בתחילת דרכי אי שם בסוף שנות ה-90 עבדתי בחברת השמה. בוקר אחד נכנסתי למשרד ומצאתי פתק על השולחן שלי: “קפצתי להגיד תודה, אבל לא היית במשרד. יש לך הפתעה במקרר”.
אבל, כאן בדיוק עולה השאלה: האם כדאי להישאר במקום העבודה בסיטואציה כזו, לאחר שכבר התפטרתם ומצאתם עבודה חדשה? ואולי לא?
אבל! יש מספר גורמים חשובים שאתם חייבים לקחת בחשבון ולא להתעלם מהם, לפני שתחליטו להישאר בחברה ולדחות את הצעת העבודה החדשה. הנה הם:
- האם משהו השתנה? אם הסיבה היחידה לכך שהתחלתם לחפש עבודה היא שרציתם לשפר שכר, ועכשיו משפרים לכם, כמו בדוגמא של האיש והעוגה, אז כנראה שהסתדרתם ושאין לכם סיבה מהותית לקום וללכת. אממה? אחוז מחפשי העבודה שעושים זאת רק בכדי לשפר שכר הוא נמוך, רוב האנשים מחליטים להתחיל לחפש עבודה בגלל מספר סיבות שמשולבות יחד ואחת ספציפית שהיא הקש ששובר את גב הגמל. אגב, הסיבה השכיחה ביותר לחיפוש עבודה היא לא שיפור שכר, אלא תקרת זכוכית- חוסר האפשרות להתקדם בעבודה. במילים אחרות, אין שום טעם להשתכנע להישאר באותו מקום עבודה אם שום דבר לא עומד להשתנות- אותו התפקיד, אותם האנשים, אותו המנהל שאיתו אתם לא מי יודע מה מסתדרים ואותה האווירה… אל תשכחו למה החלטתם לעזוב מלכתחילה!
- הסטטיסטיקה לא לטובתכם: כן, לצערנו, הנתונים מראים שבקרב אלה שהשתכנעו להישאר, אצל 80% ההחלטה זמנית ביותר ותוך 6 חודשים הם עוזבים (והפעם “על אמת”!) ו 93% עוזבים תוך שנה וחצי. למה? חזרו אחורנית לנקודה מס’ 1.
- אתם מפספסים את הצעת העבודה החדשה: נכון שבחיים אין ביטוח, ולא בטוח שההצעה במקום החדש היא הצעת חייכם, אבל כנראה שמשהו משך אתכם להגיש מועמדות למשרה, להשקיע זמן במהלך תהליך הגיוס, לעבור ראיונות ואולי גם מבחן ועכשיו… עכשיו שנייה לפני חתימה על החוזה, או רגע לאחר החתימה- אתם מבטלים הכל ומוותרים על האפשרות להתחלה חדשה. יש סיכוי גבוה שמתישהו בדיעבד תתחרטו על המהלך הזה…
- אתם שורפים את עצמכם ויוצרים רושם שאין לכם מילה: זה תקף גם כלפי החברה החדשה, שבה חתמתם על חוזה שאתם עומדים לבטל (ושבעתיד כנראה שלא תוכלו לפנות אליה שוב). וגם כלפי החברה הנוכחית, שבה אתם מראים שלמרות שהתפטרתם ולמרות שחתמתם על חוזה במקום אחר- שיניתם את דעתכם ואתם חסרי מילה או אפילו…- עמוד שדרה.
- היחסים עם המנהל שלכם לעולם לא יחזרו להיות כפי שהיו עד שהתפטרתם: גם אם היחסים שלכם מצויינים, ברגע שהתפטרתם- שברתם את האמון שנתנו בכם והיחסים משתנים. המנהל עשוי להיות חשדן יותר בכל פעם שתעדרו מהעבודה, הוא לעולם לא ישכח שחיפשתם עבודה מאחורי הגב שלו, יכול אפילו להיות שהוא כה חושש שתעשו את זה שוב, שהוא מחליט שהוא לא יכול לקחת את הסיכון והוא מתחיל לחפש לכם מחליף, כן, למרות שהחלטתם להישאר… בקיצור, עכשיו כשהסכנה המיידית חלפה ואתם לא עוזבים, אתם מאפשרים לו לחפש את המחליף שלכם ברוגע ובלי לחץ.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר