אז הנה:
אם לחזור לתחילת הפוסט הזה, אני אומר כך: בראיון עבודה אתם צריכים להלהיב את המראיין, לתפוס את תשומת הלב שלו ולהרשים אותו. יתירה מזאת, אתם צריכים למכור את עצמכם. כן, כן, אין מילה אחרת מתאימה יותר! זהו תהליך של מכירה!
אז הנה התופעה הזו במלוא הדרה: עודף צניעות.
אז מה התשובה לשאלה שבכותרת?
אז מה כן?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
8 תגובות. השאירו תגובה חדשה
שמתי לב גם שהשיאים של המרואיין נמצאים גם בעבר היותר רחוק. האם זו לא בעיה בראיון עבודה?
לאנונימי,
זו לא בעיה במידה ולא מדובר בפערים של שנים רבות מידי.
האם ישנה אפשרות לתת לנו כאן דוגמא יותר מוחשית ופרטנית של איך את היית מציגה זאת לו היית במקומו בראיון???
אשמח אם תוכלי לתת תשובה קצת יותר פרטנית למקרה שהעלית כאן…
תודה!
ל"שחצן צנוע", בתסריט שהעליתי בפוסט ציינתי את התשובה של המועמד ואחרי זה רצף נוסף של שאלות שהיו קשורות באופן ישיר לתיאור המשרה.
התשובה הנכונה היתה צריכה להיות זו שבה מלכתחילה המועמד מציין את כל הנסיון הרלבנטי שיש לו למשרה ולא נותן לי "לחלוב" אותן ממנו. כך גם כתבתי בפוסט: כדי לענות בביטחון תשובה טובה ומרשימה, צריך לציין את כל אותן הסיבות שבגינן יהיה ברור למעסיק שהנה הוא סוף, סוף מצא את העובד הבא שלו.
לא כל מראיין ימשיך לשאול שאלות, רבים יקבלו את התשובה הראשונית ויסתפקו בה וכך הרבה מאוד מהמידע הרלבנטי יהיה חסר, המועמד יצא מהראיון ויגיד לעצמו בדרך הביתה: "אבל למה לא אמרתי לו ש…" ו"איך שכחתי לציין ש…".
בקיצור, לפני הראיון מכינים מראש את כל המסרים הכי חשובים שחובה להעביר אותם במהלך הראיון ושבשורה התחתונה עליהם לשכנע שאתה הוא בדיוק האדם שהכי מתאים למשרה (וגם למה?).
לא באים לרגש אותך ולא באים לנהל איתך מערכת יחסים – התפקיד הוא ניהול פרוייקטים ולא מכירתי (הוא לא צריך לדעת למכור- יכול להיות שהוא מנהל הפרוייקטים הכי טוב) – תשאלי אותו מה שאת רוצה.
לאנונימי, אין לך מושג עד כמה אתה טועה! לא משנה אם אתה מנהל פרוייקטים, ארכיטקט, טבח או מנהל חשבונות- כשאתה מחפש עבודה, אתה מוכר את עצמך למעסיק. נקודה.
שלא להוסיף שבכמעט כל תפקיד, יש ממשק עם אנשים אחרים וצריך למכור. את מה? את הרעיונות שלך לבוס, את הדעות שלך בישיבת עבודה, את המוצר ללקוח, את השירות למשתמש פוטנציאלי… אין לזה סוף. ודרך העברת המסרים שלך בראיונות עבודה עשויה לשקף את הדרך שבה אתה "מוכר" את התכנים הללו ביומיום.
ואם ליחסי עובד – מעסיק אתה לא קורא "מערכת יחסים", אז מה זה בעצם? ברור שזו מערכת יחסים- בין עובד למעסיק.
כבר ידוע מזמן שמי שמקבל את התפקיד הוא לא בהכרח המועמד המתאים ביותר, אלא זה שמכר את עצמו ככזה. וזה תקף לא רק בראיונות עבודה, אלא באינספור תחומי חיים אחרים!
טבח או כל בעל מקצוע צריך לדעת לבשל ולאפות, אם הוא היה עצמאי היה צריך לדעת גם לשווק את עצמו. במקום לקחת אחריות (צריכה לדעת דברים ספציפיים)- את מפילה אחריות על המועמד לראיון – את מחפשת אנשים שיודעים למכור. לעבודה שהיא לא מכירות לוקחים את האנשים המתאימים ביותר ולא אלה שיודעים למכור – אח"כ הם מוכרים לך שהם עובדים ולא את העבודה. ואם את מתחילה לחשוב על דברים אחרים בראיון יש לך בעיה במערכות יחסים – מערכת יחסים עובד – מעביד, קרה ומחושבת – בשביל זה יש כל כך הרבה עובדים זרים – תעבדי/ תמצאי (את לא מתאימה) משהו אחר.
כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב בפוסט או בבלוג… מטרת הבלוג לתת יעוץ למחפשי עבודה. אני לא המראיינת- לא שלך ולא של אחרים. אלי מגיעים אלה שלא מצליחים למצוא עבודה ולא מבינים למה. בתהליך הגיוס לעבודה יש בלי סוף שלבים שצריך לעבור בהצלחה בכדי לקבל הצעה. בכולם (בלי יוצא מן הכלל) צריך להעביר מסרים- כתובים או בעל פה. דרך העברת המסרים יחד עם התוכן המועבר יקבעו אם אתה ממשיך בתהליך או שלא.
מי שמחפש עבודה תקופה ארוכה, כנראה ששוגה בשלב כלשהו ומטרתנו בפגישה לזהות איפה ולתקן בכדי לקצר את תהליך החיפוש וליעל אותו.
מכיוון שאני נותנת יעוץ למחפשי העבודה- הטיפים לשינוי פונים אליהם ולא למעסיקים/למראיינים. אם אתן יעוץ למראיינים- ברור שיהיו טיפים אחרים. אבל הבלוג הזה לא מיועד לצד הזה של המשוואה.
אם אתה מחפש עבודה כרגע, אני ממליצה לפתוח קצת את הראש ולקחת אחריות על עצמך, כי לצערינו את האחר אנחנו לא יכולים לשנות.
מצד שני, אתה גם יכול שלא להסכים וגם זה בסדר… כל אחד עושה את מה שהכי מתאים לו.