קראתי לא מזמן מאמר מענין בלינק http://jobs.aol.com/articles/2009/08/18/whats-your-job-search-style/ . המאמר מבוסס על על ספר שכתב ג’ון ליפטק ובו, בין היתר, הוא מחלק את מחפשי העבודה ל 4 סוגי טיפוסים.
אין בחלוקה הזו קביעה של מה נכון ומה לא נכון. אך, מה שחשוב לקחת מהמאמר הזה הוא שכדאי להיות מודעים לאיזה טיפוס אתם, איזה טעויות אתם עלולים לעשות בחיפוש העבודה ואיך להימנע מהן ולשפר את ההתנהלות שלכם בתהליך החיפוש.
אלה 4 הסוגים של טיפוסי מחפשי העבודה, ממה צריך להיזהר ומה כדאי לשפר:
1. אלה שעושים- זה הטיפוס שלכם במידה ואתם תחרותיים, לא מוכנים לקבל “לא”, אוהבים לעבוד תחת לחץ. כמחפשי עבודה אתם לא תוותרו עד שתסיימו בהצלחה את המשימה, אתם אסרטיביים, יודעים לשווק את עצמכם, יודעים לבנות לעצמכם רשת קשרים ענפה, וכמובן שאתם גם יודעים להכריז על כישוריכם והשגיכם. לא תפחדו לנקוט בגישה הישירה של פניה אישית למעסיק פוטנציאלי.
הסכנה אצלכם היא בחוסר סבלנות כשהתהליך ארוך, ובכך שבראיונות עבודה תדברו יותר מידי ותקשיבו פחות מידי. לעיתים תדחפו יותר מהרצוי. ותצרו בעיני המראיינים רושם של אסרטיביים מידי על גבול האגרסיביים.
אז מה לשפר? חישבו לפני כל פעולה, לימדו לנווט את האסרטיביות שלכם לפי הצורך, הרגעו והיו סבלניים, השקיעו את האנרגיה שלכם ביצירת קורות חיים משודרגים שישקפו את כל הכישורים שלכם.
2. אלה שמתכוננים– טיפוסים מאורגנים שאוהבים שיגרה ומעדיפים לשמור על פרופיל נמוך. אם אתם כאלה- מרוב שאתם מתוכננים, אתם מאבדים קצת מההתלהבות, אתם נחמדים וחברותיים במצבים ידועים, אבל קשה לכם מאוד עם מצבי חוסר ודאות. כמחפשי עבודה אתם מסודרים. אתם מקבלים בהבנה גם תשובות שליליות. אתם רגועים, יודעים להקשיב ולכן יוצרים אווירה נעימה בראיונות עבודה.
הסכנה אצלכם היא שאתם מתקשים לשווק את עצמכם, אתם לא אסרטיביים מספיק, תתקשו ביצירת רשת קשרים ובפניה ישירה למעסיקים.
אז מה לשפר? עליכם לעבוד על יכולות המכירה והשכנוע, על בניית רשת של קשרים והכי חשוב – לא רק לתכנן , אלא גם לבצע!
3. האנרג’ייזרים- אלה טיפוסים שאוהבים הרפתקאות, “נשמות חופשיות”, אוהבים סיכונים, לא מתכננים, מתלהבים, מסתדרים עם כמעט כל אחד ופתוחים לשינויים. אם אתם מזדהים עם הטיפוס הזה, כמחפשי עבודה אתם מוכנים לשנות שיטות חיפוש, ללמוד שיטות חדשות ובראיונות עבודה תקרינו התלהבות וכריזמה.
הסכנה אצלכם היא בחוסר הארגון והתכנון. לעיתים תיתפסו כאימפולסיביים. אתם תצליחו בקלות ב NETWORKING, אבל תתקשו להעביר את הקשרים הלאה לשלב הביצוע. אתם מעולים בראיונות, אבל עלולים להתקשות בשלב כתיבת קורות החיים.
אז מה לשפר? לימדו לשלוט על האימפולסיביות שלכם, וודאו שקורות החיים שלכם כתובים טוב ונכון ואל תזלזלו בהם, לימדו להתמודד עם ביקורת ותשובות שליליות, נצלו את היצירתיות שלכם בכדי להרשים מעסיקים, שימו לב לפרטים הקטנים, תעדו את תהליך חיפוש העבודה- לאן שלחתם קורות חיים, עם מי דיברתם וכו’.
4. החושבים- הטיפוסים הלוגיים, הפרפקציוניסטים. אלה שישקיעו הרבה זמן לבצע מטלה, לעיתים יתפסו דווקא בפרטים הקטנים ויראו את העצים במקום לראות את היער… אם אתם כאלה, כמחפשי עבודה תעדיפו שיטות חיפוש שמרניות ומסורתיות על פני יצירת קשרים ופניה ישירה למעסיקים. אתם גם תדעו לכתוב קורות חיים מצוין.
הסכנה אצלכם היא שבראיונות עבודה אתם עלולים להיתפס כנוקשים ולא מתלהבים ולעיתים תיתקעו בפרטים השוליים בתהליך החיפוש במקום להסתכל על התמונה כולה.
אז מה לשפר? לימדו להשתמש בתחושות הבטן שלכם, לימדו להיות פחות ביקורתיים ויותר גמישים, בנו לעצמכם רשת של קשרים ואל תתעסקו יותר מידי עם כל פרט קטן ושולי.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
4 תגובות. השאירו תגובה חדשה
פשוט מעולה!!!וכל כך נכון (-:
היי קרן,
תודה! אני שמחה לשמוע!
תודה רבה על פוסט מאיר ומעיר.
תודה רבה על המאמר המצוין ! 🙂
בסופו של דבר, הכי חשוב איזון בחיים ולא להגזים לשום כיוון.