שאלה:
מחפשים עבודה?
אם כן, עד כמה אתם מרוצים מהתוצאות עד כה?
האם אתם מרגישים שהתהליך מוצלח?
ואם לא, האם כבר הגעתם למסקנה- למה לא?
אתם לא באמת צריכים לענות לי, כבר שנים שאני פוגשת מחפשי עבודה שלא מרוצים מהתוצאות שהם מפיקים מתהליך החיפוש… לעיתים מדובר בכאלה ששולחים קורות חיים בסיטונות אבל את כמות הפניות החוזרות מהמעסיקים הם יכולים לספור על יד אחת, לפעמים אלה מועמדים שפעם אחר פעם נשללים לאחר ראיונות עבודה ויש עוד אינספור סיפורים ודוגמאות שהמכנה המשותף של כולם הוא השורה התחתונה- חוסר הצלחה.
סומכים על האינטואיציה שלכם? אולי לא כדאי…
לפני שנמשיך, הנה משימה: צפו בסרטון וסיפרו בבקשה כמה פעמים עובר הכדור בין השחקנים שלובשים חולצה לבנה:
את הניסוי המפורסם הזה לומדים באקדמיה בחוג לפסיכולוגיה ועל פיו נקרא הספר “הגורילה הבלתי נראית” שנכתב על ידי הפסיכולוגים כריסטופר שברי ודניאל סימונס. הניסוי הזה הוא רק אחד מבין מספר ניסויים המתוארים בספר בכדי להוכיח שבני אדם סובלים מסוג של עיוורון, לא כזה שנובע מליקוי ראיה, אלא דווקא מליקוי תפיסתי- עיוורון קשבי.
בניסוי נתבקשו המשתתפים לבצע בדיוק את המשימה שכתובה פה למעלה- לספור את מספר המסירות בין השחקנים שלובשים חולצות לבנות. המשימה הזו היתה רק לצורך יצירת מצב שבו הנבדקים צריכים להתרכז היטב, כי במהלך הסרטון הופיעה סטודנטית מחופשת לגורילה. החוקרים רצו לבדוק כמה מהנבדקים בכלל ישימו לב לגורילה כשהקשב שלהם מופנה למשימה. האמת היא שאחד מהחוקרים היה בטוח שכולם ישימו לב לגורילה, הרי איך אפשר שלא לשים לב? היא הולכת מצד לצד, עומדת במרכז התמונה וסך הכל מופיעה בסרטון למשך 9 שניות.
אז זהו שלא… באופן מדהים, כמחצית מהנבדקים לא שמו לב לכך שבסרטון צצה גורילה. על הניסוי הזה חזרו צמד החוקרים שוב ושוב ושוב במקומות שונים בעולם, עם נבדקים מרקעים מגוונים ולמרבה הפלא התוצאה המפתיעה חזרה על עצמה.
תופעת הקשב הסלקטיבי
ההסבר שניתן לתופעה הוא שיש לנו נטייה לראות את הדברים שאנחנו מצפים לראות ולפספס אירועים שחורגים מהתבנית שציפינו לה. המוח חושב בתבניות מוכרות והתפיסה מתבססת על התבניות הללו, זו הדרך של המוח לעשות סדר במה שרואים.
מה שמדהים עוד יותר בניסוי הזה זו ההפתעה של הנבדקים אחרי שגילו להם שלגמרי פיספסו גורילה שחורה שצצה במהלך הסרטון. כשהם צפו שוב בסרטון והפעם מבלי לספור מסירות, כולם ראו את הגורילה ולמרות זאת, חלק מהמשתתפים המשיכו לטעון במרץ שלא ייתכן שמדובר באותו סרטון שראו בתחילה.
מסקנה חשובה למי שמחפש עבודה ולא מוצא
מסקנת החוקרים היתה שרוב בני האדם לוקים באשליית קשב: מניחים שרואים טוב יותר ממה שבאמת רואים ושהתפיסה שלהם הרבה יותר טובה מכפי שהיא. זאת ועוד, בני האדם טובים במיקוד תשומת הלב שלהם במה שמוכר להם, במה שחשוב להם ובמה שמתאים לציפיות שלהם ובגלל זה גם מחמיצים דברים חשובים. הם חושבים שהם מבחינים בהכל ושהאינטואיציה שלהם מעולה, אבל בפועל, יש הרבה דברים שאינם מבחינים בהם ואפילו לא מודעים לזה.
במילים אחרות, פעמים רבות אנחנו לא רואים את מה שנמצא מול הפרצוף שלנו או מתחת לאף שלנו וזו מסקנה שמחברת אותי לתחילת הפוסט הזה. מחפשים עבודה? לא מבינים למה זה לא מתקדם? בטוחים שאתם עושים הכל נכון? שאתם רואים הכל? לעיתים קשה לבד וצריך סיוע וזה בדיוק מה שנעשה יחד בפגישת היעוץ לחיפוש עבודה- בין אם היא מתחבאת בין השורות של קורות החיים שלכם, בין השורות של מה שאתם אומרים בראיונות, בחלק מסויים מפרופיל הלינקדאין שלכם או בפעולות שאתם עושים בכדי למצוא עבודה- כנראה שגם לכם יש גורילה כזו שרוקדת מולכם אבל אתם לא רואים אותה, יחד נזהה אותה ו… נחזיר לג’ונגל, כדי שאתם תמצאו עבודה.
054-7380310 בוואצאפ או בטלפון- מה שנוח לכם, צרו קשר לקבלת פרטים על היעוץ למציאת עבודה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר