למזלי בחרתי באופציה השניה: זו שאומרים בה פוס, שוברים את הכלים ולא משחקים!
למה בחרתי דווקא בתפקיד הזה?
ולמה הוידוי הזה עכשיו?
אז מהם 14 סודות הקריירה שהלוואי שידעתי בגיל 20, ושכדאי לכולם לדעת, גם לבני ++20?
- אין דבר כזה יעוד מקצועי (ובטח שלא אחד ויחיד). הרבה קריירות מצליחות נבנו מבלי שמישהו החליט בגיל 20 שזה מה שהוא רוצה לעשות במשך 40 שנים.
- בקריירה כדאי לתכנן מראש את המהלכים (עד כמה שאפשר) וזה הרבה יותר נכון מאשר לזרום בספונטניות. אבל! כל זאת תוך ההבנה שיש מצבים שאי אפשר לנבא ושלעתים הזדמנויות מגיעות בהפתעה, וכך גם קשיים ושינויים לא צפויים.
- מצד שני, והנה פרדוקס: לפעמים ההחלטות הכי טובות הן אלה שמסתמכות על אינטואיציה ולא בהכרח על הגיון.
- אל תתנו לאחרים להשפיע עליכם יותר מידי בבחירות המקצועיות שלכם, גם לא בתחילת הדרך.
- לפעמים לוקח זמן לגלות את הכיוון המקצועי המתאים ולפעמים הגילוי יבוא דווקא בעקבות טעות בבחירה. החוכמה היא ללמוד מטעויות ולא לחשוש לשנות כיוון כשאין ברירה.
- יש מקרים שבהם חייבים לקחת סיכונים. אי אפשר להצליח מבלי להסתכן ולא כדאי לכם ללכת כל החיים על ביצים רק בגלל החשש ליפול.
- לא נולדים עם כישורים ומיומנויות מן המוכן. תתפלאו כמה אתם יכולים ללמוד, להתפתח ולהסתגל למצבים חדשים גם בתחומים שלכאורה אינם הטבע השני שלכם.
- אל תשרפו גשרים אף פעם. אל תעזבו עבודה בכעס ובהתרסה, אל תנסו לנקום כי נפגעתם ונעלבתם, אל תלכלכו על מקומות עבודה קודמים- גם אם ממש סבלתם שם, אל תרכלו על קולגות או על מנהלים קודמים.
- להפך- דאגו להרחיב את רשת הקשרים כל הזמן ולטפח את הישנים. אין זמן שהוא מוקדם מידי לנטוורקינג!
- אף פעם אל תבריזו! אל תקבעו פגישות/ראיונות עבודה או כל מחוייבות אחרת ולא תגיעו מבלי להודיע.
- אל תישארו יותר מידי שנים באותו התפקיד, גם אם אתם בדיוק במקום טוב באמצע של אזור הנוחות שלכם.
- הבינו שלצעדים הראשונים ולבחירות הראשוניות בקריירה שלכם יש השפעה ישירה, לא רק על הצעד הבא אחריהם, אלא לפעמים על מהלך הקריירה כולה ולמשך שנים רבות.
- הביעו את דעתכם: בזמן הנכון, כשאתם חושבים שבארגון עומדים לקחת החלטה מוטעית, במהלך ישיבות, כשאתם נשאלים באופן ישיר ולפעמים גם כשלא- אל תתביישו להגיד את מה שאתם חושבים (בדיפלומטיות כמובן, ובחוכמה). יכול להיות שאתם ביישנים, יכול להיות שצנועים, יכול להיות שאתם לא בטוחים שלדעה שלכם יש ערך או שאתם באמת מחדשים למישהו משהו… למרות הכל, אזרו אומץ! הראו שיש לכם מה לתרום!
- בואו ונחזור לנקודה מס’ 1 בכדי לסגור מעגל: לפעמים עם האוכל בא התיאבון… ובמילים אחרות- עם הנסיון, נוחלים יותר הצלחות, שמובילות לתחושות טובות ולסיפוק וכשאנחנו חשים סיפוק… ובכן, אז אנחנו מעוניינים להמשיך ולעשות את מה שעושה לנו טוב, להתפתח בו, להתמקצע עוד יותר ו…לזה קוראים תשוקה! יש מעט ברי מזל שנולדים עם התשוקה הזו, אבל רבים מגלים אותה בד בבד תוך כדי העשייה. אז מה הסוד? עבור רובינו: בדיוק כך נולדה לנו הקריירה שלנו. מזל טוב! 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
תודה.
הפוסטים שלך תמיד מעשירים.
משה.
1. הפוסטים שלך מעניינים, והטיזר שלהם מושך להיכנס לאתר.
2. בסקטור ה"מחשבי" – זה שבטעות נקרא הייטק – אני חושב שבשוק של היום יותר חשוב להשקיע בהתמחויות והסמכות מקצועיות שונות (עם תעודות מוכרות) ולא דווקא בתואר.
כמובן שלבוגרי טכניון יהיה קל יותר להתקבל לעבודות בתחום – אבל גם הם יגיעו לגיל 45 יום אחד.
3. מי שנכנס צעיר לתחום ה"מחשבי" צריך להכין לקראת גיל 36-38 "אסטרטגיית יציאה" מהתחום או להבין שנגזר עליו להשאר באותו מקום פחות או יותר עד הפנסייה או המוות – מה שבא קודם.
מיה, פוסט מצויין, מאד נהניתי לקרוא. ובהחלט רשמתי לקרוא את הספר בהקדם. בהצלחה רבה. Niritcohen.com