
אז אם יש לכם פרופיל בלינקדאין ו/או אם אתם מחפשים עבודה, הנה 10 טריקים וטיפים שאתם חייבים לדעת:
- הידעתם?! תמונה בלינקדאין מעלה פי 14 את הסיכוי שיצפו בפרופיל שלכם- הנה טיעון מצוין שמיועד לכל אלה שעדיין לא העלו תמונה ולא מבינים למה הם מרגישים בלינקדאין כמו פרח קיר במסיבת סוף השנה של כיתה י’. אבל! אם אתם מעלים תמונה, בחרו בתמונה ייצוגית ומקצועית. זה לא פייסבוק פה! הורידו את משקפי השמש, אל תחשבו אפילו על תמונה מהחתונה על רקע של שקיעה, לא תמונה מטיול לוואדי קלט, לא תמונה עם ילדים/חיות, לא איור וגם לא לוגו, לא תמונה גמדית (שלא ממלאת את כל הריבוע שלינקדאין מייעדת לתמונה), לא מרחוק מידי כשאתם קטנים כמו נמלה ואי אפשר לראות את הפנים שלכם ובטח שלא מביכה (תמונות סלפי למיניהן, שפתי ברווז, תנוחות משונות). מה כן? תמונת פספורט עד גובה הכתפיים, חולצה ייצוגית, רקע בהיר מאחור.
- תקציר (של לפחות 40 מילים) מעלה את הסיכוי שתעלו בחתכים של מגייסים. ולמי שלא יודע- הכוונה להוספה של חלק נוסף לפרופיל, שאיננו ברירת מחדל ותמצאו אותו תחת:
- Summary. אם החלק של ה SKILLS נראה לכם מיותר, דבילי ו…”מי בכלל מתייחס לשטות הזו?!”, כדאי שתדעו שהוא מעלה פי 13 את הסיכוי שיצפו בפרופיל שלכם, אז שווה להשקיע. אתם יכולים להוסיף לפרופיל 50 תגיות של כישורים שמאפיינים הכי טוב את ההתמחות והידע המקצועיים שלכם.
- חברות בקבוצות מעלה פי 5 את הסיכוי שיצפו בפרופיל שלכם, אז לא להתעצל ולהצטרף!
- הידעתם?! סטטוסים שאתם מעלים בלינקדאין בעמוד הבית ממשיכים ומופיעים בפיד של הרשת שלכם במשך 30 (!) ימים. תגובות ולייקים שאתם עושים לאחרים נשמרים וממשיכים להופיע בפיד במשך 14 ימים.
- לכל החרדים והחוששים מטעמי דיסקרטיות, כדאי שתדעו: עדכונים על שינויים כלליים שאתם עושים בפרופיל והעלאת המלצות, ממשיכים להופיע בפיד של הקשרים שלכם במשך 14 ימים, שינויי תפקיד ממשיכים להופיע במשך 30 ימים ו…שינויי תמונה ממשיכים להופיע במשך 60 (כן, כן!) ימים. מה זה אומר? שאם בטעות עשיתם מהפכה קטנה בפרופיל שלכם מבלי להגדיר מחדש את הגדרות הפרטיות שלכם: שיניתם תמונה, העליתם המלצות, עדכנתם השכלה ומקומות עבודה או כל שינוי אחר- במשך שבועיים עד חודשיים הקשרים שלכם עלולים לראות את זה. זאת אומרת שגם אנשים שלא ממש גרים בלינקדאין (כמוני), אלא מבקרים שם לעיתים רחוקות, עלולים לשים לב שמשהו קורה אתכם וזה ממש לא מומלץ במידה ואתם מחוברים לקולגות ולמנהלים ממקום העבודה הנוכחי. עדכון מאסיבי של פרופיל הלינקדאין כמוהו עבור המנהלים שלכם כעמידה על שולחן באמצע המשרד והכרזה שנמאס לכם ושאתם מתחילים לחפש עבודה.
- אז מה עושים? רצים עכשיו (וירטואלית) להגדרות הפרטיות שלכם (בצד ימין בסרגל העליון לחצו על תמונת הפרופיל המוקטנת שלכם ושם תמצאו את Privacy & Settings) ומתחילים לעבור על כל ההגדרות ולהגביל את סוג העדכונים שהרשת שלכם מקבלת עליכם.
- ואם כבר דיסקרטיות… הנה קוריוז משעשע, שמיועד למי שמסתיר את מקום העבודה הנוכחי שלו בקורות החיים: חבל שאי אפשר לקבל שקל על כל מקרה של מחפש עבודה שמנסה להצניע את שם החברה הנוכחית שבה הוא עובד בקורות החיים, אך במקביל מציין זאת בפרופיל שלו בלינקדאין. המממ… מה נראה לכם שאתם משיגים בזה? (שאלה רטורית, כמובן). קשה היום להסתיר מידע וזו עובדה. אם שם החברה שבה אתם עובדים מופיע בפרופיל שלכם ברשת אזי כל ניסיון להסתיר, למחוק, לטשטש, לא לציין את שם החברה בקורות החיים הוא נאיבי במיוחד… וגם מיותר.
- מרגישים שהפיד שלכם מפוצץ בעדכונים לא מעניינים? הידעתם שאתם יכולים לבחור איזה עדכונים לראות בפיד? בעמוד הבית, לחצו על All Updates, בחרו באופציה האחרונה- customize והחליטו איזה סוג עדכונים בא לכם לראות ואיזה לא.
- לא מספיק לכם? עדיין לא ממש מסתדרים עם הלינקדאין הזה? נו, זה הזמן ליצור איתי קשר ולתאם פגישת יעוץ… 🙂 או לפחות לשלוח לי בקשת חברות: il.linkedin.com/in/mayabouhnik/

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
הדבר החשוב הוא לתחזק את הפרופיל לאורך זמן, ולא לחכות לרגע האחרון.
למשל:
– לקבל המלצה כמה חודשים אחרי התחלה במקום חדש, או תוך כדי ולא רק כשמתחילים לחפש משהו חדש (למקרה שמישהו חושב שמגייסים לא רואים שקיבלתם 10 המלצות חדשות תוך שבוע)
– לכתוב המלצה פעם בכמה זמן
– להיכנס ולעדכן טקסטים מידי פעם. לשנות מילה, להוסיף משפט…
– להוסיף חבר פה ושם
לא צריך לחיות בלינקדאין כדי לשמור על פרופיל גבוה. ואז לא צריך לדאוג בגלל סעיף 6 בטור שלעיל. ממילא בביצה שבה אנחנו חיים (ובפרט בהיי-טק הישראלי) שמירה על דיסקרטיות אינה תכונה שיש לסמוך עליה.
נ.ב.
אפרופו המלצות:
חשוב לוודא שההמלצות שקיבלתם (וכתבתם) יהיו כתובות היטב ולא בעברית מאונגלזת (תנו לדובר אנגלית לקרוא עם כל הכבוד לאנגלית ברמת שפת אם שלכם). חשוב שהדגש של ההמלצות יהיה שונה מהמלצה להמלצה. אם בכל המלצה יהיה כתוב שאתם מגניבים וכיף לעבוד איתכם – זה קצת… מאבד את זה. וכן, אפשר לבקש מכותב ההמלצה לשנות את ההמלצה שלו.
(כנ"ל לגבי ההמלצות שאתם כותבים).
תודה על העצות המועילות, היה לי ממש כיף לקרוא. אבל מה כותבים בחלק של הסיכום כשאין לי עדיין ניסיון ממשי? הרי מי שקורא את הסיכום לא רוצה לדעת מה הוא יכול לעשות בשבילי, אלא מה אני יכולה לתת לו, וכשאין לי ניסיון, אני עוד לא יודעת מה אני יכולה לתת לו…. עצות?
תודה רבה על העצות, הן עוזרות מאוד!
הייתי רוצה לדעת מה את חושבת על פנייה לאנשי כ"א בחברות מסוימות בדף החברה שלהם בלינקדאין? האם זה נפוץ לשלוח מייל פנימי לאדם האחראי על כ"א בחרה שהייתי רוצה לעבוד בה ולהציג את עצמי ולהעביר קורות חיים או שהדבר ייראה כחוצפה?
תודה
לאנונימית מה 30/7: שמחה לשמוע שאהבת. לגבי שאלתך: התשובה נמצאת בתוך השאלה שלך… 🙂 כשאין נסיון מקצועי, אפשר לכתוב על הכישורים שיש לך ועל ידע ומיומנויות שרכשת עד היום במשרות זמניות, במסגרות התנדבותיות או אפילו במסגרות כמו שירות צבאי. כמובן שככל שהמיומנויות הללו עשויות להיות רלבנטיות יותר למשרות שאת מחפשת עכשיו- ככה יהיה קל יותר.
לאנונימי (או אנונימית?!) מה 8/9- התשובה פשוטה: לינקדאין זו רשת חברתית. המטרה שלה היא יצירת קשרים, טיפוח קיימים, חידוש קשרים שנחלשו עם השנים. אחרת, למה אנחנו שם בעצם? כדי לפרסם את קורות החיים שלנו ברשת וזהו?
ועל כן, זו ממש לא חוצפה ליצור קשרים עם אנשי גיוס וכ"א או לשלוח להם הודעות. כל עוד שזה נעשה בנימוס ובאופן מעודן.
אגב, אנשים שהמקצוע שלהם הוא הון אנושי, יקבלו בהבנה פניות כאלה בלינקדאין. זה בא עם המקצוע…
תודה רבה על המענה (מתנצל אם ההודעה פורסמה פעמיים).