לאחרונה נתקלתי במספר מקורות במקביל בטענה שפייסבוק הולכת ומתחזקת בסצנת גיוס העובדים. כן, אם עד לא מזמן לינקדאין היתה הרשת השולטת והבלתי מעורערת בכל הקשור לחיפוש עבודה ולגיוס עובדים, היום זה כבר ממש לא מדוייק.
למעשה, גם בארץ וגם בחו”ל יותר ויותר מעסיקים מודים שהם מבצעים חיפושים אחר מועמדים פוטנציאלים בפייסבוק ואפילו מעדיפים את פייסבוק כמקור גיוס על פני לינקדאין. אל תבינו לא נכון, הכוונה לא רק לחיטוטים בפרופיל לאחר ששלחתם קורות חיים כדי ללמוד מי אתם ומה אתם מבעוד מועד, אלא לחיפוש אקטיבי וממוקד בין הפרופילים ברשת בכדי לדוג משם מועמדים פוטנציאליים ולהציע להם משרות (מה שמגייסים בעצם נוהגים לעשות כבר תקופה ארוכה בלינקדאין)…
אז מה זה אומר עבורכם, אם עדיין לא קיבלתם פניות ממגייסים דרך פייסבוק ובא לכם לשפר את הסיכוי שזה יקרה?
הנה 7 נקודות חשובות שכדאי לכם לקחת בחשבון בנוגע לפרופיל הפייסבוק שלכם כשאתם מחפשים עבודה וגם כשלא:
- כולכם בוודאי יודעים כבר מזמן שלא כדאי לפרסם ברשתות החברתיות שום דבר שעלול לייצר רושם שלילי. ובאמת, על פי סקר של חברת ההשמה Wisdomjobs, למעלה ממחצית מהמעסיקים מציצים בפרופילים שלכם כדי לגלות מידע מעבר לכתוב בקורות החיים. תמונות מביכות, פוסטים עם דעות קיצוניות, שפה לא נאותה, הערות גזעניות, פוסטים עם קיטורים על מקום העבודה הנוכחי, טעויות כתיב וכן הלאה… כל אלה עלולים להפיל את המועמדות שלכם לעבודה. אבל! המשיכו לנקודה 2…
- אבל… הפתרון שבו רוב האנשים בחרו, ולא אתפלא אם גם אתם, היה לסגור הרמטית את הפרופיל מבחינת הגדרות פרטיות. משמע, לשנות את ההגדרות כך שאף אחד (חוץ מחברים) לא יוכל לראות שום דבר בפרופיל שלכם פרט לשם ולתמונה. אם כל מה שמגייסים היו מחפשים בפייסבוק היו רק סיבות למה לדחות מועמדים, הפתרון הזה היה טוב, אבל, מכיוון שמגייסים החלו להשתמש בפייסבוק גם בכדי לאתר מועמדים פוטנציאלים, כשאתם מחפשים עבודה (או מוכנים לשמוע על הצעות רלוונטיות) כדאי לכם לעבור על רשימת הגדרות הפרטיות, לערוך אותה מחדש ולאפשר גם למי שאינו חבר שלכם לקבל עליכם מידע.
- מלאו את פרופיל הפייסבוק כאילו מדובר בפרופיל לינקדאין. היכנסו ל intro- יש לכם שם 3 שורות טקסט שאתם יכולים לעדכן כראות עיניכם. אולי תקציר של הנסיון התעסוקתי שלכם? אולי תחום עיסוק ומומחיות? או שאולי כדאי לעדכן שם שאתם מחפשים עבודה? מתחת ל intro מלאו את החלק המיועד לפירוט מקומות העבודה שעבדתם בהם והתפקידים שביצעתם. בחרו בתמונת פרופיל סולידית, מלאו גם את ההשכלה שיש לכם. אם אתם מחפשים עבודה באזור המגורים שלכם- מלאו גם עיר מגורים, אם צנזרתם את מקום המגורים מקורות החיים (כי אתם גרים רחוק, אבל מוכנים לעבוד במרכז), עשו זאת גם בפייסבוק, אחרת… מה עשיתם בזה? הלאה… אם יש לכם אתר עם תיק עבודות או בלוג משלכם- דאגו לעדכן אותם תחת החלק של ה”אודות”.
- אם אתם יצירתיים ומקוריים- נסו לענות על השאלות שמופיעות בקצה השמאלי התחתון של המסך (בדסקטופ) תחת Did You Know? כמו כן, תחת About/אודות תוכלו להציג את האופי המיוחד שלכם על ידי מילוי התחביבים- מוסיקה, ספורט, ספרים, קולנוע… אם יש לכם טעם משובח וידע תרבותי רב- זה הזמן להציגו. אין לדעת את מי זה עשוי להרשים.
- גם אם אתם מעדיפים להצניע מידע אישי, בטוח שישנם פוסטים שאתם מעלים שעשויים ליצור עבורכם רושם טוב על מגייסים, אותם כדאי לפרסם באופן ציבורי- פשוט משנים את הגדרת הפרטיות לפוסט בזמן העלאתו.
- ואם כבר, אז כבר, זה גם הזמן להתחיל להציץ במשרות שמתפרסמות בפייסבוק. איפה? בקבוצות המיועדות לחיפוש עבודה, בעמודים של חברות ומותגים ואפילו תחת ה- משרות/Jobs- כן, יש כזה דבר… ואפשר להגיש להן מועמדות באמצעות הגשת הפרופיל עצמו (ללא קו”ח), כמו בלינקדאין.
- ולסיום, למה שלא תתחילו לשתף במידע מקצועי מידי פעם גם בפייסבוק? אולי תמונות מהכנס האחרון שהשתתפתם בו? נצלו את הפלטפורמה כדי למתג את עצמכם גם מבחינה מקצועית.
בקיצור, אם זה עדיין לא קרה לכם- וודאו שאתם נגישים יותר למגייסים גם בפייסבוק ומי יודע? אולי הסקרים צודקים ודווקא משם תגיע הישועה… 🙂
** את הפוסט הזה כתבתי לבקשת חברי קבוצות הוואצאפ שלי שביקשו טיפים לשימוש בפייסבוק לצורך מציאת עבודה. רוצים גם לקחת חלק בבחירת הנושאים לפוסטים? מוזמנים להצטרף גם. צרו קשר בוואצאפ ואשמח לצרף אתכם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר