2 הפתרונות היצירתיים שרוב האנשים מוצאים לבעיה הזו, אינם יצירתיים כלל ועיקר ולטעמי מדובר בשגיאות גדולות:
איזה פיתרון ימצא לו מחפש העבודה דנן? פתרון ההימנעות.
זהו הפתרון שעל פניו הוא הכי קל ופשוט: ישאלו? נענה: “גמיש”, “מה שמקובל בשוק”, “זה תלוי” או “מעדיף שלא לענות”. ובכן, אין תשובה שהמראיין הטלפוני שלכם שונא יותר לשמוע מאשר אחת המאופציות הנ”ל. למה הוא שונא? כי יש סיבה לשאלה ואם כבר שאל, הוא רוצה תשובה. בתסריט הזה, ההמשך צפוי: המראיין יתעקש לקבל תשובה וישאל שוב. הבינו! אם הוא מתעקש לדעת ואתם מתעקשים שלא לענות, אתם כבר “באים לו לא טוב”. לא משנה אם אתם צודקים (ואני חושבת שאתם בהחלט צודקים בחששות שלכם) התוצאה היא לא זו שאתם מייחלים לה… חשבתם לשפר סיכויים בבחירה לא לענות והנה עשיתם בדיוק להיפך- אולי לא הגבלתם את עצמכם, אבל הכעסתם את הצד השני ויש סיכוי טוב מאוד שהשיחה הטלפונית לא תתורגם לזימון לראיון והבא בתור בשיחה שאחריכם, כן ישתף פעולה וכן יוזמן.
אני פשוט אענה את האמת הפשוטה: כיום יש לי שכר X. טעות! (דמיינו לעצמכם שאני זועקת את התשובה), מה יוצא לכם מלהראות את כל הקלפים שלכם בפני המעסיק הפוטנציאלי הבא?!
אז איך כן לענות? הנה כמה טיפים להצגת ציפיות שכר לכל אורך תהליך הגיוס, כי התהליך איננו נגמר עד שלא חתמתם על החוזה (ואתם ממשיכים ונבדקים בכל צעד ושעל שאתם עושים לאורך התהליך, גם לאחר קבלת הטלפון שמבשר לכם שהתקבלתם):
- בצעו סקר שוק, הבינו כמה אתם שווים, בררו עם חברות השמה מה נהוג בתחום שלכם עם שנות הנסיון שיש לכם, בדקו טבלאות שכר. בקיצור- היו מוכנים ומעודכנים.
- בנו לעצמכם טווח שהרף התחתון שלו איננו הרף התחתון האמיתי שלכם, אלא קצת (כ- 1000 ש”ח) יותר גבוה ממנו.
- תעדו את החיפוש שלכם כמה שאפשר, בכדי שלא תהיו לגמרי בהפתעה בשיחת הטלפון הראשונה שתקבלו מהחברה המגייסת.
- לעולם אל תשתפו בפרטי השכר הקודם/נוכחי שלכם ובטח ובטח לא לנפח אותו ולשקר.
- אל תשחקו את הקשים להשגה. זה לא משחק של חיזור, ומי שמשחק משחקים לא זוכה ביותר חיזורים. רוצים לעבוד בחברה כלשהי? מתלהבים מהתפקיד? היו ישירים ותגידו. מעסיקים מעוניינים בעובדים שרוצים לעבוד בחברה ומתלהבים מהתפקיד ולא מעוניינים בעובדים מלאי ספקות, לא בטוחים, שעושים טובה ושצריכים להתפשר על אלפי שקלים בשכר.
- מותר לנהל משא ומתן. כשעושים את זה נכון, כשהפערים בין הצדדים לא ענקיים וניתנים לגישור, לגיטימי בהחלט לנהל משא ומתן על השכר באופן דיפלומטי, עדין ואסרטיבי כאחד. רק אל תשכחו, במקביל, להמשיך ולתת כל הזמן חיזוקים חיוביים בנוגע למידת הרצון שלכם במשרה!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר