר שונה, ככה לכל אחד מהם יהיה משהו אחר שמלהיב אותם, משכנע אותם, מעניין אותם, מושך אותם, חשוב להם וכו’ וכו’…
זו גם הסיבה לכך שאותם קורות חיים, של אותו אדם, יקבלו הערות ותיקונים שונים מאנשים שונים.
והאמת היא שזה די הגיוני, לא?
בפגישות היעוץ שלי עם מחפשי עבודה אני פוגשת לא פעם גם מנהלים בכירים משלל מקצועות ותפקידים, רובם מנוסים גם בגיוס עובדים לצוותים שלהם (וכן, זה לא פשוט בכלל למנהלים לעבור צד ממגייס למחפש). תמיד מעניין אותי לשמוע מהם איך הם קוראים קורות חיים ואיך הם מחליטים את מי לזמן לראיון והאמינו לי- יש הבדל גדול מאוד בין מנהלים לבין עצמם והבדל גדול עוד יותר בין מנהלים לאנשי גיוס, משאבי אנוש, השמה וכו’…
זאת ועוד, הסיבה לכך שבאמת אין עצה שמתאימה לכולם היא שאין דבר כזה “כולם”. כל מחפש עבודה שונה מרעהו, כל אחד עובר שביל אחר בקריירה שלו, יש הבדלים בין מחפשי עבודה זוטרים וחסרי נסיון לבין בכירים מאוד ומנוסים, יש כאלו שיש להם קפיצות צפופות ממקום עבודה אחד לשני ואחרים ש 20 שנים עובדים באותה חברה, יש מחפשי עבודה שהנסיון שלהם כל כך מבוקש בשוק העבודה שמספיק שישלחו קורות חיים סבירים בכדי שיקבלו אינספור זימונים לראיונות ויש אחרים שמתחרים ראש בראש במאות מועמדים אחרים ושחייבים להתאמץ הרבה יותר בכדי שקורות החיים שלהם יבלטו בתוך הים של המתחרים. בקיצור, כל אחד מהם יצטרך לכתוב קורות חיים בהתאם לרקע הספציפי שלו.
אז הנה האמת המרה: אם אתם חושבים שיש פתרון פלא, איזו תבנית כלשהי של קורות חיים שתורידו מהאינטרנט או איזשהו שינוי שתעשו בקורות החיים וימצא חן בעיני כל מי שיקרא אותם או שיתאים לכל מחפשי העבודה- הבינו- אין כזה.
אז מה כן? הנה 7 טיפים לקורות חיים:
- אל תאמצו שום טיפ בנוגע לקורות החיים שלכם מבלי לקבל בצמוד אליו הסבר הגיוני ומשכנע מאלו שנותנים לכם את הטיפ. ולא… “כי ככה נהוג” זה לא הסבר משכנע. נהפוך הוא…
- אל תורידו תבניות מוכנות מהאינטרנט, אל תעתיקו ללא מחשבה את קורות החיים של חברים. תבנית שמתאימה לאדם אחד, לא בהחלט תתאים לשני.
- יש מספר סוגי אינפורמציה שחייבים להופיע בכל קובץ של קורות חיים, אבל חוץ מהם השמיים הם הגבול בכל הקשור לכתיבה של שאר הטקסט. ובמילים אחרות: כל מקרה לגופו ולכל מחפש עבודה עשויים להתאים טיפים שונים.
- מעבר לטיפים שקשורים לטעם ולהעדפות אישיות, קורות החיים צריכים להיות בנויים גם באופן שיתאימו לתוכנות סינון אוטומטיות. אם אותו אדם שמייעץ לכם מעולם לא התנסה בעבודה עם תוכנה שכזו (ויש מגוון), קחו את העצות שלו בעירבון מוגבל.
- הבינו שקורות חיים הם מסמך שיווקי לכל דבר. הפסיקו לחשוב במונחים של היסטוריה וביוגרפיה ויותר בראש של שיווק ומכירות.
- גם כשיש קורות חיים מעולים, הם יהיו הרבה פחות מעולים אם לא יתאימו מספיק ליעד- משמע- למשרה שאליה שולחים אותם.
- ולסיום, גם כשיש קורות חיים מעולים (יחסית לשביל הקריירה שלכם ובתקווה שגם בעיני אלו שקוראים אותם שגם להם יש העדפות) אם אתם חושבים שזה מספיק בכדי לפתוח דלתות ולייצר לכם זימונים לראיונות, אתם טועים. בחיפוש עבודה יעיל ונכון מבינים שגם הדרך שבה נחשפתם למשרה משפיעה. אם תסתפקו בשליחת קורות חיים למודעות דרושים שכמוכם פנו אליהן עוד מאות מועמדים אחרים- גם קורות החיים הכי מדהימים לא בהכרח יספיקו. השילוב הנכון הוא קורות חיים שבנויים הכי טוב בהתייחס לקריירה שלכם וליעד שאותו אתם מנסים להשיג יחד עם ביצוע צעדים נרחבים, מגוונים, אקטיביים ככל האפשר מצידכם בכדי להבטיח חשיפה מקסימלית למשרות פתוחות וכן… במיוחד לכאלה שלא כל העולם ואשתו נחשפו אליהם גם…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר