הכירו את Huw Davies הבריטי: יו הוא בוגר המחפש עבודה.
טוב, אם להיות מדויקים… יו הוא בוגר בן 34, המחפש עבודה כבר 13 שנים (!) מאז שסיים את לימודיו ב 2002. במשך השנים הללו הוא הספיק לשלוח קורות חיים ללמעלה מ 500 משרות, והתוצאה עד כה? נאדה! אף לא זימון אחד לראיון עבודה!
נשמע מוכר למישהו?
3 לקחים שצריך ללמוד מהמקרה הזה:
1. עם כל הכבוד (ויש כבוד) לכל מקצוע, ענף או תחום התמחות באשר הוא, חשוב מאוד לעשות החלטה נבונה לפני בחירה של מגמת לימודים, סוג תואר ומוסד להשכלה גבוהה.
2. אני לא יודעת מה המצב אצלכם כרגע, כמה זמן אתם מחפשים עבודה וכמה קורות חיים כבר שלחתם, אבל… 500 קורות חיים ב 13 שנים? זה אולי נשמע הרבה, אבל כשחושבים על זה לעומק, זה לא מספר גדול כל כך… אם נעשה חישוב פשוט נגלה שמדובר ב 38 שליחות של קורות חיים לשנה.
3. over-quallified… איזו מילה דו-פרצופית! מצד אחד היא כאילו מחמיאה… שהרי מי לא רוצה להיות יותר מהממוצע? יותר מהנדרש? מצד שני זו אחת התשובות המעצבנות ביותר שאפשר לקבל כשמחפשים עבודה, נכון?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לכן אני מנסה את הדרכים הלא קונבנציונליות, כמו לכתוב מאמרים כפרילאנסר למגזינים. התחלתי בבלוג, ואני מקווה להתקדם ממנו למקום שבו יקבלו את מה שאני עושה בלי לראות את ה-over-qualified שבי.
אני חייב לשאול… מצד אחד ברור שבחירת תחום לימודים בלי הרבה ביקוש ישפיע על העתיד התעסוקתי שלך.
מצד שני איזה טעם יש לחיים לעבוד במקצוע מבוקש שמביא פרנסה, אבל אתה לא סובל אותה ובא לך למות כל בוקר?
ולפני כל הקופצים שיכתבו "החיים לא שחור לבן" או "החיים הם משהו באמצע"… מה אם לא בא לי באמצע, לא בא לי שהחיים שלי יהיו פשרה אפורה!! מה אז?
אז………. האפשרויות ברורות
1. נסה למצוא מקצוע "נסבל" שיכניס לך פרנסה, ואת מה שאתה אוהב תעשה כתחביב
2. מצא מקצוע שנותן פרנסה מעולה, ובמקביל המשך לחפש (מכיר את המשפט "עם האוכל בא התאבון", יש מצב שזה מה שיקרה)
3. תמשיך לעבוד במשרות זמניות, שלא מביאות סיפוק, ולא מביאות פרנסה, ופתאום תמצא את עצמך בן 40-50 , אדם שאחר את הרכבת, בזבז את הזמן בציפיה לזמן שיהיה טוב יותר (מה שלא יקרה) לא רכש מקצוע, לא עשה כסף, לא התכונן לעתיד
4. לא לעשות כלום, לחיות על חשבון המשפחה/חברים/חברה, ולהמתין שהחלום יתגשם
אפשרויות 1 ו-2 מקדמות אותך, אפשרויות 3 ו-4 תוקעות אותך
אז מה מיקומך ?
לאנונימי, אתה צודק בהחלט. מצד שני, גם חיים ללא עבודה וללא פרנסה אינם חיים מאושרים. אלה חיים קשים של הישרדות יום- יומית.
אז מהי המסקנה… כנראה שאי שם באמצע, כמו שכתבת בעצמך- מציאת דרך ביניים- בני אדם הם יצורים מורכבים. אין רק דבר אחד שאנחנו אוהבים או מתחברים אליו, יש מספר כאלה… מתוכם חשוב למצוא את הדרך שגם תביא לנו סיפוק וגם פרנסה טובה או לפחות כזו שניתן להתקיים ממנה.
שנית, אספר לך סוד שמגלים רק ככל שמתבגרים: סיפוק והנאה אפשר להפיק מכל פעולה שאנחנו עושים, שאנחנו טובים בה ומצליחים בה. עם ההצלחות מגיעה התחושה הטובה והגאווה וזה עשוי לקרות לנו בכל מיני תחומים- גם כאלה שלא ידענו שאנחנו טובים בהם או שנתחבר להם.
אנחנו לא יודעי כל ולפעמים אנחנו מכירים את עצמינו תוך כדי זרימה ואפילו מפתיעים את עצמינו…
ובמילים אחרות- אני לא מאמינה שיש לאדם רק תחום אחד שבו הוא יכול להצליח ולהנות מהעבודה ואם זה לא זה אז חייו יהפכו לסבל ולפשרה אחת גדולה. ממש, ממש לא!
רציתי להתייחס לנקודה אחת שהעלת בכתבה הנוכחית:
אז… אני לא מכירה עד כדי כך את שוק העבודה הבריטי, רק את הישראלי, אבל, גיאוגרפיה?! זה אולי תחום מאוד מעניין, אבל מבחינת אפשרויות תעסוקה הוא די מוגבל.
זה נכון שגיאוגרפיה היא לא מהתחומים הנרחבים בשוק כמו כלכלה ותכנות. עם זאת מעבר לתחומים קלאסיים חשובים של גיאוגרפיה (תכנון ערים, איכות סביבה ועוד), היום תחום מערכות מידע גיאוגרפיות (GIS) הוא די מפותח. כדאי לזכור ששכבות של מידע מרחבי נמצאות בהרבה יישומים בחיינו (תוכנות ניווט, מפות באתרים, אפליקציות וכו').
אני מניח שכתבת לא מתוך זלזול, אלא פשוט בגלל שמדובר בתחום מעט פחות מוכר.
נ.ב. – אוהב את הכתבות שלך באופן כללי 🙂
לאופיר, קודם כל תודה :). שנית, בטח שמת לב לזה שהדגשתי פעמיים ש…"יש כבוד". ושלישית, אתה מחבר את התחום לתוכנה ולטכנולוגיה, ולא כולם מתחברים או יכולים למנף את ההשכלה שלהם לכיוון תעשיית ההייטק ולכן, אני מניחה, שהם נתקלים בקשיים במציאת עבודה (כמו המקרה דנן…). רביעית- גיאוגרפיה זו רק דוגמה לשלל תחומי לימוד שבעולם העבודה האמיתי לא פותחים מספיק אפשרויות תעסוקה.
היי מאיה – קורסים במערכות מידע גיאוגרפיות (GIS) נלמדים במהלך התואר, כך שכוונתי לא היתה במינוף (שבפני עצמו מספק גמישות חשובה בשוק העבודה).
כמו כן, גם מי שלא מתחבר לטכנולוגיה לעיתים מוצא נתיבי תעסוקה אחרים כגון תכנון ערים (בעיריות ובגופי התכנון) בעזרת התואר בגיאוגרפיה.
יחסית להרבה תארים אחרים עם אופק מקצועי לא ברור, לימודי גיאוגרפיה (באופן יחסי כמובן) מאפשרים אופק תעסוקתי.