אני לא אגלה לכם סוד שאף אחד לא יודע- כולם יודעים שעדיף לחפש עבודה תוך כדי עבודה…. כלומר מתוך סטטוס של מועסק ולא מובטל.
אבל…
אבל לפעמים יש אילוצים… לפעמים זה בגלל שפוטרתם, או שהעבודה כבר נעשתה בלתי נסבלת, לפעמים התחלף לכם המנהל הישיר, לפעמים זה עניין של אגו וכבוד, לפעמים סתם התעייפתם והחלטתם לקחת פסק זמן ולפעמים זה כדי לגדל ילדים. לא באמת משנה הסיבה- התוצאה היא חוסר תעסוקה, ואז כשמחליטים או צריכים לחזור לשוק העבודה ולחפש חדשה מתבררת הבעיה: פתאום הרבה יותר קשה למצוא עבודה.
מה שמוביל לשאלת השאלות: איך אבטלה משפיעה על תהליך חיפוש העבודה ועל הסיכוי למצוא, האם מעסיקים מעדיפים עובדים מועסקים על פני מובטלים? וגרוע מזה- האם אבטלה זה פרמטר (שלילי) לסינון מועמדים?
נו, כיוונתי לשאלה אחת ויצאו לי 3…
אז מה התשובה?
מסתבר שיש מחקר שבדק את זה.
המחקר בוצע על ידי חוקרים שבדים (סטפן אריקסון ודן אולוף-רוט) ב- 2014. 8000 קורות חיים מזוייפים נשלחו ל 3500 משרות אמיתיות. חלק מהמועמדים לכאורה היו מועסקים וחלק לא ולאורך תקופות משתנות של בין מספר חודשים ועד יותר משנה.
ומה גילו? הנה המסקנות:
מובטלים 3 חודשים? לא נעים, אבל לא נורא!
הנה סוג של בשורה טובה אם אתם מוצאים את עצמכם ברובריקה הזו, כי מסתבר על פי המחקר ש- 3 חודשים זה לא נתון שמוביל לסינון החוצה של מועמדים.
מובטלים 6 חודשים? הגיע הזמן להתעורר!
כאן קורה הטוויסט כי הבעיה מתחילה כשמגיעים לתקופת אבטלה של 6 חודשים. מאותה נקודה והלאה יש ירידה בסיכויים לקבל זימונים לראיונות ספציפית בגלל הפרמטר של האבטלה.
מובטלים 9 חודשים? אויויוי!
פרק הזמן של 9 חודשים ומעלה של אבטלה הופך למשוכה רצינית בקבלת זימונים לראיונות. זה עוד יותר בולט בתפקידים פשוטים שלא דורשים התמחויות מקצועיות כלשהן. לפי המחקר יש 20 אחוז פחות סיכוי לקבל זימון לראיון רק בגלל הפרמטר הזה.
מובטלים יותר משנה? דגל אדום בוהק 🙁
פה, לצערי מגיעה הבשורה הרעה באמת: קורות החיים המזוייפים של מחפשי עבודה שלא עבדו יותר משנה כמעט ולא קיבלו תגובות וזימונים לראיונות.
מסקנות חשובות למחפשי עבודה מובטלים:
-
אם אתם מובטלים ולא מבחירה- תתחילו לחפש עבודה כמה שיותר מוקדם. גם אם בא לכם עכשיו על חופש- תתחילו לחפש! זה לוקח זמן וחופש בין עבודות כנראה שגם ככה יהיה לכם, אם תרצו או שלא.
-
פרק הזמן שבין 6 ל 9 חודשים הוא קריטי בכל הקשור לחוסר תעסוקה. גם אם ממש כיף לכם לא לעבוד, לא כדאי למשוך את זה מרצון לתקופה כזו ארוכה. ואם אתם כן מחפשים עבודה כל כך הרבה זמן ולא הולך לכם, זה הזמן שבו אם לא הצלחתם לבד עד עכשיו, חובה!! (עם אלף סימני קריאה) להיעזר ביעוץ מקצועי. התקשרו או שלחו לי וואטסאפ ל: 054-7380310 ותאמו איתי פגישת יעוץ לחיפוש עבודה.
-
אם אתם מחפשים עבודה כבר יותר מ- 6 חודשים, נסו למצוא דרכים למלא את הזמן הזה- גם אם זה בדיעבד. להתנדב למשהו, לעשות פרוייקט באופן עצמאי, ללמוד משהו וכו’… כל דבר שיעזור לסתום את החור או לפחות להסביר אותו בנוחיות.
-
ועוד דבר- אם אתם לא עובדים כבר יותר מ-9 חודשים לכיוון שנה, מחפשים עבודה ולא מוזמנים לראיונות- ייתכן זה הזמן להתחיל להתפשר… כן, זה לא נעים לקרוא את זה, אבל… אין ברירה וצריך לעשות בדק בית, לנתח מה נעשה עד עכשיו ומה צריך לשנות, ולא להמשיך לעשות את אותם הדברים ולצפות לתוצאה שונה. במקרים רבים המסקנה תהיה שצריך לשנות משהו עמוק יותר בחיפוש, לחשב מסלול מחדש או אפילו לבחור יעד אחר.
אז מה השורה התחתונה? מה התשובה לשאלה שבכותרת? חצי שנה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר