הנה רשימה של 8 שגיאות שכנראה עשיתם מבלי לשים לב לפחות פעם אחת כשחיפשתם עבודה ושכדאי שמעכשיו לא תעשו יותר (על פי סדר אקראי):
- אתחיל במשהו שולי דווקא, ממש לא אקוטי ולא דרמטי, פשוט סתם מיותר. אגיד זאת כך- אתם גם ככה מנסים לקצר את קורות החיים שלכם ולדחוס אותם איכשהו בקובץ קצר, נכון? אז פשוט מחקו את המשפט ההו כה מיותר ולא מוסיף כלום: “המלצות תינתנה על פי דרישה”. מחקתם מקורות החיים? יופי! טדאאם! הנה התפנתה לכם מהרזומה שורה שלמה- והאמינו לי שלא בגלל זה לא יזמנו אתכם לראיון עבודה, אז אתם יכולים להירגע.
- את זה היו עושים פעם, עכשיו קצת פחות, אבל רק ליתר ביטחון אציין זאת שוב: לא צריך לכתוב פרטי ממליצים על גבי קורות החיים, אלא אם כן נתבקשתם לעשות זאת כחלק מהגשת המועמדות לתפקיד כלשהו או למכרז.
- יש חוסר איזון ברשימת הממליצים שלכם. למה אני מתכוונת? שנניח שעבדתם סה”כ 15 שנים וב- 3 מקומות עבודה. רשימה לא מאוזנת תהיה של 4 ממליצים ממקום עבודה אחד ואפילו לא ממליץ אחד משני מקומות העבודה האחרים. משהו פה לא יסתדר לעין, לאוזן ולעוד כמה איברים אצל המראיין ובעקבות כך חשדו יתעורר. ומה קורה כשחשד של מראיין מתעורר? הוא מתחיל לשאול עוד ועוד שאלות, הוא חוקר, הוא מחטט לעומק והוא חופר במטרה לגלות את הסיבה האמיתית שאתם (או שכן או שלא) מנסים להסתיר ממנו.
- אתם נותנים פרטים של אנשים שאתם בעצמכם כבר המון זמן לא בקשר איתם. נסו לדמיין תסריט שיחה כזה: – “שלום, מדברת חגית מחברת ‘קרם דה לה קרם’, רציתי בבקשה לשאול אותך כמה שאלות על דני כהן. יש לך מספר דקות?”. – “רגע, מי? מה?” – “מדברת חגית, דני מתראיין אצלנו לעבודה ואשמח לשאול אותך מספר שאלות עליו”. – כן, הבנתי, לאיזה דני את מתכוונת?” – “דני כהן? זוכר אותן? הוא אמר לנו שהיית המנהל הישיר שלו לפני 8 שנים?! הגעתי לאדם הנכון??” טוב, נו, יכולתי להמשיך עם הדו-שיח המשונה הזה עוד לפחות כמה שורות, אבל אחסוך לכם את התענוג, בתנאי שאתם תחסכו אותו למעסיקים הפוטנציאלים שלכם. במילים אחרות- לפני שנותנים פרטים אישיים כמו שמות וטלפונים של אנשים אחרים, במיוחד כאלה שמזמן לא הייתם איתם בקשר- דברו איתם, וודאו שמספר הטלפון עדיין נכון, הזכירו להם את קיומכם, שאלו על הדרך מה נשמע איתם ועדכנו שאתם מחפשים עבודה והאם עדיין ניתן להסתייע בהם כממליצים.
- אם כבר הגעתם עד לפה, עשו בבקשה עוד דבר חשוב אחד- כשאתם משוחחים עם אותו ממליץ פוטנציאלי, ספרו לו לאיזה תפקידים אתם פונים. ככל שהוא יהיה מעודכן ביותר מידע על המשרות אליהן אתם מתראיינים (ואם הוא לטובתכם ובאמת רוצה לעזור ולהמליץ בחיוב), כך הוא יוכל להתמקד בהמלצה שלו במידע הרלוונטי יותר למשרת היעד.
- אלא אם כן אתם עדיין עובדים במקום העבודה האחרון- תצטרכו להשיג לפחות ממליץ אחד משם. כן… זו בעיה קשה, בעיקר אם לצערכם פוטרתם מהמקום האחרון. ולמרות זאת זה לא משנה את העובדה- מעסיקים תמיד יעדיפו לשוחח עם הממליצים ממקום העבודה העדכני/אחרון שלכם על פני ממליצים מלפני 17 שנים. השגיאה הכי שגיאתית במקרה הזה תהיה להגיד: “לא, אין לי אף ממליץ מהמקום האחרון”. זוכרים את המראיין החשדן מנקודה מספר 3? מזל טוב, שוב עוררתם את חשדו ומשכתם את תשומת הלב שלו בדיוק לאן שעדיף שלא. אז מה עושים? מבינים שאין דבר כזה לענות “אין לי” ובמקום זה חושבים יצירתי- מי בכל זאת כן יכול להמליץ מהמקום האחרון- למרות שלא היה המנהל הישיר?
- זוהי שגיאת השגיאות שבגללה רבים מאבדים ברגע האחרון את הצעת העבודה וזה קורה כשנותנים פרטים של ממליץ שלא ממליץ. אם יש לכם ספק כלשהו שהממליץ שלכם לא ימליץ עליכם וייתן חוות דעת גרועה- עדיף שלא לתת אותו. לא בטוחים? לא נותנים!
- ואחרון אך לא חביב- לא משקרים! לא נותנים פרטים של חברים בתור ממליצים ומקווים שהשקר יעבור מתחת לרדאר, זה מסוכן, זה מסכן את המהיימנות והאמינות שלכם כבני אדם וכעובדים, אז פשוט: לא! ומעבר לעניין המוסרי- מנהלי גיוס/מש”א מנוסים יעלו על השקר תוך כדי השיחה, אז לא כדאי לנסות אותם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר