זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
8 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אז לפי מה את ממליצה להחליט את מי לאשר בלינקדאין? את כולם?
היי עדי, התשובה שלי תלויה במטרה שבעטיה פתחנו בלינקדאין כרטיס מלכתחילה. אם המטרה שלנו היא להכיר אנשים חדשים, להרחיב את רשת הקשרים שלנו, למצוא עבודה, לעשות שיתופי פעולה עסקיים, למתג את עצמנו או לחילופין לשווק משהו, אזי התשובה שלי היא לנצל את הכלי הזה באופן המיטבי ולאשר את אותם האנשים שהחיבור איתם עונה על המטרה שלנו.
ואני אוסיף דוגמא קטנה: מבחינתי להיות בלינקדאין ולאשר חברות רק עם אנשים שאני מכירה מקודם משול בעיני ללכת למסיבה עם חבר, להישאר כל הערב בצד ולדבר רק איתו. הרי אני יכולה לדבר איתו במיליון הזדמנויות אחרות, אבל לפגוש אנשים חדשים כמו אלה שנמצאים במסיבה, אפשר רק שם. בקיצור, אם המטרה שלי היא להכיר אנשים חדשים, מאוד כדאי שאזוז קצת מהפינה שלי… 🙂
בניגוד לפייסבוק זו רשת חברתית עסקית לכן לא סביר שנכתוב שום דבר שאלי יביך אותנו בפני מי שאינו מכיר אותנו. התכונה של לינדאין שכאשר מחובר לאדם למעשה מקושרים גם לחברים שלו ולחברים של החברים שלו קשר 2 או 3 גורם לכך שככל שנאשר יותר חברים נהיה מקושרים ליותר אנשים.
לדוגמה אם תאשרי מישהו שעובד בחברה שיש לה מאות עובדים בלינקדאין ברגע שאת חברה עם אחד העובדים כנראה תהיה בקשר עקיף עם כמעט כל עובדי החברה
מאיה שלום,
כרגיל נהנה מהבלוג שלך. חבל שלא הכרתי אותך בימיי האבודים של חיפוש עבודה…
אני משתמש קבוע בלינקדאין אבל אני חייב לציין שאני חושב אחרת בנוגע להזמנות של בלתי מוכרים. אני מסכים שצריך למנף את הפלטפורמה להכרה של אנשים חדשים ולא להסתובב באותו חוג של אנשים, אבל אם נחזור לאופן השימוש הרי ששימוש מרכזי בכלי הוא ניצול קשרים על מנת להגיע למישהו ספציפי. עכשיו נניח שאני מקבל כל בקשת התחברות שאני מקבל (וזה לפחות 10 בחודש או 120 בשנה) הרי שאם יפנה אליי אחד מהקשרים ה'אמיתיים' שלי, כי ראה שאני מחובר לאותו מישהו ספציפי, אז אני לא באמת יכול לעזור לו כיוון שאין לי באמת מושג מי זה. וההפוך גם הוא נכון. אם בכל זאת פניתי אליו לסייע למכר, והוא הרי שלח הזמנה לא רק לי אלא לכל העולם ואמא שלו, אז אין סיכוי שהוא יזכור מי או מה אני או יוכל להתקשר באמצעותי למכר שלי. אז יופי, נוצרה לי רשת ענפה ואני לא ב 500+, אלא ב 1000+, אבל הרשת היא וירטואלית לחלוטין.
יחד עם זאת אינני קיצוני ודוחה את כולם. כל אחד צריך מנגנון סינון לפיו הוא מקטלג את ההזמנות שיקבל ואילו לא. וכאן אני מסכים לכל מילה של הבלוג שהמלל בהזמנה בהחלט עושה את ההבדל.
תודה, ג'וש
(ואם תרצי להתחבר אליי אני מבטיח לקבל ;-))
היי מאיה.
ממש לא מסכים איתך. בתור חבר בלינקדאין הרבה שנים ומתעב פייסבוק ומרעיו, יש משהו מרענן בפניה פשוטה ופורמלית. זו רשת ממוקדת ואני מקווה שאמשים לא יתחילו לשפוך את ההגיגים שלהם ומה הם עושים בכל רגע לא מעניין של החיים שלהם. מעולם לא נדחיתי ולא דחיתי בגלל הסגנון הזה. בכל מקרה, אצלי לפחות, ההמשך הוא תמיד נעשה באחד על אחד אחרי יצירת קשר ראשוני.
לנפתלי- ברור. אין שום סיבה לכתוב משהו שיביך חלילה.
לג'וש- שמחה לקרוא שאתה אוהב את הבלוג. קראתי איפשהו אתמול את המשפט: "אין שום עבודה שהיא לנצח…" 🙂 אז, טוב שאתה מכיר את הבלוג עבור הפעם הבאה. בתקווה שהפעם הבאה תהיה מספיק רחוקה, כמובן.
לגבי דעתך בנושא הוספת הקשרים בלינקדאין- כנראה שדעותינו ישארו חלוקות, אם כך… 🙂 אני מגיעה מנקודת מוצא אחרת. המטרה של לינקדאין היא שמירה על קשרים עסקיים ויצירת חדשים. כדי ליצור חדשים צריך לאשר או ליזום אותם. אגב, קשרים וירטואלים חדשים יכולים להפוך לקשרים גם בעולם האמיתי ולא להישאר ברמת ה WEB. למה לא להוסיף קשר חדש ולהציע להיפגש? ככה יוצרים הכרויות, קשרים ושיתופי פעולה חדשים יש מאין… 🙂
לבני, אין ניגוד עניינים בין מה שכתבתי לבין מה שאתה אומר… לא הצעתי להפוך את לינקדאין למכונת סטטוסים אישיים, אלא, להוסיף למשפט ברירת המחדל משפט אחד נוסף שמבהיר לאדם שאתה פונה אליו מדוע אתה עושה זאת. יש הרבה אנשים שלא מעוניינים להוסיף לרשת שלהם אנשים שהם אינם מכירים (ראה אפילו תגובות קודמות כאן) ואם זה אדם שאתה מכיר מהעבר ויש סיכוי שהוא לא זוכר- כדאי מאוד להזכיר לו מהיכן אתם מכירים. או לחילופין להסביר מדוע אתה פונה (אם מדובר באדם שלא מכירים אישית, אך מעוניינים להכיר).
אני מאלו שאינם מאשרים מי שאינם מכירים.
ההסתכלות שלי על לינקט אין היא לא כעל מסיבה אלא כעל רשת קשרים אישיים.
זה כמו לפרסם את הדוא"ל שלך באינטרנט לעומת מסירתו לחברים בלבד.
בראשון את מקבלת המון ספאם ובשני רק תקשורת עם אנשים מוכרים.
מאיה שלום,
אני בהחלט מסכים עם כל מה שכתבת, לעיתים תפוכות אני ניתקל בפניות לחברות מאנשים שאינני מכיר כלל ללא שום פרטים נוספים, בדיוק לפני כחודש כתבתי על זה פוסט בבלוג שלי, כללי נימוס בפני לחברות, אתם מוזמנים כמובן לקרוא ולהגיב- http://erp.org.il/blogs/chapter.asp?chapterId=158&blogId=97
איל תמוז