מהו הפרמטר הזה?
מנחשים?
בסופו ובתחילתו של דבר, ראיון עבודה הוא מפגש בין שני אנשים (טוב, לפעמים גם יותר- אם זה ראיון עם מספר מראיינים). במילים אחרות, איך שלא תסתכלו על זה וכמה שלא תבחנו את זה ומאיזו זווית- זה תמיד היה ויהיה מפגש בין שני בני אדם.
ובין שני בני האדם האלה חייבת להתקיים כימיה ברמה כזו או אחרת.
עכשיו בואו ונחזור לכותרת של הפוסט: מהי הטעות הזו שככל הנראה עשיתם בראיונות העבודה האחרונים, שהכשילה אתכם? (וזאת בתנאי שאכן התאמתם למשרה). לעזאזל, אולי אפילו יצאתם מהראיון בתחושה שנעצתם את זה (טוב, נכון… באנגלית זה נשמע טוב יותר- ש… You’ve nailed it) ולמרות זאת שוב קיבלתם תשובה שלילית!
לסיום, הנה לכם תרגיל:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
10 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אחלה כתבה, לגמרי נכון !
תודה רבה 🙂
כל הכבוד ליוזמה, בהצלחה
מאייה, את ממש צודקת.
אבל אני רוצה להוסיף עוד כמה מילים לגבי הצד של המראיין, שלא פעם יצא לי להיות בצד הזה.
אני מזהה את ניסיון המרואיין ליצור Rappot בנינו בכך שהוא מתחיל לנבור, לשאול ולחפור ברקע האישי והתעסוקתי שלי. ואז זה מתחיל לפתח "אנטי" כך שבעצם כמו שכבר ציינת, הוא כבר איבד את מה "שהשיג" והיה לו לנקודות זכות.
היי ישראל, זה ברור מאליו! יש מרחק רב בין יצירת חיבור בינאישי לבין נבירה בחייו האישיים של המראיין! בין לבין יש עוד הרבה מאוד רמות. אגב, אפשר ליצר חיבור בלי לשאול אף שאלה אישית… אם רק מכירים את הטכניקה, כמובן… 🙂
היי מאיה, כתבה מעניינת ונכונה אך אני חייבת לומר משהו. השאלות המובנות של המראיינים (שחוזרות על עצמן בכל ראיון) מקשות על יצירת כימיה שכן, השאלות רישמיות לחלוטין ויוצרות אוירה רישמית ולא תמיד ניתן למצוא מכנה משןתף עם המראיין. אשמח לשמוע מה דעתך.
היי אנונימית, את צודקת- השאלות הן אחידות ויודעת מה? טוב שכך, כי ככל שתהליך המיון יהיה זהה יותר כלפי המועמדים- ככה אפשר להגיע ליותר אחידות ואובייקטיביות בדרך שבה מסננים ומחליטים. לכן, האתגר לייצר כימיה הוא האתגר של המרואיינים במקרה הזה ולא של המראיינים (למרות שכל ראיון הוא בחינה הדדית זה את זה). ולמרות האחידות, אני מבטיחה לך שיש מרואיינים שיודעים למשוך את השיחה לכיוון שהם רוצים ויש מרואיינים שאינם יודעים. לדעת לנתב שיחה, להוביל אותה, להתרחק מנושאים פחות מחמיאים, להעלות פרט מידע פיקנטי כלשהו תוך כדי…כל אלה הינם מיומנויות שניתן לתרגל ולרכוש גם אם לא נולדים עם זה… 🙂 רק עניין של מודעות ואימון.
מעולה וכל כך נכון
Rappot = כימיה
מאמר מ-ע-ו-ל-ה !!!
מה שחשוב להבין הוא, בדיוק כמו שמאיה ציינה, שכדאי להתאמן בתקשורת בין-אישית עם אנשים שאנו פוגשים באופן מזדמן בכל מיני מקומות, כי רק בצורה כזו זה יצא באופן טבעי ולא מאולץ ברגע האמת.
כי בראיון, כמו בראיון, ממילא אנו נמצאים בסיטואציה מאד מלחיצה מבחינה מקצועית, בה לרוב בוחנים אותנו שתי וערב.
ולכן, אם הצלחנו לסגל לעצמנו יכולת אישית ליצירת אמפתיה לא מאולצת מהצד השני, רוב הסיכויים שתרשמנה על כך נקודות זכות לטובתנו והצד השני יחוש טבעי ונינוח במחיצתנו.
אבל בסופו של דבר, בחיים כמו בחיים, אין אף פעם הצלחה של מאה אחוז.
אפילו היה לי פעם בוס שאמר לי, עוד בתקופה שעבדתי כאיש מכירות – "לעולם לא יהיו לך מאה אחוז לקוחות מרוצים".
ולכן, אל תשתדלו יותר מדי – פשוט תנו לזרימה הטבעית לבוא.