בואו ונתחיל עם הדברים שלעולם אסור לכם לשקר בנוגע אליהם:
- אסור לכם לשקר בנוגע לשנים שבהן עבדתם במקומות עבודה קודמים.
- אסור לכם לשקר בנוגע למקום עבודה שלא עבדתם בו כלל או בנוגע לתפקיד שלא ביצעתם.
- אסור לכם לשקר בנוגע לניסיון שיש לכם (או שיותר נכון- אין לכם).
- אסור לכם לשקר בנוגע להשכלה שלא רכשתם וגם לא בנוגע למוסד לימודים שבו לא למדתם (למרות שממש רציתם). אה, וגם לא בנוגע לממוצע שבו סיימתם.
- אסור לכם לשקר בנוגע לעובדה שלא עזבתם מרצונכם שלכם את אחת מהעבודות הקודמות, אלא שפוטרתם (אלא אם כן, קיבלתם מכתב פיטורין מהמעסיק, רק משום שביקשתם ממנו לכתוב לכם כזה, בכדי שתוכלו לקבל דמי אבטלה ופיצויים).
- אסור לכם לשקר בכדי לסתום חורים ברצף ולהמציא שהייתם “יועצים לשקר כלשהו” או שעבדתם כפרילנסרים.
- אסור לכם לשקר בנוגע לשום דבר, רק בגלל שאתם בונים על כך שהחברה שבה עבדתם נסגרה ושגם ככה כבר “אין” את מי לשאול ואצל מי לחטט. אז זהו שדווקא כן! היום אפשר להגיע כמעט לכל אדם שאי פעם עבד אתכם, מעליכם, מתחתיכם או מצדדיכם בקלי קלות. האנשים זמינים דרך לינקדאין, פייסבוק, בחיטוט בגוגל, דרך קשרים ובקיצור- כל מידע שתחלקו ניתן לווידוא, לבדיקה ולהשוואה תוך מספר דקות בודדות. זאת ועוד, כמעט שאין אינפורמציה שנעלמת או נמחקת, הכל מתועד! כך שמאוד לא כדאי לכם לציין פריט מידע כלשהו שמנוגד לאינפורמציה שאפשר לשלוף בקלות מבסיס מידע כזה או אחר.
דוגמאות? בבקשה! הנה 6 שקרים לבנים שכן אפשר לספר כשמחפשים עבודה:
- ש…עבדתם בסך הכל ב-3 מקומות עבודה ב- 10 שנים האחרונות. אז נכון שבין לבין היו לכם גם טעויות… שעבדתם חודש פה ועוד 3 חודשים שם… אבל, אתם לא חייבים לכתוב על כל מקום שעבדתם בו אי פעם בקורות החיים שלכם. אם עבדתם 4 חודשים בחברה כלשהי והבנתם שעשיתם טעות בבחירה ושזה לא זה (מכל סיבה שהיא)- אתם לא חייבים לכתוב את זה בקורות החיים שלכם וגם לא לספר על זה בראיונות העבודה.
- ש…שם התפקיד שלכם הוא X בדיוק כמו שם המשרה שאתם פונים אליה- אתם לא מחויבים לכתוב את הטייטל הפורמלי של התפקיד שלכם בקו”ח, כפי שניתן לכם בתוך הארגון, במידה ומחוץ לאותו הארגון לתפקיד הזה יש שם שונה לגמרי. במילים אחרות, אתם כותבים קורות חיים קדימה ולכבוד מקומות העבודה הבאים ולא אחורה לכבוד המקומות שבהם כבר עבדתם. אם בשוק העבודה קוראים למה שעשיתם “פופתיץ”, זה בדיוק מה שתכתבו בקורות החיים שלכם, גם אם בתוך הארגון קוראים למה שעשיתם “אופסי דייזי”. זהו לגמרי לא שקר. זה רק להתנהג ברומא כרומאי ו…גם לדבר שם איטלקית ולא צרפתית.
- ש…לגמרי במקרה שכחתם לכתוב אינפורמציה כלשהי בקורות החיים- אתם לא חייבים לכתוב את שנת הלידה שלכם וגם לא את המצב המשפחתי בקורות החיים שלכם. לא לכתוב זה לא לשקר. זה גם לא להסתיר. זה פשוט לא לכתוב את מה שלדעתכם איננו מידע רלוונטי למידת התאמתכם למשרה מסוימת. אם מישהו חושב שזה כן רלוונטי- שישאל אתכם. נראה אותו.
- ש…באמת שאחלה לכם בעבודה הנוכחית, אבל אתם מחפשים עבודה כי אתם רוצים להתפתח ולהתרענן מקצועית- אתם לא חייבים לענות בראיון העבודה למה אתם באמת מחפשים עבודה ובטח שלהודות שהכל בגלל שהמנהל שלכם אידיוט-אנטיפת-חסר-רגשות או שזה בגלל שאתם מתים לשפר את משכורת העולב שלכם, לא ירשים לטובה אף מעסיק פוטנציאלי.
- ש…אתם ממש, אבל ממש מעוניינים בתפקיד הספציפי הזה- אולי האמת היא שאתם בכלל בונים על תפקיד אחר בחברה, ובלית ברירה מתפשרים על זה שאתם מתראיינים אליו. אז מה? תשתפו באינפורמציה הזו את המראיין? ממש ממש לא! אם תשתפו, תמצאו את עצמכם קרחים מכל הכיוונים. החלטתם להתראיין למשרה (למרות שאיננה משוש חייכם?)- הראו רצון, עניין ומוטיבציה גם אם אינם קיימים או שלחילופין מלכתחילה אל תפנו למשרה הזו!
- ש…כבר שנים שאתם עוקבים אחר גלגוליה של החברה ורק מחכים להזדמנות הנכונה- טוב, אז האמת היא שסתם גלשתם לכם בחוסר עניין באיזשהו אתר דרושים ונתקלתם במשרה לגמרי במקרה. אז מה? זה הרושם שאתם רוצים להעביר למעסיק הבא שלכם? ממש לא. בדיוק להיפך- הראו מוטיבציה גבוהה ובחירה ולא “זרימה” ספונטנית. מעסיקים אוהבים מועמדים ממוקדים- כאלה שמאוד מאוד רוצים לעבוד דווקא שם. זהו סוג של “חיזור” בעצם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לא יכלת לשתף את זה לפני הראיון הQA שהיה לי ביום חמישי ?
לא הצלחתי לשכנע אותו שאני ממש רוצה לעשות QA ידני
כנראה שבעצמך לא היית משוכנעת ושאת מאוד כנה :). אבל אם רצית את המשרה, חשוב היה להעביר את המסר שאת רוצה בדיוק את המשרה הזו (ולא אחרת, לא פיתוח ולא שום דבר אחר- רק QA) וגם בדיוק את החברה הספציפית הזו!
לא ברור למה אסור לשקר בנוגע לממוצע….