אז, מה הייתם עושים אם הייתם מחפשים עבודה מספר חודשים ולא מוצאים? התשובה הנכונה היא: תלוי מי אתם ומה מצבכם הפיננסי.
אז זהו, שפה בדיוק אני מגיעה למחקר מפתיע, שקראתי לפני כשבוע באתר ה TIME. על פי המחקר הזה, שנערך על ידי סוציולוג מאוניברסיטת טקסס, מסתבר שסתימת חורים שכזו היא לא הפתרון האידאלי כלל וכלל, במיוחד עבור גברים. אלו ביניהם, שבלית ברירה יסכימו לעבוד במשרה חלקית, יגלו שיש להחלטה הזו השפעה שלילית מובהקת על הדרך שבה מעסיקים יתייחסו אליהם.
הניסוי נערך כך:
התוצאות?
מסקנה?
אז מה בכל זאת עושים במצבים של הליכה בלית ברירה אחורנית?
אני אסביר:
אל תזלזלו כלל ועיקר ביכולת הזו והבינו שאתם מתמודדים כאן עם סוג של שרלוק הולמסים- בלשים גששים שכאלה. עכשיו, אם איתרע מזלכם ובלית ברירה התפקיד האחרון שלכם הוא איך לומר זאת בנימוס? פשוט עלוב יחסית לתפקידים הקודמים, אם הלכתם אחורה מבחינה מקצועית ואם בחרתם ללכת על משרה זמנית או חלקית כדי להתפרנס, עשו לעצמכם טובה וטשטשו את העניין הזה ככל האפשר בקורות החיים שלכם: הקפידו לשמור על אחידות בעיצוב של כל התפקידים בקורות החיים וגם את התפקיד האחרון כתבו באותו המבנה. בחרתם לכתוב את התוכן בבולטים? כתבו גם את התפקיד האחרון בבולטים, למרות שהוא דל יותר ושאין לכם הרבה מה לכתוב עליו. על כל התפקידים הקודמים פירטתם ב 5-6 בולטים? גם את הנוכחי תצטרכו לפרט כך ולו בכדי לא למשוך את חשדנותם של הבלשים הגששים לתפקיד האחרון (ולאיך שאתם מרגישים לגביו).
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
האם זה מעיד על משהו שלילי אם אדם נאלץ להסכים למשרה הנחותה מכישוריו וזאת עקב מצוקה כלכלית? לדעתי לא, אפילו להיפך.
״עכשיו, אם איתרע מזלכם ובלית ברירה התפקיד האחרון שלכם הוא איך לומר זאת בנימוס? פשוט עלוב יחסית לתפקידים הקודמים, אם הלכתם אחורה מבחינה מקצועית ואם בחרתם ללכת על משרה זמנית או חלקית כדי להתפרנס, עשו לעצמכם טובה וטשטשו את העניין הזה ככל האפשר בקורות החיים שלכם״
מה זה אומר על כישוריהן של אנשי הגיוס ועל מידת יכולתם לזהות את האדם המתאים למשרה?
תשפטו אתם
לאנונימי, כמו שיכולת לקרוא- אלה נתונים ממחקר שבדק את הנושא ומצא כי יש השפעה לתפקיד כזה בקורות החיים על היחס של מגייסים למועמדים גברים. האם זה מעיד משהו שלילי על המועמד ועל יכולותיו וכישורין? לטעמי לא, מצד שני… יש כאלה שעלולים להחליט שיש בזה משהו שלילי ואין לנו שום שליטה עליהם- ועל כן: א. צריך להיות מודעים לכך וב. כדאי לחשוב טוב כיצד להציג את זה בקורות החיים כדי שזה לא יצמצם אופציות ויפגע בסיכויי מציאת העבודה (בין אם זה צודק או שלא ובין אם זה מעיד משהו על המנהלים המגייסים או שלא…). המטרה איננה לשפוט את אנשי הגיוס והדרך שבה הם חושבים/ממיינים מועמדים/מחליטים החלטות- כי שום דבר מעשי לא יצא מזה, אלא למצוא דרך נכונה יותר להתמודד עם זה- במידה וזהו המצב שבו אנחנו נמצאים.
יש היבט הפוך על הנושא, יכל להיות שדווקא המועמד עבד לתקופה
קצרה במשרה ברמה גבוהה מהכישורים שלו כדיי לצבור כישורים נוספים
ב On Job Training ולכן יש לו משרה שעבד בה מעט או במשרה חלקית.
כמובן אם אתה עובד במשרה קשה יותר ממה שאתה יכל לבצע ללא מאמץ
יש יותר סיכון שהערכת המנהל תהיה פחות טובה ותאלץ לעזוב. אז זאת פשרה על סיכון יציבות התעסוקה. דווקא מועמדים כאלו מרוויחים
ידע ונסיון מגוון שאין לו תחליף. הם אוטודידאקטיים ומתקדמים
מעבר לרמה שהם מסוגלים להגיע מעצם הכישורים הטבעיים שלהם.
ברור שבמקרה כזה נרכש ניסיון טוב שניתן למנף בעתיד, אבל העניין הוא שהסיכוי להתקבל למשרה זמנית שבה אתה צריך ללמוד/להיכנס לתחום שעדיין לא עסקת בו הוא נמוך יותר. במשרה זמנית אין זמן ללמד ולהכשיר את העובד וההעדפה היא למישהו שיקפוץ ישר למים מהיום הראשון לעבודה…
לאנונימי הראשון,
אכן אתה צודק.
רק צריך לנבין שה"ממיינות" של קורות החיים הן זן מאד צר (אך הכרחי) בתהליך מיון המועמדים, ולמזלם של כל אגפי משאבי אנוש / כח אדם בכל המקומות, אף אחד בעולם לא יבדוק אף פעם מה אחוז הטעות שלהם באי קבלה לתהליך המיון של מועמדים מצויינים.
למעשה אפשר למדוד אותם רק במצב של "כשלון" בגיוס, לכן הם לא מוכנים "לקחת סיכונים" בנושא הגיוס.
וכמובן שעל הדרך הם בוודאות מפסידים ומשחררים המון מועמדים טובים ומצויינים.
לכן, המטרה שלך כמועמד לעבודה היא להציג את עצמך כמישהו שלא מהווה "איום" פוטנציאלי עם סימני שאלה לכשלון בגיוס.
זה נשמע פשוט וקל, אבל זאת באמת אומנות.
בהצלחה!