בדיוק אותו הדבר קורה עם קורות חיים. אתם יכולים להשקיע שעות בתוכן שלהם (מה שלכל הדעות הוא העיקר), להתלבט בין מילה כזו לאחרת, בין מסר אחד לשני ואילו הקורא משקיע בהם מספר שניות, מקבל רושם ראשוני ונותן את גזר הדין (חיים= קורות החיים מועברים הלאה להמשך טיפול או מוות=DELETE או לחילופין=”תודה על קורות החיים, אנחנו שומרים במאגר ונשמח ליצור קשר במידה ותהיה משרה מתאימה).
אז הנה לכם תרגיל קצר ופשוט שכל מחפש עבודה חייב לעשות לפני שהוא מתחיל לשלוח קורות חיים:
- הדפיסו את קורות החיים שלכם. (למה? או-אה! אין לכם מושג כמה דברים עשויים- או שמא עלולים- לצוץ כשמדפיסים את קורות החיים על נייר: החל מסימנים ואייקונים מוזרים שנוצרו יש מאין ולא היו על הקובץ עצמו, דרך שורות רווח מיותרות וטעויות כתיב וכלה בשוליים צרים מידי, פונט קטן ולא ברור מידי וכו’ וכו’…).
- רפרפו על קורות החיים שלכם לא יותר מ 10 שניות.
- מהו הרושם הראשוני שנוצר? מה תפס לכם את העין? איזה חלקים קראתם ועל איזה דילגתם?
אז מהם הפרטים הקטנים והלכאורה שוליים האלה?
- הצטיינויות- סיום לימודים בהצטיינות, קבלת עובד מצטיין במקומות עבודה קודמים. נראה לכם מיותר לציין הצטיינויות בלימודים או בעבודה? אתם טועים- אלה פרטי מידע שמעידים על האופי שלכם, על משקיענות, התמדה, מסירות וגם על הצלחה.
- שירות צבאי- עבור רבים השירות צבאי נראה כמו מידע לא רלבנטי לציון בקורות החיים. הם טועים! בישראל, כל עוד שלצבא יש כל כך הרבה השפעה על החיים שלנו, מה שעשיתם בשירות הצבאי מאוד מעניין את המעסיקים (כן, שמוליק- גם אם זה קרה לפני יותר מ- 10 שנים!). אגב, ממש לא חוקי לשאול מועמדים אם שירתו בצבא ואם לא- למה, אבל זה לא משנה את העובדה שאם כן שירתתם וגם ביחידה נחשבת- ציון המידע הזה רק יכול לבוא לטובתכם. ועוד אגב אחד- אם הייתי מקבלת שקל על כל מחפש עבודה שפגשתי שסיפר לי שהתקבל לעבודה כלשהי בזכות זה שהמנהל שם לב ששירת בדיוק ביחידה שהוא עצמו שירת (או אבא/שכן/בן/אח שלו), הייתי כבר עשירה כקורח. כשאתם מנהלים ומקבלים 10 קורות חיים למשרה עם רקע מקצועי דומה- דווקא הפרטים השוליים (או אם תרצו, הפיקנטיים) הם אלה שמושכים את תשומת הלב ובעקבות כך עשויים גם להוביל לזימון לראיון. אה ו.. אם שירתתם בחידה צבאית מובחרת, או ביחידה טכנולוגית מובילה ונחשבת- הטיפ הזה תקף עבורכם כפליים.
- התקדמות- נניח שאתם עובדים 6 שנים באותה החברה… התחלתם בתפקיד X, המשכתם ב Y ולפני שנתיים קודמתם ל Z! היאח הידד- זה בהחלט מרשים! אממה, בקורות החיים אתם רוצים לקצר, להכניס הכל לעמוד אחד ולכן…נו, מה שפחות רלבנטי עף החוצה. כן… מה שאתם עושים כדי לא לבזבז יותר מידי מקום בנייר הוא לאחד את שלושת התפקידים לאחד. התוצאה: יופי ומזל טוב! הכל נכנס לדף אחד! אבל בינינו- הפסדתם פה ובענק, כי דווקא את הפרט השולי, לכאורה, שקשור לכך שקודמתם פעמיים בתוך קדנציה של 6 שנים העלמתם מקורות החיים. האם זה פרט שעשוי לענין מישהו? התשובה היא כן! האם זה משהו שעשוי לבלוט מקורות החיים אם הוא נכתב נכון? שוב, התשובה היא כן, בהחלט!
- מה החברה עושה- זה שאתם עובדים בחברה מסויימת לא הופכת אותה למוכרת לכולם. אין לכם מושג כמה חברות קיימות ופועלות בארץ ואם אתם עובדים באחת שעוסקת בתחום מאוד דומה לזו שאתם פונים אליה עכשיו- אולי כדאי להוסיף שורה עם פירוט תחום העיסוק של החברה?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מאיה, אין ספק שתמיד מקבלים ממך משהו אחר…יותר נכון לכתוב 'זוכים ממך'. חשוב ומועיל. תודה.
תודה רבה, משמח לשמוע! 🙂