בעבודה, אבל עוד יותר כשמחפשים עבודה, הטייטל הולך לפניכם.
למעשה- הטייטל הנוכחי שלכם הוא הדבר הראשון שמעסיקים יחפשו בעת נחיתה בפרופיל הלינקדאין שלכם או פתיחה של קורות החיים שלכם. ואם הם נחמדים וקצת יותר יסודיים- הטייטל הקודם שלכם, וההוא שלפניו- אלה יהיו הדבר השני והשלישי שהמגייסים יקראו בקורות החיים או בפרופיל הלינקדאין שלכם.
ובדיוק בגלל זה, לטייטל (שם התפקיד) יש השפעה אקוטית על תהליך חיפוש העבודה שלכם- השפעה ישירה על ההחלטה אם תקבלו פניה מהמעסיק, או שלא.
אז איך הטייטל שלכם הורס לכם את חיפוש העבודה? הנה, ממש ככה:
- נתחיל במובן מאליו- ככל שגדול המרחק בין הטייטל הנוכחי שלכם לטייטל של המשרה אליה אתם פונים, כך יורד הסיכוי שתקבלו תגובה למשלוח קורות החיים שלכם. במילים אחרות- מגייסים מעדיפים את המועמדים המגיעים לתפקיד מתפקיד זהה ככל האפשר ובאותה רמת בכירות.
- הלאה… עובד שתקוע במשך שנים על אותו הטייטל. מכיוון שאת הטייטלים קוראים קודם ושהם כתובים בקורות החיים ככותרות בולטות, קשה שלא לשים לב כשהטייטל לא משתנה במשך שנים רבות. אז אולי הסיבה לכך שעובד איננו משנה טייטל היא שהוא פשוט מאוד מאוד אוהב את העבודה שלו- עד כדי כך שאיננו מוכן להחליפה בשום דבר אחר. האמת שזו סיבה הגיונית וטובה, אבל… לצערנו, רבים ידלגו עליה ויתחילו להריץ סרטים אחרים לגמרי בראש. למשל, שמדובר באדם ללא מרפקים- כזה שלא רוצה להתקדם או שלא יודע איך או שהוא פשוט עובד לא מי יודע מה טוב ושמעסיקיו אינם חושבים ששווה לקדמו. כך או כך- במקרים רבים (לא בכולם, כמובן), מדובר ב turn off רציני בעיני מעסיקים רבים.
- מקרים מסוג אחר הם אלו שברור בהם שהקריירה של המועמד הולכת אחורה במקום קדימה. הכוונה כמובן לקורות חיים שבהם יש משלב כלשהו בקריירה ירידה במקום עליה מבחינת בכירות ודרג. למשל- ר”צ בעל 10 שנות נסיון שחזר לתפקידי פיתוח פשוטים, או סמנכ”ל כספים שלאחר 3 תפקידי סמנכ”לות עבר לתפקיד רואה חשבון במשרד רואי חשבון.
- והבעיה חריפה לא פחות כשמדובר במקרה הרביעי- טייטל שאיננו מייצג כהלכה את התוכן של התפקיד. לעיתים מדובר בטייטל ישן שלא שודרג, למרות שהעובד קיבל אחריות נוספת. לעיתים מדובר בטייטל פנימי לחברה- שאף אחד אחר- מחוץ לחברה לא יבין. כך או כך, אם הבעלים של הטייטל הזה ישתמשו בו כמות שהוא בקורות החיים מבלי לעשות לו אדפטציה כלשהי לשוק העבודה- מובטח לו שהשוק לא יבין אותו כראוי.
אז מה עושים אם אתם מוצאים את עצמכם בסיטואציית הטייטל הבעייתי?
- ממש כמו בחוק הכלים השלובים- מנסים לייצר איזון. הרזומה שלכם מצביע על מגמה ברורה של הליכה אחורנית ברמת הבכירות? נסו לטשטש קצת ולהקטין את הדלתא בין התפקידים על ידי שנמוך/ערפול קל של הטייטל הבכיר כדי שהירידה לא עד כדי כך תבלוט.
- מוצאים פתרונות יצירתיים לקורות החיים- כן, אם הטייטל הפורמלי שלכם עמום, לא ברור, מקורי מידי או מובן רק בתוך מקום העבודה שלכם, אל תכתבו אותו בקורות החיים כמות שהוא. במקום זאת נסו להציג אותו באופן קצת שונה או כפי שהשוק נוהג. למשל: נניח שהטייטל הפורמלי הוא Happiness Manager. באמת יופי של טייטל… אבל, כמה תפקידים אחרים כאלה יש בשוק העבודה? כנראה שהמספר זעום, אם בכלל. במקרה כזה אפשר לכתוב זאת ככה:2014-עד היום: Happiness Manager (מנהל רווחה).
- מנהלים מו”מ גם על הטייטל- רבים נוטים בשלב המו”מ עם המעסיק להתמקד בשכר, בתנאים הנלווים ובתוכן התפקיד, אבל הטייטל של התפקיד חשוב לא פחות. כן, בכל השלבים האפשריים- בעת חתימה על הצעת עבודה וכניסה לתפקיד חדש, בעת קידום בתוך מקום העבודה, כשהתוכן של התפקיד הרבה יותר רחב מהטייטל המקורי וכשהבוס לא מסכים לשפר לכם את השכר, כדאי לפחות לנהל מו”מ על הטייטל של התפקיד. למה? כי טייטל הרבה יותר זול לשדרג מאשר שכר… אז, זה לא ישנה לכם את מצב חשבון הבנק בטווח הקרוב, אבל אתם תודו לעצמכם מאוד בטווח הארוך ובחיפוש העבודה הבא שלכם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר