אז לכבוד סוף השנה האזרחית המתקרב אלינו במהירות, החלטתי לשתף כאן 4 טיפים מעניינים. כל הטיפים האלה הם בעצם מסקנות שעלו במחקרים מכובדים ביותר. חלקם (יש להודות) משונים וחלקם משונים מאוד. מוכנים? קדימה צא!
- תזמון זה הכל בחיים- אז מה התזמון הטוב ביותר לשליחת קורות חיים? כבר יצא לכם לתהות מתי הכי טוב לשלוח קורות חיים בכדי להעלות את הסיכוי שמישהו בכלל ישים לב אליהם? אני בטוחה שכן. וזה מאוד עניין גם את חברת הסטארט אפ Talent Works. החוקרים ניתחו מידע שנאסף מ 1610 הגשות מועמדות למודעות דרושים באינטרנט- כאלה שנשלחו בכל מיני שעות ביממה באופן אקראי, לכל מיני משרות ולתפקידים במגוון של דרגי בכירות. לאחר מכן, הם בחנו את נתוני השליחה של המועמדים שזכו לקבל זימון לראיון (הללויה!) ומה הם גילו??? מוכנים? הם גילו שלמועמדים ששלחו קורות חיים בין השעות 6-10 בבוקר היה סיכוי גדול פי 5 (!) לקבל זימון לראיון מאלה ששלחו קורות חיים בשעות אחרות ביום. וזה עוד לא הכל… אחרי השעה 10 בבוקר, הסיכוי לקבל זימון לראיון ירד פי 10 בכל חצי שעה נוספת שעברה. אמנם היה פיק מפתיע בסביבות השעה 12:30 (11% סיכוי לקבל זימון) אבל לאחר מכן שוב ירידה חדה מטה. אגב, השעה הגרועה ביותר לשלוח קורות חיים היתה 19:30 בערב- קורות חיים שנשלחו בשעה הזו זכו לסיכוי זעום של 3% בלבד להקרא. רוצים עוד? יש…: ככל שמגישים מועמדות מוקדם יותר למשרה- ככה טוב. הכוונה לימים הראשונים שלאחר הפרסום הראשוני של המשרה. למשל- שליחת קו”ח למשרה ב 96 השעות הראשונות לפרסומה- תעניק לכם סיכוי גבוה פי 8 מאשר בימים שאחרי. בכל יום נוסף שעובר, הסיכוי שלכם יורד ב 28%.
- מי שחופר- מוצא, מי ששותק- לא! כן… אם אתם ממחפשי העבודה האלה שחופרים לכל מי שבסביבתם על חיפוש העבודה שלהם- כנראה שאתם עושים משהו ממש נכון. כך על פי מחקר שבוצע באוניברסיטת Kogod שבוושינגטון. מסתבר מנתונים שנאספו מ 196 מחפשי עבודה, שניהול שיחות עם משפחה וחברים על תהליך החיפוש ועל חוויות החיפוש מעלה את הסיכוי למצוא עבודה יחסית לאלה שמחפשים אבל שומרים את העניין לעצמם. כנראה שהדיבור על זה והשיתוף עם אנשים אחרים מחזק את תחושת המחוייבות לתהליך וגם מקל עליו בזכות רעיונות שונים ותמיכה שמקבלים מהסביבה הקרובה.
- גוף שלישי זה הכי הכי- מכירים את אלה שמדברים על עצמם בגוף שלישי? טוב, זה באמת נוראי… מאיה ממש לא אוהבת את אלה שמדברים ככה… 😆. מצד שני, בטח תופתעו לדעת שכל עוד שאדם משוחח רק עם עצמו בגוף שלישי (משמע בלב ומבלי שאחרים עדים לכך), אזי… לדיבור בגוף שלישי יש השפעה חיובית גדולה מאוד והיא מחזקת את הביטחון העצמי לפני ראיון. המחקר האמריקאי שבוצע על ידי אוניברסיטת באפלו והתפרסם במגזין פסיכולוגיה מחקרית, מצא כי לדבר אל עצמכם בגוף שלישי (בדיוק כמו גולום בשר הטבעות 👀) מאפשר לאדם להתרחק/להתנתק מהסיטואציה המלחיצה (ב NLP למשל קוראים לזה דיסוציאציה) וכך להתייחס לחוויה באופן אובייקטיבי יותר… כאתגר ולא כבעיה או כקושי. זה נשמע מופרך אמנם, אבל זה מדעי לגמרי- במחקר נבדק הדופק של כל המשתתפים בעת ששוחחו כשאת חלקם עודדו לפני המבדק לבצע עם עצמם שיח פנימי בגוף שלישי. בקיצור, לקראת הראיון הבא שלכם אמרו לעצמכם כך: יוסי בטוח בעצמו שיצליח, יוסי מעולה בניהול משא ומתן, יוסי הוא שאקל אמיתי… :).
- זה לא כמה אנשים אתם מכירים, אלא כמה טוב אתם מכירים אותם- לסיום בחרתי לכם טיפ נטוורקינג ומסתבר ככה: מחקר שביצעו באוניברסיטת טקסס ואוניברסיטת קארנגי מלון על 424 פרופילי לינקדאין, בדק את יעילות אפיקי חיפוש העבודה הבאים- מודעות דרושים באינטרנט, רשתות חברתיות, מכרים, עיתונים, חברות השמה ומרכזי הכוונה תעסוקתית. המסקנה שלהם מעניינת- דרך חיפוש העבודה המובילה לכמות הגדולה ביותר של לידים (משרות פתוחות רלוונטיות) היא אתרי הדרושים. במקום השני ממוקמת לינקדאין. זאת ועוד…- ככל שיש לכם יותר קשרים (מזה נגזר גם שרבים מהם הם קשרים חלשים, לרבות כאלה שאנחנו לא באמת מכירים)- כך יגיעו אליכם יותר לידים של משרות אפשריות והזדמנויות תעסוקתיות. אבל! לעובדה הזו אין השפעה אמיתית על כמות הזימונים לראיונות עבודה שתקבלו. זאת אומרת שתיחשפו אולי לכמות גדולה יותר של משרות- אבל בשורה התחתונה לא יצא לכם מזה כלום. במילים אחרות- כדי שהזדמנות תהפוך לזימון לראיון אתם זקוקים לקשרים חזקים- כאלה שמכירים אתכם היטב, כאלה שגם יטרחו לדחוף קדימה את המועמדות שלכם לתפקיד, שיעשו פולו-אפים, שממש ירימו טלפון כדי לגרום לזה לקרות ושיתנו המלצה אישית. ואלה רבותיי, פעולות שאף קשר רחוק שלכם לא יבצע…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
מעולה מאיה. תודה.
אני חושב שהכי כדאי להגיש בסביבות השעה שבה מתחילים לעבוד באזור היעד של המייל. זה מבטיח שהמייל שלך יהיה בין הראשונים שייקראו באותו יום.