למחפשי עבודה מנוסים, אשר פונים למשרות הדורשות כישורים נמוכים מאלו שיש להם, קשה להבין למה מעסיקים לא חוזרים אליהם ולמה לא מזמנים לראיונות עבודה.
עכשיו, ברור שכשחושבים על זה ככה, זה באמת משונה… שהרי, מה אכפת לחברה לגייס לשורותיה מועמד הגדול במידותיו מהתפקיד- אם זה מה שהוא עצמו בוחר ומוכן לעשות? מה רע לקבל יותר בפחות? לקבל מומחה, מנוסה, מועמד חזק- בשכר המתאים למועמד העומד בדרישות המשרה, אבל זוטר יותר?
זה בדיוק מה שחושב לעצמו מועמד מנוסה כשהוא פונה למשרה קטנה מידי- “אין לי בעיה עם זה…” הוא ממלמל לעצמו ו…שולח קורות חיים.
אז זהו שזה שלו אין בעיה עם זה, לא אומר שלמעסיק גם אין… למעשה, מחקר שפורסם לפני מספר שבועות ושבוצע באוניברסיטת קארנגי שבארה”ב תחת השם: “טוב מכדי לגייס”, מצא כי מעסיקים רואים במועמדים מנוסים מידי בהשוואה לדרישות המשרה פחות נאמנים לתפקיד.
המחקר התבסס על 4 ניסויים נפרדים ומצא כי מנהלים מאמינים שמועמדים שהם אובר-קוואליפייד מגיעים לארגון עם רמת מחוייבות נמוכה יותר לתפקיד ולארגון ועל כן הם גם ישקיעו פחות מאמצים בעבודה. כמו כן, יש עבור מועמדים כאלו משרות מתאימות יותר ללבל המקצועי שלהם בשוק העבודה מחוץ לארגון, מה שהופך את הבחירה בהם לריסקית יותר. זאת ועוד, מעסיקים נוטים לבצע גיוסים למשרות ספציפיות במקום לבצע גיוסים לטובת הארגון בכללותו (וכן, למועמדים מנוסים יש מן הסתם מגוון כישורים לתרום לארגון, גם כאלו שאינם נדרשים ברמת המשרה).
נתון מעניין נוסף שעלה במחקר הזה (ושיגרום ללא מעט גבות להתרומם) הוא שכל זה נכון כשמדובר במועמדים גברים… נשים ובמיוחד כאלו שהן בגילאים של גידול ילדים, נתפסות כבעייתיות מסיבה אחרת, כך שכשהן אובר קוואליפייד למשרה זה דווקא בא לטובתן ולא פוגע בסיכוי שלהן להתקבל אליה- מעין מינוס ומינוס שהופכים לפלוס.
עוד עולה מהמחקר הזה שבחברות טכנולוגיות יש נטיה גבוהה יותר לגייס מועמד צעיר, על פני מועמד מבוגר יותר- גם כשמדובר בתפקידים ניהוליים בכירים.
המחקר מסתיים במספר טיפים:
- מועמדים שהם אובר קוואליפייד צריכים לתקשר באופן ישיר וברור יותר מסרים של רצון אמיתי להצטרף לחברה (ולפרט למה), כמו גם מסרים של מחוייבות ונאמנות- ולעשות זאת כבר בעת שליחת קורות חיים וגם בראיונות העבודה.
- מועמדים שהם אובר קוואליפייד למשרה ולמרות זאת רוצים להגיש מועמדות- עדיף שיפנו דרך קשרים שמכירים אותם ויכולים להמליץ עליהם.
- ארגונים צריכים לעודד את המנהלים המגייסים שלהם להתחיל לחשוב יותר במאקרו ופחות במיקרו. הכוונה לחבר את תהליכי הגיוס למשרות לטובת היעדים האסטרטגיים של הארגון בכללותו, בניגוד לראיה הצרה יותר הנשארת ברמת הצוות/חטיבה/אגף.
ואני אוסיף לזה את הטיפים שלי-
קראו: איך תדעו שאתם מנוסים מידי למשרה? הקליקו כאן!
וגם…: למה מעסיקים באמת מתכוונים כשהם אומרים שאתם over qualified ו- 7 טיפים שיסייעו לכם להתמודד עם זה, במקרה שאתם ממש, אבל ממש, מתעקשים לפנות למשרה שקטנה עליכם…: קראו כאן!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר