בעבר היה דווקא די שכיח לציין את המידע הזה בקורות החיים, אבל… מאז עברו הרבה מים בנהר והדברים השתנו.
זו גם הסיבה לכך שהשבוע אני רוצה לכתוב פה טיפ חשוב לכתיבת קורות חיים וזה הולך ככה: הבסיס לכתיבת קורות חיים טובים הוא ההבנה של המטרה שלהם, אבל לא רק. כי בעוד שלרבים זה ברור שקורות חיים הם האמצעי לפתוח דלת ולהשיג זימון לראיון, מעטים מבינים עד כמה מדובר פה בכלי שיווקי-מכירתי.
אז בעוד שאתם יכולים לשכתב את קורות החיים שלכם עשרות פעמים (וכמעט כל מחפש עבודה שנתקלתי בו עושה את זה- משדרג ומשכתב ומתקן שוב ושוב את קורות החיים שלו), התיקונים הללו לא יספיקו, אם לא תאמצו לעצמכם גישה של איש מכירות. ולמה? מפני שחיפוש עבודה זה תהליך מכירה וקורות החיים הם האמצעי השיווקי שאמור לייצר ליד, להוביל לפגישת מכירה ולבסוף גם לסגירת עסקה.
לכן, אותו מידע שהיה נהוג לכתוב פעם בקורות החיים ויש מועמדים שהוא עדיין מופיע אצלם, כבר לא רלוונטי. ואני מתכוונת לפיסקה בראש הרזומה שבכותרת שלה מופיעה המילה: Objective או מטרה. פיסקה כזו מופיעה גם בקורות החיים שלכם? רוב הסיכויים שכדאי לכם למחוק אותה. אלא אם כן…אתם נמצאים עכשיו בסטטוס מאוד ספציפי בקריירה שלכם. או אז, לפיסקה כזו עשויה להיות תועלת עבורכם ואני אסביר.
התוכן של פיסקת ה Objective כולל בדרך כלל הסבר מפורט שנותן המועמד למעסיק. הסבר על מה? על המטרות של המועמד, על אילו תפקידים הוא מחפש ולמה. נחמד… אבל… יש פה רק בעיה אחת אקוטית וזו השאלה: את מי לעזאזל זה אמור לעניין? כן, מה שקראתם- למה שאת המעסיק הפוטנציאלי יעניינו כיסופי הקריירה של המועמד? ולמה שיעניינו אותו החלומות, המטרות, התכנונים, או תחומי העניין?
אתם צודקים, לא יפה מצידי וזה נכון שאני צינית עכשיו, אבל זה בכוונה ובכדי להעביר נקודה חשובה: אתם המוכר, המעסיק הוא הקונה. קורות החיים אמורים לייצר ליד שיוביל לפגישת מכירה. האם עכשיו כשזה מוצג לכם ככה, כבר ברור לכם שאת הקונה לא מעניינות המטרות של המוכר? כי, איך שלא נסתכל על זה-בשלב הזה, את הקונה מעניינות רק המטרות של עצמו, הבעיות של עצמו, הצרכים של עצמו. מה שהופך את התוכן של הפיסקה הזו ללא מעניינת, לא משכנעת ובעצם רק בזבוז של מקום יקר על הדף.
לכן, מסקנה: אם גם אתם מבזבזים מקום יקר בקורות החיים שלכם עם הסברים על מה שאתם מחפשים- זה הזמן למחוק את הפסקה הזו, אלא אם מתקיים אחד מ- 5 התנאים הבאים:
- אתם מנסים לעשות שינוי קריירה. במקרה כזה, הגיוני שקורות החיים שלכם ימגנטו לכם תפקידים שהם more of the same, כי זה בדרך כלל מה שקורות חיים ממגנטים- תפקידים שהם דומים לאלו שכבר ביצעתם. זה קורה בגלל שמעסיקים רואים עצמם כעסקים ולא כבתי ספר. אם אתם מחפשים עבודה בתחום חדש ובכדי שלא יפנו אליכם עם הצעות מתחום העיסוק הקודם- כדאי לציין בראש קורות החיים מה אתם מחפשים. זה כמובן לא מבטיח לכם שמעכשיו תקבלו בזכות זה פי 2 פניות (למעשה, כנראה שיקרה דווקא ההפך), אבל זה כן אמור לחסוך את עגמת הנפש שבקבלת פניות לא רלוונטיות ממעסיקים עם הצעות לתפקידים שאתם לא רוצים.
- אתם בתחילת הקריירה. נניח שסיימתם תואר כללי כלשהו והחלטתם על כיוון תעסוקתי מסוים. גם במקרה הזה, בכדי לכוון את המעסיקים לתפקידים/תחומי התמחות המועדפים עליכם- אפשר לכלול פיסקה קצרה בראש קורות החיים עם מידע כזה. התועלת שזה אמור להביא זה בסך הכל לדלל כמות פניות ולכוון אותן ככל האפשר לכיוונים המקצועיים שמעניינים אתכם.
- כשחשוב לכם להדגיש מגבלות עבודה מסוימות. למשל, כשמחפשים משרה חלקית בלבד ולא מעוניינים ליצור רושם שזמינים למשרה מלאה. כשמחפשים משרת רילוקיישן או כשגרים בחו”ל ורוצים לחזור לגור ולעבוד בישראל…
- כשרוצים להדגיש למה רוצים לעבוד דווקא בחברה הספציפית שפונים אליה. כתבתי קודם שאת המעסיק לא מעניין מה אתם מחפשים, מעניין אותו מה הוא צריך ואם אתם האדם שיספק את הצורך הזה. אבל! אם אתם חולמים לעבוד בחברה מסוימת (והדגש פה הוא על הרצון בעבודה בחברה שאליה אתם פונים ולא על התפקיד שאתם מחפשים) או אז, אפשר בראש קורות החיים להוסיף פיסקת Objective עם הסיבות הספציפיות שבגללן אתם מתים לעבוד שם. בקיצור, חיזור גורלי זה כאן.
- כשאתם מברי המזל האלה שצברו ניסיון בתחומים הכי מבוקשים בשוק העבודה. כן, הכוונה אליכם- טאלנטים מתחום ההיי-טק / בוגרי 8200 / גאוני הטכניון / מפתחים עם נסיון בשפות הפיתוח הכי מבוקשות… במילים אחרות- כאלה שמספיק שתעדכנו שורה בפרופיל הלינקדאין שלכם בכדי שמעסיקים יעמדו אצלכם בתור. במקרים כאלה, מותר לכם לציין העדפות חיפוש בראש הרזומה. ולמה? טוב, כי כמו בבדיחה הגסה הידועה, רק בגלל שאתם יכולים…
מעבר למקרים הללו, באמת שאין שום סיבה למסרים בסגנון הזה- ששמים את מחפש העבודה במרכז הבמה. כי בחיפוש עבודה (או לפחות בתחילת הקשר מול המעסיק) מי שבמרכז הוא לגמרי לא המועמד, אלא המעסיק והמשרה הפתוחה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
וואי זה בדיוק מה שאני מתלבט עליו עכשיו.
סיימתי תואר “כללי” בתקשורת (מחפש להתחיל קריירה) ושולח קורות חיים לכל מיני משרות שאולי יתאימו למישהו ללא ניסיון, כשלפני היו רק עבודות במחסן ובסקרים, בלי העדפה כזאת או אחרת לתחום העיקר להיכנס.
יש לי בקורות חיים פסקה שהכותרת שלה זה תמצית ורשום: בעל תקשורת בין אישית מצויינת ותודעת שירות גבוהה. תפקידי דרשו ממני אחריות, עמידה בלחצים, מתן מענה למספר רב של גורמים ועבודת צוות. אני מחפש תפקידים בעלי אופי שירותי וצוותי על מנת להביא לידי ביטוי את כישורי באופן המייטבי.
את אומרת אני צריך את הפסקה הזאת?
התשובה לשאלתך בסעיף 2… 🙂
אבל שים לב, כמעט בכל תפקיד יש אלמנט שירותי וצוותי, כך שהמידע שאתה כותב לא באמת מוסיף משהו למעסיק ועל כן סתם מבזבז שורה.
אוקיי תודה.
הי מאיה, כרגיל חד וממוקד. נהניתי לקרוא את זה.
תודה רבה 🙂