אני לא יודעת בוודאות איך התחילה לעבור מפה לאוזן השמועה שמגייסים משקיעים רק 6 שניות בקריאה של קורות חיים.
מה שבטוח הוא שככל שעובר הזמן, השמועה הזו הולכת והופכת לסוג של עובדה ש”כולם יודעים”.
אבל, בעצם… אם כבר, אז למה דווקא 6 שניות? למה לא 8 או 5.2?
ובכן, קראתי לפני כשבוע באתר אחד שהמקור לטענה/שמועה הזו הוא בניסוי שעשה ב- 2012 אתר דרושים אמריקאי, ניסוי שבדק באמצעות טכנולוגיית מעקב אחר מבט העיניים, כמה זמן השקיעו מגייסים בקריאת קורות חיים לפני שהחליטו על “גזר דינם”. בניסוי הזה עלה (כנראה לראשונה) המספר הזה- 6 שניות. ניסוי חוזר שנעשה ב 2018 על ידי אותו אתר הגיע לתוצאה די דומה: 7.4 שניות.
מיותר לציין שהתבססותה של ה”עובדה” הזו, לא ממש הועילה לתדמית החבוטה והלא כל כך פופולארית גם ככה של הנושאים במלאכת הגיוס. כן… בעיני מחפשי העבודה המגייסים הפכו לסוג של חומת-אש, או אם תרצו- לשומרי הסף, לאלו שמגנים בגופם על שערי הכניסה של החברות ושצריך למצוא דרך כלשהי לעקוף אותם בכדי להצליח להשיג דריסת רגל פנימה, כי להבין- הם לא כל כך מבינים ואפילו לקרוא קורות חיים כמו שצריך, הם לא באמת טורחים…
אז בואו נעשה קצת סדר בדברים: האם מגייסים באמת משקיעים רק 6 שניות בקריאת קורות חיים?
במשך שנות עבודתי בגיוס עובדים אני מודה שהיו מקרים רבים שבהם בגלל הצורך לעבור על כמויות גדולות של קורות חיים- קראתי אותם די מהר. אבל, האם השקעתי באופן גורף רק 6 שניות לרזומה? כנראה שלא.
למעשה, המצב מורכב קצת יותר מהכללה כזו גורפת וזה תלוי בלא מעט גורמים. הנה חלק מהם:
- רמת/שלב הסינון- העיון הראשוני בקורות חיים הוא די זריז- העין תחפש באופן אקטיבי את הפרטים שמבחינת הארגון/המנהל המקצועי/התפקיד הם קריטיים ואקוטיים למשרה. אם ברור למגייס שלמועמד אין את הרקע הנדרש, הוא יעצור את הקריאה ויעבור הלאה למועמד הבא. כלומר, אם למשל לתפקיד כלשהו הוחלט שהמועמד חייב להיות בעל תואר שני ומעלה בפיזיקה- המגייס יחפש את פיסקת ההשכלה ותוך אפילו פחות מ-6 שניות יחליט אם מועמד רלוונטי (יש לו תואר שני בפיזיקה) או שלא (אין לו). נסו בעצמכם, זה באמת לוקח ממש מעט זמן.
- רמת המורכבות של המשרה הפתוחה- המגוון של התפקידים בשוק העבודה הוא ענק. יש תפקידים פשוטים ויש מורכבים יותר. ישנם תפקידים זוטרים ויש תפקידים המיועדים למנהלים בכירים. הזמן שלוקח לקרוא קורות חיים לתפקיד פשוט או זוטר איננו זהה לזמן שלוקח לקרוא קורות חיים המיועדים לתפקיד מורכב או בכיר הדורש ידע וניסיון נרחבים. במילים אחרות, אם מתעקשים על המדד הזה של 6 שניות, אז צריך להבין שהכוונה לזמן קריאה ממוצע- זה לא אומר שכל המועמדים זוכים לפרק הזמן הזה- יש כאלו שיותר ויש שפחות.
- רמת הנואשות, או אם תרצו- הפער שבין הביקוש להיצע וכמה זמן כבר מנסים לאייש את המשרה- במצבים שבהם יש מחסור במועמדים שמתאימים בול, אין ברירה, צריך לקרוא בין השורות ולהיות הרבה יותר יצירתיים כדי להחליט אם כדאי לפנות למועמד מסויים או שלא ואם יש לו פוטנציאל, למרות שהוא לא עונה על כל דרישות המשרה. במקרה כזה, לוקח הרבה יותר מאשר 6 שניות לקרוא ולהחליט.
מסקנות:
אז מהי התשובה לשאלה שבכותרת? האם זה נכון או לא נכון?
- לא נכון: המספר הזה – 6 שניות – איננו נכון כשהוא תלוש קונטקסט ומוצג כגורף.
- נכון: המספר הזה – 6 שניות- ולמרות שאיננו גורף, הוא חשוב בגלל מה שהוא מסמל. המשמעות הסמלית שלו היא שכשכותבים קורות חיים צריך לכתוב אותם מתוך הבנה שמי שיקרא אותם כנראה לחוץ בזמן ועל כן התוכן חייב להיות ברור, מדויק, נוח לקריאה, מפורט מספיק אך לא מידי ומתאים ככל האפשר לדרישות המשרה. המספר הזה צריך להוביל לקבלת העובדה שאף אחד לא באמת קורא את קורות החיים שלכם מילה במילה כאילו היו רומן מרתק או פרוזה גאונית, ובעצם אי אפשר לקרוא לזה קריאה- זה יותר עיון שמטרתו לאתר מידע חשוב. אם המידע החשוב הזה מופיע בקורות החיים- הם יקבלו תשומת לב ארוכה יותר (כן, כן, ולפעמים הרבה יותר מ 6 שניות) ואם לא- אז לא.
אם ככה, אז איך כותבים קורות חיים טובים? לקריאה הקליקו כאן.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
הי מאיה
אני נהנה כח פעם מחדש לקרוא את הכתבות שלך, כתוב בצור מקצועית זורמת ומענינת