אז, אחת השאלות שאתם יכולים לצפות לה בסבירות של 100% בכל ראיון עבודה וכמעט בכל ראיון טלפוני היא השאלה: למה עזבת את מקום העבודה האחרון שלך? ולמה את זה שלפניו? ולפניו? ו…
אז… בכדי שלכם זה לא יקרה- לא בפעם הראשונה ובטח שלא בשניה, הנה לכם רשימה של 9 צעדים שאתם חייבים לבצע לפני ביצוע צעד (אל-חזור) של עזיבת מקום עבודה:
- זה לא אתם, זה אני: לפעמים אנחנו פשוט לא מאושרים, משהו מתסכל אותנו, זו יכולה להיות זוגיות לא טובה, שעמום כללי, צורך בשינוי כלשהו בכדי להתרענן ולהרגיש חיים. יהיו כאלה שבשלב כזה יזמינו לעצמם נסיעה של חודש להודו ויהיו כאלה שיגיעו למסקנה שמשהו בחיים שלהם חייב להשתנות וייטפלו (בחיריק) לתחום שלכאורה הכי קל לבצע בו שינויים: קריירה ועבודה. אל תבינו אותי לא נכון- לפעמים באמת שהמקור לתסכול הוא זה, אבל לפעמים לא. לפעמים קל להתבלבל ולהיות בטוחים שאתם זקוקים לשינוי מהפכני בקריירה ולפעמים אפילו תעזבו מקום עבודה כשאלה בעצם היו רק הסימפטום לבעיה הרבה יותר עמוקה בתחום אחר בחיים שלכם. אז, לפני שאתם עושים את הצעד חשוב לוודא שהמקור לתחושות הקשות הוא אכן תחום העיסוק, התפקיד או מקום העבודה ולא משהו אחר לגמרי שמתערבב ומקרין עליהם.
- להציץ בקורות החיים שלכם: מה קורה שם? הייתכן שבפרק הזמן של השנתיים האחרונות מופיעים בקורות החיים שלכם כבר 3 מקומות עבודה שונים?! איך זה עלול להיתפס בעיני המעסיק הפוטנציאלי הבא שלכם? האם זה ילהיב אותו או שמא יקרר ויבריח אותו באלגנטיות לקורות החיים של המועמד הבא? אם אתם יכולים להתאפק קצת ולא לעזוב בזה הרגע- התאפקו ולו לטובת קורות החיים שלכם. אני לא מתכוונת שתהפכו עכשיו לקדושים מעונים ושתסבלו עוד שנתיים רק בכדי שזה יראה טוב בקורות החיים שלכם, אלא שתשימו על לשון המאזניים את שני המצבים: עזיבה עכשיו וקורות חיים מלאי קפיצות, לעומת החזקת מעמד והמשך עבודה באותו המקום. מה כבד ממה? מה כואב ממה? מה עדיף לטווח הקצר ומה לטווח הארוך? שיקלו היטב את כל החלופות (כולל הצעדים שבהמשך הרשימה) ורק אז תחליטו!
- לבדוק אם יש אפשרות לשפר את הקיים: לפני שתבצעו צעד שאולי תתחרטו עליו, בדקו אם הפתרון לא מונח לכם מתחת לאף. ובמילים אחרות, יכול להיות שאפילו שינוי קטן ישנה את ההרגשה שלכם, על אחת כמה וכמה- שינוי גדול…: שיחה עם המנהל שלכם או עם מחלקת ה HR, הגשת מועמדות לתפקיד אחר בארגון, בקשה להרחיב סמכויות, לקבל תקן לעובד שיהיה כפוף לכם ואולי אפילו הקמת צוות קטן, להתנדב לביצוע מטלות מחוץ לגבולות התפקיד הפורמליות שלכם… כל אלו עשויים להיות פתרון טוב יותר, גם אם זמני, מאשר “שוברים את הכלים ולא משחקים!”.
- לבדוק מה קורה בשוק העבודה בתחום המקצועי שלכם: עד כמה אתם מעורים במה שקורה בחוץ? מתי בפעם האחרונה בדקתם כמה ביקוש יש בשוק העבודה לידע שלכם? לנסיון שרכשתם? יש מצב ש…אתם כבר old news? שאתם מתעסקים במשהו שכבר אין לו ביקוש כמו שהיה בעבר? כמה קל יהיה לכם למצוא עבודה בתחום הזה? מה שווי השוק שלכם? לא כדאי לבצע שום מהלך קיצוני לפני בדיקת השטח.
- לבדוק אם אתם בעניינים: אז נניח שביצעתם את השלב הקודם וגיליתם לשמחתכם שאתם עדיין על המפה. לפני שתפצחו בריקודי מחניים, בדקו עוד משהו- האם הידע שיש לכם בתחום מספיק או שהשוק דורש היום ידע או נסיון נוספים במשהו שאתם עדיין לא מכירים? האם יש לכם את כל ההסמכות והתעודות הנדרשות? האם אתם מכירים את כל הכלים ואת כל החידושים הטכנולוגיים? אם תגלו שרב החסר על המצוי ושאתם חייבים להשלים ידע ואולי גם ללמוד משהו במסגרת מסודרת, הבינו שזה לוקח זמן… זמן שעדיף שתשקיעו תוך כדי זה שאתם עדיין עובדים ולא כשתהיו מחוסרי תעסוקה.
- לבדוק אם ניתן להשלים את החוליה החסרה בעבודה עצמה: הרי ברור שנסיון תמיד עדיף ותמיד נחשב יותר מאשר רק קורס. אם גיליתם שיש איזשהו ידע שאתם חייבים להשלים, נסו לבדוק אם ניתן לעשות זאת בתוך מקום העבודה הנוכחי. אולי הכשרה או סדנה קטנה שאפשר לארגן לחטיבה ואחרי זה לתרגל תוך כדי עבודה, אולי משהו שאפשר להתנדב להכניס לשימוש במחלקה ולקחת עליו אחריות מלאה וכך… – ראו זה פלא, בזכות המהלך הזה עשויה להתווסף לכם עוד שורה נחמדת בקורות החיים עם ה buzz word הכי חם בשכונה…
- לפתוח/לטפח את פרופיל הלינקדאין: עד שלא תנסו, לא תבינו כמה זמן זה גוזל… אז, אל תחכו לתאונה בכדי לעשות ביטוח, הזמן הנכון להשקעה בלינקדאין הוא לפני שמתחילים לחפש עבודה. לא תוך כדי. ובטח שלא אחרי.
- לקבל המלצות כתובות ממנהלים/קולגות/לקוחות. יש לכם לקוח שמת עליכם? בקשו ממנו המלצה כתובה בלינקדאין. מתי? עכשיו! כשהברזל עדיין חם! הבוס שהסתדרתם איתו עומד לעזוב ובמקומו מגיע חדש? בקשו ממנו המלצה כתובה בלינקדאין ואולי אפילו במכתב מודפס. סיימתם בהצלחה פרויקט ארוך ומורכב? כתבו המלצה בפרופיל הלינקדאין של הקולגה שעבדתם בצמוד אליו ולאחר מכן, בקשו ממנו גם. בכל הנוגע להמלצות אין דבר כזה “יותר מידי” או מוקדם מידי. אספו במהלך הדרך המלצות רבות ככל האפשר. רוב הסיכויים שמתישהו תזדקקו להן.
- למצוא עבודה חדשה- למדו מטעויות של אחרים: לא עוזבים מקום עבודה לפני שמוצאים אחרת וגם לא מסיבות כמו “קשה למצוא עבודה תוך כדי עבודה”, “הייתי זקוק/ה לחופש”, “פשוט נמאס לי!”. לא משנה כמה נוראי לכם (ואני מודעת בהחלט לכך שנורא זה משהו שקשה לסבול לאורך זמן) הבינו שעלול להיות לכם הרבה יותר נורא אם תעזבו את מקום העבודה ותהיו מובטלים יותר מחצי שנה ללא שום נקודת אור או הצעת עבודה בקצה המנהרה, נכון?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מאמר מצויין, אך עדיין לפעמים התעקשות להישאר במקום עבודה עלולה לגרום נזק תודעתי פנימי.
נו ועל כן ציינתי בנקודה 2 שצריך לשים על לשון המאזניים את שתי האופציות: להישאר או שלא, ולבדוק מה כבד ממה ומה גרוע ממה…
ותודה, שמחה שאהבת :).
חיפשתי עבודה בדיסקרטיות וכשקיבלתי חוזה ואמרתי למנהל שלי שאני עוזב…..הוא נעלב ברמה האישית וממש נפגע. (הסיבה לעזיבה אגב, היא שיקול קרייה נטו, שאפתי לעבור לחברה מצליחה ורצינית יותר). מה הייתי אמור לעשות? לא רציתי שיקח את העניין קשה כל כך, היו בינינו יחסים חבריים. לי נראה ברור שהייתי חייב להסתיר את חיפוש העבודה לאורך כל הדרך. מה דעתכם?
לאנונימי, אני לא חושבת שעשית משהו לא בסדר. למעשה, זה המנהל שלך שצריך ללמוד לנתק רגשות מעבודה ולקבל בהבנה את הצעד שביצעת גם אם הייתם חברים קרובים. להיפך- אם הוא היה חבר אמיתי, הוא היה שמח בשמחתך ובקידום שלך לתפקיד או לחברה מצליחה יותר ומפרגן לך.
אגב, הצלחה של עובד זו בעקיפין גם הצלחה של המנהל שלו (או במקרה הזה-של המנהל לשעבר שלו…).
הצעד הבא שלך, במידה וחשוב לך לשמור על יחסים טובים עם אותו המנהל (וזה כמובן רצוי מאוד) הוא ליזום איתו שיחה או אפילו פגישה- תלוי כמה טובים היו היחסים ביניכם, להסביר את עמדתך ולהבהיר שאין בצעד שביצעת שום דבר אישי. וכמובן כדאי לשמור על קשר טוב ככל האפשר גם בהמשך…
מזל טוב על העבודה החדשה ובהצלחה!
אני נמצא על פרשת דרכים. מצד אחד אני בן ארבעים ומצד שני אני נחשב למומחה בתחומי
כשאני שולח קורות חיים, נבהלים מהנסיון ומהגיל כך שקשה לי לייצר חלופות למקום הנוכחי. הבעיה היא שבמקום הנוכחי הגעתי לסוג של תקרת זכוכית ואין לי לאן להתקדם , לא בהבטי שכר ולא בהבטי תפקיד. מה דעתך?
דעתי היא שבטוח שבקרוב תמצא את התפקיד המתאים בחברה המתאימה, זה רק עניין של זמן. שמור על מקום העבודה הנוכחי ובמקביל הפעל "חיישנים", טפח רשת טובה של קשרים מקצועיים, השתמש במגוון רחב ככל האפשר של שיטות חיפוש בכדי "לתפוס" כל תפקיד חדש ומתאים שנפתח. תפקידים טובים יש תמיד, בטח למומחים בתחומם- צריך רק להתאזר בסבלנות.