את הנתונים הסטטיסטיים שבהמשך אספתי בתחילת-אמצע מרץ. נו, אתם זוכרים… אז כשעדיין התנהלנו בשגרה שלנו, לא מודעים לעד כמה וירוס “קטנטן” ישנה לנו את החיים. הסטטיסטיקות הללו קשורות לחיפוש עבודה ואספתי אותן כדי לתת למחפשי העבודה תחושה כמותית ומדוייקת יותר בנוגע לתהליך שהם עוברים, לזמן שזה לוקח ולסיכויים שלהם למצוא עבודה.
אבל אז הגיע הוירוס וטרף את הקלפים ועל כן, קחו עכשיו את כל הנתונים שבהמשך וקחו אותם עוד יותר הצידה על הציר שהם מצויים בו. במילים אחרות, הנתונים שבהמשך תקפים לשוק עבודה של שגרה, בכדי להבין את גודל התחרות שכל מחפש או מחפשת עבודה מצויים בה כיום, צריך להקצין את המספרים.
הנה 12 סטטיסטיקות על חיפוש עבודה:
- לוקח 45 יום בממוצע לאייש משרה טכנולוגית בחברה גדולה (בסקר חברה גדולה היא חברה בת 1000 עובדים ומעלה), לפי סקר שערך לאחרונה אתר HackerRank ומתבסס על נתונים מ 5000 משתתפים.
- על פי אותו הסקר, למשרה פתוחה אחת בחברה גדולה מתקבלים 566 קורות חיים.
- מתוכם רק 26% ברי מזל יעברו הלאה לשלב הראיון הטלפוני.
- פחות מ 30% מהם יעברו בהצלחה את הראיון הטלפוני ויוזמנו לראיון פנים מול פנים.
- מחקר אחר, וותיק יותר (מ 2017) שבוצע על ידי כלכלנים מאוניברסיטת קולומביה בקרב 2895 משתתפים, מצא כי למחפשי עבודה שעדיין מועסקים קל יותר למצוא עבודה חדשה בהשוואה למחפשי עבודה מובטלים.
- ואתר B2B אמריקאי בשם The Manifest מצא כי 67% מהמעסיקים מציצים בפרופיל הלינקדאין של מועמדים לעבודה ו- 65% מציצים להם בפייסבוק בשלב שלפני מתן הצעת עבודה, כך על פי נתונים מ 505 מנהלי גיוס ו HR שהשתתפו בסקר.
- באותו סקר עולה כי פייסבוק היא כלי גיוסי חזק עבור מעסיקים לא פחות מאשר לינקדאין ואפילו יותר. 70% משתמשים בפייסבוק לצורך גיוס עובדים לעומת 67% שמשתמשים בלינקדאין. המעסיקים משתמשים בפייסבוק בעיקר עבור גיוסי מאסה ובלינקדאין בעיקר עבור איתור עובדים בעלי התמחות מקצועית ספציפית.
- ומה לגבי שלב ראיונות העבודה? ובכן, מחקר חדש שפורסם בחודש מרץ האחרון באתר Thrivemap (חברת מיון והערכת עובדים) מצא ש 25% מהמראיינים מחליטים בנוגע להתאמת מרואיין לתפקיד תוך פחות מ 5 דקות מתחילת הראיון.
- 63% מהמראיינים מקבלים את ההחלטה הזו תוך 6-10 דקות מתחילת הראיון.
- 9% מהמראיינים איטיים יותר ולהם לוקח כ 30 דקות להגיע למסקנה בנוגע למידת התאמת המרואיין לתפקיד.
- ולמרות שרוב המראיינים מחליטים כל כך מהר, על פי אותו מחקר, ראיון עבודה ממוצע אורך 45 דקות.
- רק 2% מהמראיינים לא ממהרים כלל ומקבלים החלטה בתום הראיון.
מה כדאי שכל המידע הזה ילמד אתכם? הנה 7 מסקנות:
- גם בעתות שגרה תהליך מציאת עבודה חדשה לוקח זמן, על אחת כמה וכמה בשוק עבודה של היום שיש בו יותר ממיליון מחוסרי עבודה. אם אתם מחפשים עבודה עכשיו, התכוננו למרתון.
- זהו שוק של מעסיקים עכשיו ולא של מועמדים. למעסיקים יש מבחר גדול של מועמדים מתאימים לעבודה, סביר להניח שביניהם יש גם כאלה שמתאימים יותר מכם.
- לכן, אם אתם רוצים למצוא עכשיו עבודה, זה לא הזמן להיות בררנים ולחפש בפינצטה. להיפך, זה הזמן לשנס מותניים ולחפש עבודה באופן רחב- במגוון אפיקים וגם במספר כיוונים מקצועיים בו זמנית.
- לכל מי שחולם על שינוי קריירה, על מציאת תפקיד ניהולי (למרות שעדיין אין נסיון קודם), או על מעבר מענף לענף- כנראה שזה לא התזמון הכי מתאים לכך. אם אתם מובטלים, האתגר הראשון כרגע הוא לקפוץ חזרה לתוך שוק העבודה ולא להישאר בחוץ.
- רוב המראיינים מחליטים לגבי מידת התאמתכם לתפקיד בראש ובראשונה על פי האינטואיציה ותחושת הבטן שלהם. וזה קורה ממש מהר. התכוננו היטב לדקות הראשונות של הראיון, התאמנו על תשובה מרשימה לשאלה “ספר/י לי על עצמך” ולמדו לייצר כימיה, חיבור, ראפור עם המראיין שלכם. אם אתם מתקשים בזה- צרו איתי קשר לקבלת פרטים על פגישת ההכנה לראיונות עבודה.
- אם עדיין לא השקעתם בפרופילים שלכם ברשתות חברתיות- זה הזמן!
- ואם אתם יכולים להתאפק ולא לעזוב עכשיו מקום עבודה קיים לפני שאתם מוצאים אחר- עשו זאת! זה אגב טיפ שתופס תמיד. לא רק בעידן הקורונה…
לסיום, אאחל לכולנו שנחזור במהרה לשגרה הברוכה.
בהצלחה!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
קראתי והתרשמתי. די מסכימה עם דברייך. אני זקוקה מאוד לעבודה ואשמח לטיפים להכנה לראיון עבודה. תודה אירית נגר
היי אירית, שמחה שקראת ושמחה עוד יותר שהתרשמת. את מוזמנת לקרוא פה טיפים לראיונות עבודה תחת הקטגוריה הרלוונטית או פשוט לבצע חיפוש טקסט חופשי. כמו כן, מוזמנת לפנות אלי באופן פרטי לצורך תיאום וקבלת פרטים על פגישת ההכנה לראיונות עבודה.
מאיה