אחד הנושאים שאני עוסקת בהם בפגישות היעוץ הוא הכנה לראיונות עבודה.
האמינו לי, כמעט שאין מחפש עבודה אחד שאיננו זקוק להכנה כזו. וכן, זה תקף גם למנהלי גיוס ומשאבי ואנוש (שהם הראשונים להודות ש”מה לעשות? גם הסנדלר עלול ללכת יחף”) ולמנהלים. בשני המקרים האלה יש מודעות גבוהה לשגיאות הרבות שעלולים לעשות בראיונות, מעצם הניסיון של להיות בצד השני- בצד המראיין.
למעשה, למגייסים ולמנהלים יש בעיה נוספת – הם עלולים לגשת לראיון בגישה מוטה. הם יתראיינו כפי שהם מראיינים, יענו את התשובות שהם מצפים שמועמדים יענו כשהם המראיינים, וישכחו שלא כולם מראיינים, שופטים, מחליטים או חושבים כמוהם- עוד סיבה טובה לכך שזה סופר חשוב לקבל זווית חדשה ושונה ממישהו שחושב (כנראה) אחרת.
מה שמוביל אותי לאחת הטעויות השכיחות של רבים בראיונות עבודה- חוסר מודעות לכוח הרב שיש למילים לטוב ולרע.
עכשיו, משום שזה רק פוסט קצר ולא סשן שלם של הכנה לראיון, אנסה להדגים לכם את הרעיון באמצעות פרדוקס הערימה.
מכירים? הנה זה בא:
פרדוקס הערימה
פרדוקס הערימה מתבסס על פרדוקס יווני עתיק- פרדוקס סוריטס (מהמילה סורוס- ערימה ביוונית). בבסיס הפרדוקס- עמימות שנובעת מהשפה, מהדרך שבה מציגים דברים, והפערים שנוצרים בעקבות זאת.
בכדי להבין את הפרדוקס, ענו על השאלה הבאה: כמה גרגרי חול צריכים להיות מקובצים יחד בכדי שנקרא להם ערימה? ערימת חול?
אפשר להניח שאף אחד מכם לא יענה שגרגר אחד זו ערימה. נכון? על זה כולנו נסכים.
אבל… שני גרגרי חול זו כבר ערימה? אולי רק החל משלושה? או שנדרשים יותר?
כנראה שאין דרך מדוייקת לענות על זה…
הפרדוקס הזה ממחיש את העמימות המובנית שיש בשפה האנושית. למעשה, אף אחד לא יודע לענות כמה גרגרים הם ערימה, זו מילה שמשמעותה מעורפלת וגמישה.
על אותו משקל אפשר לשאול- החל מאיזה גיל אדם נחשב “זקן”? החל מאיזה גובה אדם נחשב “גבוה”? כנראה שהכל יחסי… בעיני נער בן 14 אדם בן 40 יחשב “זקן” ועבור אישה בגובה 1.80 שמחפשת בן זוג- גבר בגובה 1.75 יחשב נמוך…
אבל איך זה קשור לתחילת הפוסט הזה?! אתם בטח רוצים לשאול אותי…
אז הנה התשובה: כשאתם מתארים בראיונות שניהלתם צוות גדול, שהתרומה שלכם בחברה היתה משמעותית, ושלמדתם Python ממש מהר, אתם עושים בדיוק את אותה ההנחה שכולנו יודעים ומסכימים על המשמעות של כמה גרגרי חול זו ערימה. ובמילים אחרות- אתם מניחים שאמות המידה שלכם ובעצם של כל האנשים בעולם היא זהה.
והיא לא.
מי כמונו יודע…
מסקנה? בכדי שהמסרים שלכם ישפיעו, ישכנעו ויהיו מובנים- הפסיקו להשתמש במושגים מעורפלים והעדיפו מושגים מדויקים. מה גובה הבחור? 1.75, בן כמה האיש? בן 40, כמה אנשים ניהלתם? 9.
אני חוזרת לתחילת הפוסט- סביר להניח שגם אתם צריכים חיזוק כזה או אחר לראיונות עבודה. עד שכבר מקבלים זימון לראיון בשוק העבודה הזה, ממש לא כדאי להמר- המחיר כבד מידי… קבעו איתי כבר עכשיו פגישת הכנה לראיונות עבודה:
054-7380310
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר