רוב האנשים פועלים באופן דומה… כן, אנחנו הרבה יותר דומים האחד לשני מאשר אנחנו חושבים…
אז כשטוב לנו במקום העבודה- נוח לנו ואנחנו מרוצים, מסופקים, אולי אפילו מאושרים רחמנא לצלן… וכשטוב לנו וגם נוח- האמת שאין שום סיבה שבעולם שנעלה על דעתנו לשנות משהו בנוסחה שכבר (מסתבר) עובדת היטב.
ולמרות זאת, דווקא אז, כשטוב לנו, זה הזמן האידאלי לחפש עבודה חדשה. למה? הנה 4 תשובות:
- רוב מחפשי העבודה מחליטים להתחיל לחפש עבודה כשצץ טריגר כלשהו… במקרים מסויימים זו אפילו לא ההחלטה שלהם, אלא פיטורים שנכפו עליהם. גם במקרים שבהם מחפש העבודה עצמו מחליט ש enough is enough, זה בדרך כלל יקרה כאשר תחושת המיצוי תגבר, שלא לומר שיעמום… שלא לומר מיאוס. לחילופין, יהיו כאלה שירגישו שהקרקע מתחת לרגליהם רועדת- אולי הפרוייקט שהם חלק ממנו עומד להסתיים, אולי הבוס לא מרוצה ומעיר להם בלי סוף… ויהיו גם כאלו שיעלבו כי שוב לא קידמו אותם או שדחו את בקשתם להעלאה בשכר… וגם כאלו שמאז שהתחלף להם המנהל הישיר- חייהם הפכו לסוג של גיהנום. אחרים ירגישו שכבר אין להם כוחות להתמודד עם הפקקים האינסופיים בדרך לעבודה ובחזרה ממנה בכל יום. בקיצור, כבר הבנתם את הנקודה- משהו יוביל את אותם האנשים למסקנה שרע להם ושבגלל זה הם חייבים לחפש עבודה חדשה. הבעיה היא שבחיפוש עבודה שהטריגר לו הוא שלילי- ישנה תחושת דחיפות שתמיד עומדת כעננה מעל תהליך החיפוש כולו. תחושת הדחיפות הזו היא בדיוק הסיבה לכך שעובדים רבים עושים טעויות בקריירה שלהם ומבצעים החלטות שגויות בשלב בחירת מקום העבודה הבא. לפעמים כשרע לנו במקום מסויים, כל מקום אחר עשוי להיראות ביחס אליו הרבה יותר טוב ממה שהוא באמת. במילים אחרות: הנה לכם מתכון לביצוע החלטות פזיזות או כאלו שאינן מבוססות על הסיבות הנכונות.
- בואו ונהפוך את המטבע אל צידו השני כשהמצב דווקא הפוך: כשאנחנו במקום עבודה שאנחנו אוהבים, כשיש לנו תפקיד מעולה, כשמעריכים אותנו, כשיש לנו קולגות שהם גם חברים טובים, כשהבוס משבח אותנו בלי סוף. אז עכשיו דמיינו את תהליך חיפוש העבודה החדשה שלנו מעמדה כזו- עמדה של כוח. באופציה הזו אין שום עננה שחורה שמחשיכה את תהליך החיפוש, אין תחושה של דחיפות, אין דד ליין, אין מנהל בנק שלוחץ להתחיל להזרים כספים, יש מספיק זמן לביצוע החלטות שקולות וגם קשה מאוד לסנוור אותנו על ידי פרמטר לא נכון. משמע, ההחלטות שלנו תהיינה הרבה יותר שקולות בחיפוש כזה… הרבה פחות תגובה/זרימה והרבה יותר תכנון ומחשבה קדימה.
- גם הרושם שנעשה בראיונות העבודה על מעסיקים פוטנציאלים יהיה הרבה יותר טוב כשהחיפוש הוא מעמדה של עובד שמרוצה בתפקידו הנוכחי. האווירה בראיון תהיה יותר אופטימית וחיובית, המועמד יהיה יותר בטוח בעצמו (כי מקסימום מה כבר יכול לקרות? הרי כבר עכשיו יש לו אחלה של תפקיד) והיכולת לנהל משא ומתן בשלב הצעת העבודה- גם היא תהיה טובה יותר.
- זאת ועוד, תחשבו איזה נוח זה לחפש עבודה כשאין לכם שום דבר להסתיר, כשאין לכם שום דבר רע להגיד על הבוס שלכם, כשאין לכם שום סיבה נוראית שדוחפת אתכם החוצה ממקום העבודה שלכם, וכשגם אם מישהו יחטט (זה לא אמור לקרות, אבל לפעמים קורה) מאחורי הגב שלכם, שום דבר רע לא יצוף…
אז אם אתם עובדים כבר מספר שנים באותו תפקיד, אם טוב לכם, אם מרוצים מכם, אם אתם חשים ביטחון עצמי, אם יש לכם הצלחות- הבינו: אצל רוב האנשים זה יוביל לתחושת נוחיות ולפעמים בגלל זה הם גם יירדמו על המשמר. עד מתי? נו… כנראה עד שמשהו פחות טוב יקרה ויעורר אותם מתרדמתם הנינוחה מידי. זו הסיבה לכך שבראיית מאקרו של תכנון קריירה, ובאופן שהוא באמת פרדוקסלי, שהזמן הכי טוב לחפש עבודה הוא דווקא כשממש לא צריכים או אפילו בכלל לא רוצים לעשות את זה…
נ.ב. והנה על הדרך רעיון חדש למענה לשאלה: “למה עזבת את מקום העבודה הקודם?”. התשובה: “כי היה לי טוב מידי…”
(אני צוחקת, כן? 🙂 )
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
11 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כשטוב לך ואתה מחפש עבודה אתה מאותת גם למעסיק הפוטנציאלי שלך שאתה לא נאמן, לא עקבי ובאופן כללי שלא ניתן לסמוך עליך.
אדם שיש לו סיבה אמיתית לפרוש הוא אדם שהתנאים הנוכחיים לא נוחים לו ולכן הוא מחפש שינוי…
ממש ממש לא. מי אמר שצריך להיות לא עקבי? שצריך להיות לא נאמן? ושאי אפשר לסמוך עליך? וכל זה רק בגלל שאתה עירני, לא נרדם כשנוח לך ומתכנן את הקריירה שלך במקום רק להגיב לדברים שקורים לך? בין המסקנה שלך לבין הכתוב יש מרחק גדול. לא צריך לחכות לדברים רעים שיקרו כדי שנבין שכדאי להתקדם הלאה. זו הכוונה של המאמר הזה. וזה גם לא אומר שברגע שטוב צריך לעזוב… זה כן אומר לפתוח את המחשבה, לחשוב לטווח ארוך, לתכנן ולמצוא את התזמון הנכון מכל הבחינות.
אני לא חושבת כך!
את הופכת את העובדים לגרידים וארעיים, אף מקום עבודה לא היה מקבל את זה שהעובדים שלו מחפשים תמיד מקום טוב יותר, אין מספיק משאבים להשקיע אך ורק בעובדים, הרווח הוא גם בתפוקה.
ויש פה גם סיכון, מקום עבודה שמגלה כי העובד שלו מחפש עבודה, יפטר אותו…
היי אילנה, מה גרידי בתכנון קריירה וחיפוש עבודה חדשה מתוך עמדה של כוח? ומי אמר שצריך לחפש עבודה בתכיפות גבוהה ולהפוך לעובד ארעי? ממש ממש לא! שימי לב שלא כתבתי בשום מקום שצריך לקפץ ממקום למקום כל הזמן. כתבתי על הטריגרים שמובילים לחיפוש ושצריכים לצמוח מגורמים אחרים מאשר אצל רוב מחפשי העבודה.
עד שמצאתי מקום שטוב לי בו, אני אלך ואהמר על מקום עבודה חדש שאולי לא יהיה לי טוב בו? לא נשמע הרעיון הכי טוב בעולם.
היי משה,
א. אם מצאת מקום- אשריך.
ב. כמו שמצאת מקום טוב אחד, לכשתרגיש שהגיע הזמן להשתדרג, להתקדם, לשפר… כנראה שתוכל לחפש וגם למצוא מקום טוב נוסף.
ג. להמר זה אף פעם לא טוב, לכן, דווקא כשלא לחוץ להחליף עבודה, יש מספיק זמן לחפש באופן רגוע ולמצוא מקום טוב. דווקא כשלא לחוץ ההחלטות הן הרבה פחות הימור והרבה יותר מתוך שיקול דעת.
בשום מקום בפוסט לא המלצתי להמר. אבל כל שאר ההמלצות שם בהחלט תקפות.
השאלה היא מה יקרה אם בחברה שאתה עובד בה יגלו שאתה מחפש עבודה אחרת. לא בטוח שהבוס יראה את זה בעין טובה
אם תבצע חיפוש דיסקרטי, נקודתי, מבלי להפיץ ללא שליטה… הסיכוי שהמעסיק הנוכחי יגלה (גם אם קיים) יהיה נמוך.
קראתי את הבלוג וחשבתי שבאמת אמצא סיבה אמיתית, לצערי מצאתי שהטיעונים קצת שטחיים וחד צדדיים, מנגד עומדים הרבה טיעונים טובים לא פחות למה לא כדאי לחפש עבודה כשטוב לך (חלק מהם מצויינים בתגובות), ולחלוטין מסכימה עם המסר שזה מעביר למעסיק הבא ומעלה תהייה אמיתית מה יהיה הלאה בהמשך, איפה המחוייבות, נאמנות, השקעה…גם בחיפוש דיסקרטי או שסף הנוחות מעורער ניתן לייצר בטחון בתהליך החיפוש והראיונות.
המסר העיקרי שעולה מן הכתוב וזה מה שחשוב לדעתי, זה לדעת איך לנהל נכון את תהליך חיפוש העבודה ולא להיות מונעים מלחץ (נכון זה לא קל) ותמיד להיות עם הראש למעלה (גם אם פטרו אותנו)…
אני חושב שמאיה צודקת. אם טוב בעבודה אז צריך לעיתים לחפש מקום שבו עוד יותר טוב ולא לחפש מקום כל שהוא כי אני נואש. זה הבדל תהומי בין שמים וארץ.
כל כך נכון,מסכימה בהחלט