מי לא שמע עדיין ומי לא קרא? מי לא מכיר עדיין את הטענה שמגייסים/מעסיקים משקיעים עד 6 שניות סה”כ בקריאת קובץ אחד של קורות חיים. לא יותר ולא פחות!
אז זהו שזה נכון ולא נכון…:
- כל קורא הוא שונה ומסגל לעצמו שיטות עבודה משל עצמו.
- מאוד תלוי מה תפקידו ומיקומו של הקורא בשרשרת האספקה.
- מאוד תלוי כמה קורות חיים אחרים עומדים אצלו בתור.
- מאוד תלוי בתפקיד הספציפי שצריך לאייש.
- הרבה תלוי איך קוראים את קו”ח: האם אלה קורות החיים המקוריים של המועמד או זו גרסה של קורות החיים כפי שהיא מוצגת באמצעות תוכנה אוטומטית של סינון?
- הרבה מאוד תלוי במידת ההתלהבות ממה שמגלים תוך כדי הקריאה. ככל שהתוכן יותר רלוונטי למשרה, יותר מושך, יותר מלהיב ויותר נדיר וקשה להשגה- כך נשהה יותר זמן בתוך הקובץ ונקרא יותר לעומק.
- נו, בחייכם, מי ממש מודד זמנים ויכול להוכיח שבכל העולם 6 שניות זה מספר הקסם של כל המראיינים, המגייסים, אנשי ההשמה, ההד-האנטרים והמנהלים באשר הם? זהו רק מדד כלשהו שמטרתו לתת קנה מידה, לסבר את האוזן ולהדגיש את הנקודה ש…: לאף אחד אין יותר מידי זמן מיותר אז cut the bullshit ו…- show me the money! (ונא סלחו לצרפתית שלי…).
אז מאיזה טעויות אתם חייבים להימנע בכדי שלא להבריח את הקורא המזדמן מקורות החיים שלכם הישר לעבר האופק של המועמד הבא בתור? יש אינספור הנחיות וטיפים, אבל ברגע זה נתמקד דווקא בבסיס:
אולי חונכתם מאז ומעולם שהיופי לא קובע ושיותר חשוב האופי, אבל האמת היא ששניהם חשובים, בטח בכל הקשור לקורות חיים.
כמו בטלוויזיה, כך גם בקורות החיים זמן מסך הוא זמן יקר ומוגבל.
seasoned manager, influential leader, innovator, results oriented, passionate וזה ממשיך עוד ועוד…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
8 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מסכים עם הכל חוץ מהפסקה האחרונה לגבי ממליצים. אם היא לא תופיע זה יכול לעורר חשד.
מזכיר לי את הבדיחה שהרשל'ה רוצה לשלוח מברק להודיע שנולד לו בן, ואז מוריד מילה ועוד מילה, עד שהוא שולח מברק ריק. אותו דבר כאן.
לאנונימי,
לי זה מזכיר את השאלה שכל הורה שואל מתישהו את הילד שלו: ואם כולם יקפצו מהחלון, גם אתה תקפוץ?!
אין שום סיבה להיגרר אחרי כל העדר, כשהעדר מתנהג באופן מיותר ולא הגיוני… כך גם פה. האמן לי שאם תמצא חן בעיני מעסיק, הוא לא יתבייש והוא ידע לבקש בדיוק את מה שהוא רוצה, לרבות מצגות, דינאמיקות קבוצתיות, מבחנים מקצועיים וגם… פרטי ממליצים :).
מאיה – לגבי רזומה של בכיר : האם את חושבת שנכון יהיה להתחיל בפסקה עליונה עם ההישגים הכי טובים לאורך הקרייירה ורק אז לפרט כל משרה ומשרה או לשמור על הכרונולוגיות המקובלת? אני שואל כיוון שלעיתים נראה לי שלא מגיעים לקרוא את ההישגים שלפני שני מקומות עבודהף מכובדים ככל שיהיו. ואם התשובה היא כן – אז מה לגבי הכרונולוגיות ? להזכיר את אותם הישגים שוב מתחת למשרה הספציפית זה הרי טפשי, מצד שני איך שומרים על סדר ברזומה ? ממני המבולבל ..
פתרון פשוט: תמיד לשמור על כתיבה כרונולוגית. תוכן שרוצים להדגיש ולהבליט ממקמים בראש הרזומה תחת הכותרת "תקציר".
מקווה שעכשיו אתה הרבה פחות מבולבל :).
שאלה 1: האם יש טעם לשים לינקים, למשל במקום לפרט על פרויקט שעבדתי בו, לשים לינק לאתר המוצר. או לינקים למסמכים שכתבתי. / מצגות שהצגתי בכנסים וכד'. שאלה 2: האם עדיף לכתוב תיאורי תפקידים קודמים בטקסט רציף או בנקודות עם בולטים?
1. לינקים זה מצוין ללינקדאין, פחות מומלץ לקורות החיים. בקורות החיים לא כדאי "להפעיל" את הקורא ולתת לו מטלות להקליק על לינקים… עדיף לפרט עד כמה שניתן את כל התוכן החשוב בתוך קורות החיים ולא להפנות החוצה מהקובץ… אם יש לינק אחד לתיק עבודות- אפשר לציינו בקורות החיים, אבל זה לא על חשבון מידע חשוב אלא בנוסף.
2. תמיד עדיף בבולטים.
מאמר נפלא…
לגבי שליטה בתוכנות…אפשר לוותר גם על פריוריטי? נראה לי שכן כי אם זה לא משהו מרכזי בתפקיד אותו מחפשים…
קודם כל, תודה.
שנית, למה לוותר על ציון של ידע מקצועי? אולי זה עשוי לעניין מישהו? יש למחוק ידע מקצועי רק אם ציונו עלול להוריד את רמת ההתאמה למשרה.