רגע, רגע…
כדאי לשקר למעסיקים כשמחפשים עבודה?!
לא. אם אתם יכולים- אז כמובן שתגידו את כל האמת ורק את האמת.
אבל, יש פה בעיה…
לפעמים כל האמת תוריד לכם את הסיכויים להתקבל לעבודה ב- 100%…
אז האם במקרים האלה אין ברירה וצריך לשקר?
כנראה שכן…
או מדוייק יותר- כנראה שבמקרים האלה לא יצא לכם שום טוב אם תגידו את כל האמת.
כמו בדיפלומטיה,
וכמו בשיווק…
אומרים את מה שכדאי להגיד ומסתירים את מה שלא יקרב אותנו ליעד ולא יועיל להשגת המטרה.
זה לא אומר בשום אופן שמותר לשקר ולסלף עובדות. זה כן אומר שאתם צריכים להפעיל צנזורה כבדה על מה שהפה שלכם אומר.
מתי למשל?
הנה מספר מקרים כאלה:
למה את/ה מעוניין בתפקיד הזה?
לפעמים אתם מעוניינים בתפקיד כי זה הטוב ביותר שאתם יודעים שאתם יכולים להשיג עכשיו בגלל כל מיני מגבלות, לפעמים זה נראה כמו תפקיד מקפצה שיסייע לכם להכניס רגל לשוק ושיוביל בהמשך לתפקיד שבו אתם באמת מעוניינים, לפעמים זה בגלל שאתם יודעים שלחברה יש מוניטין טוב ואם השם שלה יתנוסס על גבי קורות החיים שלכם, זה יפתח לכם את כל הדלתות בהמשך הקריירה. ולפעמים זה בגלל שהתנאים בחברה טובים, בגלל שהשעות נוחות או אפילו רק בגלל שהיא ממוקמת 2 דקות נסיעה מהבית שלכם.
כך או כך, אם תענו את האמת בראיון העבודה- תשימו לעצמכם רגל.
מה לעשות במקום? למצוא סיבה אחרת שתסביר מדוע אתם ממש ממש מעוניינים בתפקיד- סיבה שמתייחסת לתוכן של התפקיד, לאתגרים בו ולמשימות. כן… גם אם בעצם אתם ממש לא. את כל הסיבות האמיתיות שמרו לעצמכם.
איך הגעת אלינו?
כולם אוהבים מחמאות, כן… גם מעסיקים.
אז כשמעסיק שואל אתכם דרך איפה אתם מגיעים, לא כדאי שתענו ששלחתם 150 קורות חיים והוא במקרה הראשון שהגיב.
בדיוק כמו שאם אתם משתמשים באפליקציית היכרויות, לא תגידו למי שאתם פוגשים שהם היחידים שהגיבו להודעה שלכם מתוך 200 ששלחתם.
אנשים אוהבים להרגיש מיוחדים, אז תנו להם את ההרגשה הזו.
אז מה לעשות במקום?
ענו שכבר תקופה שאתם עוקבים אחר החברה, אולי שחבר מאוד המליץ שכדאי, הוסיפו שאתם מתחברים לתחום התוכן שהמוצר עוסק בו וכו’… וכו’… כל דבר פרט למקריות הוא עדיף.
ובכלל, להראות שליטה במה שהחברה עושה במקום אקראיות, מקריות וחוסר הכנה- כל אלה חשובים כדי להתקדם לשלב הבא.
למה עזבת את מקומ/ות העבודה הקודמ/ים?
אולי פוטרתם, אולי מיציתם, אולי המנהל הישיר מירר את חייכם, אולי נמאס לכם שלא מקדמים אתכם ואולי זה בגלל השכר הנמוך. כל אלה סיבות לגיטימיות, והאמינו לי שהמראיין שלכם עזב מקומות עבודה בדיוק בגלל אותן סיבות.
אבל, יש דרך טובה יותר לענות על השאלה הזו, דרך שתשאיר טעם טוב במקום רע – קראו על זה פה.
איפה את/ה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?
בואו נחשוב על זה יחד- האם המראיין עד כדי כך מתעניין בשאיפות המקצועיות שלכם בשלב זה?
התשובה היא שלא.
בראיונות ראשונים מעסיקים רק מוודאים התאמה לצרכי הארגון, לא אכפת להם משום דבר אחר (בהמשך התהליך, בוודאי שיתעניינו בכם הרבה יותר לעומק ובטח ובטח ירצו לשמר אתכם כעובדים אחרי שתתקבלו. אבל כרגע- רבע שעה לתוך ההיכרות? ממש לא).
אז למה הם שואלים את זה?
כדי לוודא שאתם מעוניינים במשרה המוצעת לכם, כדי לוודא שאתם מגיעים כדי להישאר, כדי לוודא שאתם יציבים ואפשר להוריד דאגה אחת מסדר היום (=איוש התקן הזה)- לפחות לשנתיים הקרובות.
אז מה לעשות אם אתם מתראיינים למשרת בדיקות אבל שואפים לפיתוח? או מתפשרים על משרה לא ניהולית למרות שמעוניינים לתפוס את התפקיד של זה שמראיין אתכם?
נו, כבר בטח הבנתם… גם אם זו האמת- לא אומרים שום דבר שעלול לגרום לחששות וספקות אצל המראיינים.
מה כן עושים? דואגים להבהיר שאתם מחפשים מקום לטווח ארוך, לבצע את התפקיד מספר שנים וכמובן שגם להתפתח מבחינה מקצועית בתוך הארגון.
לסיום, אין שום סיבה לנדב למעסיק מידע שעלול להרוס לכם את הסיכויים להתקבל לעבודה. בראיונות עבודה לדעת מה לא להגיד חשוב לא פחות ממה כן.
ואם יש לכם בעיה של TMI או שכבר מספר חודשים מתראיינים ולא מגיעים לשלב הצעת עבודה- אל תמשיכו לבזבז זמן יקר- קבעו איתי עכשיו פגישת הכנה לראיונות עבודה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
עדיף לא להתקבל ולדעתי שאמרת את כל האמת מאשר לשקר ולהתקבל. כי ביום שידעו ששיקרת- מה תגיד? לשקר אין רגליים הוא תמיד מתגלה.
היי צחי, מדגישה שאין לשקר לגבי עובדות. ה”שקר” הוא לגבי תחושות אישיות שלך, רצונות, תכנונים, הסברים וכן הלאה- אלו דברים שהם בינך לבינך ושאין דרך “לגלות” אותם ולכן גם אין סיבה לנדב את המידע לגביהם.
אני לא יודע לגבי המוסריות שבעניין.
אני אישית רציתי לעבוד בהייטק אבל למדתי מקצוע קליני, בריאיון עבודה לחברה גלובלית למשרת מהנדס שירות – שיקרתי במצח נחושה שלמדתי אלקטרוניקה ואני אוהב לתקן דברים בבית (כאשר לפני כן אשתי הייתה תולה את התמונות בבית).
בהחלט לא חשבתי שמשהו כמו הידע של איך להחזיק מברג או ההבנה הבסיסית של איך להחליף רכיב אחד באחר אמורה לעצור אותי מלקבל את התפקיד.
בכל מקרה מצאתי את עצמי עובר 4 ראיונות, כולל מנכ”ל ישראל וSME מגרמניה ושניהם קיבלו את זה בלי שום בעיה, ועכשיו אני כבר בתוך מסלול הקריירה הנבחר שלי – את הידע והמיומנויות החסרות שלי השלמתי מניסיון בעבודה.
כך שיש לומר שאם הייתי אומר את האמת לא הייתי מתקבל לעבודה והייתי נאלץ כמו רבים מחבריי לעבוד בבית חולים בשכר זעום בתנאים מחפירים רק בשביל לנסות ולסגור את החודש.