הנה השאלה שעולה לעיתים כל כך קרובות, שמשתנה מידי פעם לפה ולשם, בהתאם לכל מקרה ספציפי: “לפני שהתחלתי לחפש עבודה, הייתי בטוח שזה יהיה קלי קלות- עם כל הנסיון המגוון שצברתי בכל כך הרבה תחומים ונושאים ועם כל כך הרבה כישורים שרכשתי במשך השנים- היה לי ברור שיהיו אינספור מעסיקים שיקפצו עלי כאילו הייתי לחמניה חמה! אבל, המציאות שונה לגמרי ואני שולח בלי סוף קורות חיים כל כך עשירים בנסיון ולא מקבל שום תגובה. איך זה יכול להיות שעם נסיון כזה מגוון אף אחד לא מעוניין בי?!”
תיאור המשרה הזה הוא הסיר בכבודו ובעצמו והסיר אף פעם לא בעניין של להשתנות עבור המכסה… הוא פשוט יחכה בסבלנות וימשיך לחפש עד שיימצא המכסה שמתאים לו בול!
זה בדיוק מה שרוב מחפשי העבודה לא מבינים ולא עושים- הם מבצעים תהליך מכירה אחיד וקבוע עבור כל סוג של לקוח עם כל סוג של כאב או צורך. מה שבוודאות יכול להוריד את סיכויי המכירה, תשאלו כל איש מכירות, אפילו כזה שיש לו בתחום רק נסיון קצר.
זכרו:
*הסתייגות קטנה לפני סיום לכתוב בכותרת:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
11 תגובות. השאירו תגובה חדשה
פוסט נפלא!
תודה רבה!
היי מאיה,
טור חשוב מאוד.
יש אפשרות לקישור למאמר האמריקאי?
תודה,
שי
תודה שי, לצערי כבר לא, קראתי את המאמר ההוא לפני יותר משבוע ומאז הרבה מים עברו בנהר… 🙂
מאיה שלום,
בעניין רב קוראת את המאמרים שלך.
לגבי כתבה זו: אז מה בעצם את מציעה? לציין בקורות חיים רק את הנסיון הרלוונטי למשרה ולהציג אותה עם החורים הכרונולוגיים הלא קשורים למשרה? או אולי בכלל, במקום קו"ח לשלוח מכתב ובו לכתוב שמתאימה למשרה המוצעת בגלל כך כך וכך?
מה דעתך ?
תודה אילונה
לאילונה, לא ולא… 🙂 הכוונה לא ליצור קורות חיים עם חורים חס וחלילה. אבל כן לבצע חשיבה לפני כל שליחת קורות חיים, לעבור עליהם בעיניים ביקורתיות (כמו של אלה שיקראו אותם) ולנסות לקבל תחושה תוך מספר שניות. מה הרושם שנוצר? האם הוא קולע למטרה (תיאור המשרה) או שמא מבלבל, יורה לאלף כיוונים שונים והפואנטה לא ברורה? אם זה הרושם הראשוני שנוצר, צריך לדלל את התכנים, להדגיש את הדורש הדגשה ולמחוק את מה שממש לא רלבנטי אבל! מבלי ליצור חורים.
האם זה קל?
ממש לא. אבל, תמיד יש שינויים קלים שניתן לבצע מבלי לפגוע ברצף.
מתנצלת על הציניות… אבל… אולי במקום להפוך מועמדים למומחי כתיבת תוכן קו"ח יתחילו המעסיקים להגדיל ראש ולראות גם מעבר לאף שלהם??? אולי במקום לגרום לנו לעבור סדנאות כתיבה יוצרת, יתחילו המעסיקים להתייחס לכישורים שלנו?
לורד, זו לא ציניות זו יותר אוטופיה… 🙂 כי כל עוד יש מבול של קורות חיים על כל משרה- המועמדים הם אלה שצריכים להתאמץ בכדי להרשים ולבלוט. ב 1999, למשל, כשהמצב בהיי-טק היה הפוך וכמות הביקוש עלתה על ההיצע, מעסיקים עשו הכל בכדי לאתר עובדים, לרבות גיוס של אנשים ללא נסיון, בוגרי קורסי הסבה למיניהם ולא רק זה… בכל שני וחמישי יכולת למצוא פלאייר על האוטו בחניה ברמת החייל עם הצעות עבודה (!) כן, כן גם ככה ניסו לגייס פעם, מרוב יאוש! או דיילים שחילקו ארטיקים בכדי לקדם חברה כזו או אחרת… הענים הוא…שהיו ימים…וחלפו מזמן…
כנראה לא ראית את המאמר הזה: http://www.danaya.co.il/%D7%90%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%96%D7%95-%D7%90%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94/
המאמר הזה מנותק מהמציאות. אבטלה קיימת והרבה מעבר להצהרות של משרד העבודה.
מעיה צודקת… האבטלה הרבה יותר גדולה ממה שמצהירים!!!