צריך עור של פיל כדי לחפש עכשיו עבודה ולצאת מזה בשלום.
הכוונה שלי- לא מספיק שקשה אובייקטיבית למצוא עבודה, אלא שכל התהליך הזה עלול גם להיות מתסכל, מעליב, פוגע בביטחון העצמי ועוד תופינים…
כל תשובה שלילית נוספת לאחר ששלחתם קו”ח או לאחר ראיון עבודה היא עוד גפרור לוהט שמתווסף למדורה הגם ככה גדולה. וככל שהייתם מושקעים עמוק יותר בתוך התהליך- כלומר עברתם יותר שלבים לתוך תהליך הגיוס, השקעתם יותר זמן, עבדתם שעות על מטלת בית וכו’… כך התשובה השלילית כואבת יותר והופכת את הבטן.
אז איך מתמודדים?
קודם כל מבינים שאתם לא לבד: לפי לשכת העבודה האמריקאית יש סיכוי של 30% לקבל הצעת עבודה לאחר שליחת 21-80 קורות חיים. לטעמי הסטטיסטיקה הזו אפילו אופטימית… במיוחד אם אתם מחפשים עכשיו עבודה בשוק ההייטק הישראלי.
הדרך לעבודה חדשה רצופה דחיות…
אז איך מתמודדים? קודם כל מבינים שדחייה היא חלק בלתי נפרד מהחיפוש, כך שאי אפשר למנוע אותה.
מה שכן אפשר לעשות זה ללמוד איך להגיב שונה כשזה קורה לכם…שוב.
-
תסמונת הכלב הנובח: תופעה של דיבור פנימי, מחשבות שליליות חוזרות שהופכות לרעש בלתי פוסק. כאילו ממש יושב לכם בתוך הראש כלב קטן ונבחן (אגב, יש לי כלב כזה- קטן, קטן, אבל עם אופי של נפוליאון וכשמתחיל לנבוח קשה לעצור אותו). אתם בטח מכירים את זה- מחשבות שליליות מלאות באמונות מגבילות ותחזיות שחורות שגורמות לדברים להיראות בלתי אפשריים. כל חוויה שלילית מתווספת ל”תיקית הכשלונות” שלנו בזיכרון. כל דחיה נוספת או התעלמות/חוסר מענה מחזקות את התחושה שהכל אבוד ושאין סיכוי. איך תזהו שגם לכם יושב כלב כזה במוח? בפעם הבאה שצצות לכם מחשבות שליליות בקצב, קחו דף ועט וכתבו מה רץ לכם בראש: “זה בזבוז של זמן”, “בחיים לא אמצא עבודה”, “אף פעם לא הולך לי”, “אין לי מזל”, “יש יותר מידי תחרות”, “אני לא מספיק טובה”, “זה קשה מידי”, “אני מבוגר מידי”… הוציאו הכל על הדף, כתבו וכתבו עד שכבר לא ישאר לכם מה לכתוב. עכשיו בדקו- כמה מילים שליליות כתובות שם? כמה “לא”, “אין”, “אף פעם”, “לא אצליח” וכו’…?
-
השתקת הנביחות: הדף מלא בהצהרות והכללות שליליות? קחו דף חדש וכתבו עליו בגדול: המחשבות שלי הן רק מחשבות. הן לא האמת והן אינן עובדות! קראו שוב את המשפט הזה. כל מה שכתבתם הוא סובייקטיבי, חרדות שנוצרו מדברים שקרו בעבר- לא מה שיקרה בעתיד.
-
הוא כבר ממש בן בית, הכלב הזה… נכון? אז תנו לו שם ובפעם הבאה שהוא ינבח תגידו לו “שקט, רקסי!”, והחליפו את הנביחה בפעולה חיובית כלשהי- “שקט רקסי!” ותשלחו קורות חיים למשרה חדשה. “רקסי די!” ותתקשרו לקולגה שמזמן לא שוחחתם איתו כדי לספר לו שאתם מחפשים עבודה.
-
שנו טרמינולוגיה. מ”למה נכשלתי?” ל”מה למדתי?”. מ”למה לא אני?” ל”מה הלאה?”, מ”זה אישי” ל”זו החלטה עסקית”, מ”אני בחיים לא אמצא עבודה” ל”ההזדמנות שלי עוד תגיע”.
-
בחנו מחדש את תהליך החיפוש ודייקו אותו. האם הראיונות היו בחברות ולתפקידים שבאמת מתאימים לכם? לפעמים דחיה היא רמז לכך שהכיוון של החיפוש לא נכון, ולפעמים היא גם מצילה אתכם מתפקיד או מקום עבודה שלא מתאימים לכם.
-
שפרו את עצמכם. כל ראיון הוא הזדמנות לשפר את כישורי הראיון שלכם, הזדמנות ללמוד איך לבנות ולספר טוב יותר את הסיפור שלכם, ללמוד איך למכור את עצמכם טוב יותר, מה עובד יותר או פחות, במה להתמקד, מה לצנזר… אל תתעלמו מפידבקים, נתחו את מה שקורה, למדו מזה כדי לא לחזור שוב ושוב על אותן טעויות.
-
אם אתם מחפשים עבודה יותר משלושה חודשים ללא הצלחה, אם אתם מרגישים שהביטחון העצמי כבר נפגע, אם אתם אפילו ממש חרדים מהראיון הבא- דעו: אפשר לתקן הכל. צרו קשר ותאמו פגישת הכנה לראיון עבודה. נעשה בה סימולציות, נבדוק מה צריך לשנות, והכי חשוב- נחזיר לכם את האמונה בעצמכם. צרו איתי קשר: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר