אם אתם מצויים בשוק העבודה לפחות מספר שנים, בטח כבר שמתם לב לזה שמידי פעם צצים תפקידים חדשים לגמרי- כאלה שלא היו קיימים קודם.
קחו למשל את תפקיד “מנהל מדיה חברתית” או “מנהל דיגיטל” או “Success Manager” או “Data Scientist”. כל אלו ורבים נוספים הם תפקידים שלפני 8-10 שנים בכלל לא היו קיימים בשוק העבודה ומן הסתם, גם מועמדים מתאימים עם נסיון רלוונטי לא היו.
במילים אחרות- You snooze- you lose!
ובמילים עוד יותר אחרות- אם אתם רוצים להשיג קריירה מפוארת, אם אתם רוצים להחליף כיוון ולהיכנס לתחומי עיסוק אחרים ובכלל, אם אתם רוצים להיות מסודרים בקריירה שלכם ולהישאר מועסקים (=משמע שבכלל יהיה ביקוש למקצוע שלכם) בעידן הרובוטים המתקרב אלינו בצעדים כבדים- אין מנוס מדגימה קבועה של שוק העבודה ומהצבת אנטנות פתוחות בכל הדרכים האפשריות- בקיצור, להיות כל הזמן בעניינים בכדי לזהות מגמות חדשות כבר בזמן שמתהוות.
בחנתי את המקצועות שבראש הרשימה- אלה שיצוצו ראשונים בלוחות הדרושים. מוכנים? קבלו! (שימו לב- תפקידים רבים הם טכנולוגים ומתווספים לשוק הגם ככה עשיר ומגוון של ענף ההייטק. על כן, סימנתי דווקא את התפקידים בתחומי תוכן אחרים ושאינם טכניים בכוכבית אדומה, כך שאם אתם לא מתחום ההייטק- תוכלו לאתרם בזריזות. ועוד דבר שכדאי לשים לב אליו בנושא הזה- הרובוטים אולי מגיעים, אבל הם כנראה לעולם לא יתנו מענה לצורך בחום, הקשבה ויחס אנושי ועל כן לא פלא שיצוצו תפקידים רבים בהקשר הזה):
- Data Detective: חלק ממחלקת ה Data Science. מה זה? אדם שיבצע לבד או בצוות מחקר מעמיק של הררי מידע שיגיע ממוצרי IOT, סנסורים, מוניטורים ביומטריים, תשתיות מיחשוב ועוד ועוד…
- IT Facilitator: עובד שיבצע אינטגרציה בין האסטרטגיה הדיגיטלית העסקית של הארגון לבין טכנולוגיות מידע צללים. במילים אחרות בין מערכות המידע הפורמליות של הארגון לבין כל מיני מערכות שנבנו בכל במחלקות בארגון ללא ידיעת מחלקת ה IT (מה שמוביל למגוון בעיות). אותו אדם דווקא יעודד גמישות ופתיחות לרעיונות חדשניים של העובדים, בו זמנית עם ניתוח וניהול הסיכונים האפשריים.
- * Ethical Sourcing Officer: מה זה? זהו תחום אקטיביסטי חדש יחסית- צרכנות אתית. העובד הזה יוביל את יוזמות הצרכנות האתית של הארגון כמו גם ינהל את הדרך שבה הארגון מבזבז/מבזר אנרגיה, פסולת וחסויות קהילתיות על פי סטנדרטים שייקבעו מראש.
- AI Biz Dev Manager: מנהל פיתוח עסקי שיאפיין, יפתח ויטמיע תוכניות לקידום, שיווק ומכירות של שירותי ה AI של החברה.
- Master of Edge Computing: מה זה? עובד שיאפיין את ה roadmap של ה IOT ויהיה אחראי על הקמה, תחזוקה ואבטחה של טכנולוגיות ענן שמבצעות את עיבוד המידע בקצה הרשת, ליד המקור של המידע.
- * Walker/Talker: מה זה? זהו תפקיד חברתי ומטרתו סיוע לקשישים בודדים. דרישה בסיסית בתפקיד: היכולת להקשיב ולהעניק תשומת לב ולפעמים גם לטייל עם הלקוח וכלבו.
- * יועץ מחוייבות לשמירה על כושר גופני: מה זה? משהו שבטח תחשבו לעצמכם- איך לא חשבו על זה קודם?! יועצים מרחוק שתוכלו ליצור איתם קשר בכל פעם שיתחשק לכם לשים ביס בעוד סופגניה שמנמנה או לוותר על אימון כושר כי יורד גשם בחוץ. לביצוע התפקיד יש צורך בכישורי אמפתיה, הקשבה, שיחה וכמובן- אנשים שיכולים לייצר מוטיבציה אצל אחרים.
- טכנאי AI-בריאות: מה זה? טכנאי אשר ילווה רובוטים שישמשו “רופאים מרחוק” ויתמחו במתן מענה לבעיות בריאות.
- Cyber City Analyst: אדם שיהיה אחראי על הפונקציונליות והאבטחה של כל המערכות הדיגיטליות והתהליכים המשמשים לניהול תקין של העיר.
- בשלב הזה כבר התעייפתי, אבל האמינו לי- זה ממשיך וממשיך עם עוד תפקידים כמו למשל “מנהל צוות אדם-מכונה” וגם…-“קואצ’ר לרווחה פיננסית” ו”חייט דיגיטלי” (כן, כן!) ו”מנהל אמון” (Chief Trust Officer) ואפילו “מנהל חנות וירטואלית” ו”ברוקר נתונים אישיים” או “מפקח כבישים מהירים”.
בקיצור, חברים- ברוכים הבאים לעתיד וגם אם כל זה נראה לכם לגמרי דמיוני, אז לפחות קחו מזה טיפ קטן ופשוט אחד: גם אם כרגע ממש טוב לכם במקצוע, בתפקיד הנוכחי ובעבודה- הרימו את הראש מתוך האדמה. שינויים למכביר עומדים להגיע ואתם ממש לא רוצים למצוא את עצמכם מחוץ למסיבה… עשו לעצמכם מנהג קבוע לקרוא מידי פעם עיתונים כלכליים, לבקר באתרים מקצועיים, להציץ באתרי דרושים ובקבוצות לחיפוש עבודה ברשתות חברתיות- כל מה שיעזור לכם להיות בעניינים ולזהות שינויי ביקוש/היצע גם בתחום שאתם עוסקים בו וגם באחרים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
מגניב