10 טיפים מצויינים נוספים לחיפוש עבודה נכון ומוצלח דרך חברות השמה:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לא הבנתי את סעיף 10 : מילא לציין תאריך תחילה. למה אני צריך לחשוף את תנאי השכר???
כבר עברתי כמה משרות בחיים שלי, רובן דרך חברות השמה רציניות. הן לא שאלו אותי על זה.
אנונימי יקר,
קודם כל אני חייבת לציין, שאני לא עובדת כרגע בחברת השמה, כך שכל הטיפים כאן אינם במטרה לסנגר על חברות השמה, אלא לתת למועמדים הפונים אליהן טיפים שיהפכו את הפניה הזו למוצלחת יותר.
שנית, מטרת חברת ההשמה לעשות השמות…משמע, אם החברה מפנה מועמד ללקוח והוא מתקבל וחותם שם על חוזה, מן הסתם , חברת ההשמה זכאית מאותו לקוח לתשלום. שהרי החברה עובדת על עמלה ולא בחינם. ולכן, כל תהליך חיפוש העבודה דרך חברת ההשמה הוא שיתוף מידע ושיתוף פעולה בינה לבין המועמד. שיתוף פעולה משמעו גם קידום המועמד אצל הלקוח לכל אורך התהליך וגם שיתוף באינפורמציה משני הצדדים.
לאחר שחברת ההשמה סיימה תפקידה בהצלחה ובוצעה השמה היא תצפה להמשך השיתוף באינפורמציה ותבקש תאריך התחלה ופרטי שכר. את הנתונים האלה היא מקבלת לאחר מכן גם מהלקוח, כך שהם אינם בגדר סוד, ועל פיהם היא מקבלת את העמלה על ההשמה שבוצעה.
יהיו חברות השמה שיוותרו על השלב הזה ויבקשו את הנתונים האלה מהלקוח. ויהיו כאלה שיבקשו את הנתונים גם מהלקוח וגם מהמועמד כדי להשוות ביניהם ולוודא שהנתונים תואמים. בכל מקרה בין אם המועמד יתן בעצמו את הפרטים לחברת ההשמה ובין אם לאו, החברה תקבל אותם בסופו של דבר, כך שאין טעם להסתיר.
בקשר לסעיף 2, מדוע שואלים את המועמד על ציפיות שכר? איך הנתון הזה עוזר לחברת ההשמה? לא כל מועמד יודע להעריך את כישוריו וניסיונו מבחינת שכר. לדוגמא, אם מועמד מציין תחום שכר מסויים, ייתכן ולא תפנו אותו למשרה מתאימה לו כי ציפיותיו גבוהות מדי. אך יתכן שהוא יגיע לראיון, יאהב את מה שמציעים לו ויסכים להתפשר על שכר יותר נמוך, נכון? בנוסף, דבר זה ,לדעתי, מגביל את מחפש העבודה שמראש מתחיל מו"מ על השכר והתנאים בעמדה נחותה בה הוא מגלה את קלפיו.
רעיון מצויין לרכז נושאים אלו בבלוג בו ניתן לשאול ולקבל תשובות מבעלת ניסיון.
טיפים חשובים ומועילים שקשה למצוא.
קודם כל אני רוצה להגיד תודה על כל ההערות והשאלות. אני מבינה מכך שהנושא מענין ושהוא גם שנוי במחלוקת.
לגבי השאלה בנוגע לשכר: חברות השמה שואלות מה השכר המבוקש לא כדי להתחיל משא ומתן עם המועמד וגם לא כדי להגביל אותו חלילה. אני מזכירה שוב שהאינטרס למצוא למועמד משרה הוא אינטרס משותף של מחפש העבודה ושל חברת ההשמה המטפלת בקורות החיים שלו. מטרת השאלה היא לדעת מהו טווח השכר שהמועמד מכוון אליו כדי להתאים לו טוב יותר הצעות עבודה. לפעמים חברות הפותחות משרות לטיפול חברת ההשמה מציינות בפניה את השכר המוצע למשרה. אם יש פער של יותר מכמה אלפי שקלים בין השכר המוצע לבין השכר שהמועמד מבקש, אין טעם להציע לו את המשרה. מצד שני, אם המועמד ביקש מחברת ההשמה שתציע לו כל משרה מתאימה בלי קשר לשכר המוצע בה, או במקרה בו קיים רק פער קטן בין המבוקש למוצע, במקרים שכאלה חברת ההשמה תציע את המשרה למועמד וגם תעדכן בפניו מה השכר המוצע והוא יחליט אם למרות זאת הוא מעוניין להציג לה מועמדות. לא פעם קורים מקרים בהם חברת ההשמה תנסה לשכנע את המועמד שכדאי לו לנסות ושעדיף שקודם ילך לראיון ויבין בדיוק מה כולל התפקיד ורק אחר כך יחליט.
בקיצור, המטרה היא למיין וליצור התאמה טובה יותר בין משרה לבין מועמד ולמנוע בזבוזי זמן מיותרים במקרים בהם הפער גדול מידי ולא הגיוני להציע משרה כזו למועמד.
הגישה שלך נכונה לגמרי! כל מהנדס או יוצא מודיעין ודומיהם חייבים להפסיק לחפש את העתיד שלהם דרך קומבינות או מוספי דרושים בהייטק ופשוט לפנות לחברו תהשמה שמרכזות את הכל, והן גם אינטרס ברור של חברות ההייטק. באמת אני חייב להדגיש את הטיפ והמוטיב המרכזי – יחסי אנוש טובים עם חברת ההשמה יגרמו ליחסי אנוש טובים מחברת ההשמה! לא לשכוח.