אני שומעת בשיחות שלי עם מחפשי עבודה לא מעט הצהרות והנחות שמגיעות בילט אין עם שינוי הסטטוס ל”מחפש עבודה”. חלקן נכונות, כמובן, אבל חלקן ממש לא.
אחת ההנחות הכי מוטעות היא זו:
“לא כתבתי את זה בקורות החיים כי הנחתי שזה כבר יעלה בראיון העבודה” או:
“אם אכתוב את זה בקורות החיים, מה יישאר לי לספר בראיון?” ו…
“לא ציינתי את זה בקורות החיים כי לא רציתי לחרוג מאורך של עמוד אחד”.
ובכן חברים, אין שגויות מההנחות הללו!
ואני אסביר:
פעם פגשתי מישהו שאמר משהו שמאוד אהבתי… הוא אמר שהמרחק מ 0 ל 1 גדול הרבה יותר מאשר המרחק מ 1 ל 2, מ 2 ל 3 וכן הלאה…
למה זה נכון ואיך זה קשור לחיפוש עבודה? זה נכון משום שהצעד הראשון שבין האין ליש- הוא השלב הקשה ביותר. גם בחיפוש עבודה (וזה נכון גם סטטסיטית) הסיכוי שתעברו הלאה מראיון ראשון לשני גבוה יותר מהסיכוי לקבל תגובה לאחר משלוח קורות חיים.
זו גם הסיבה לכך שהבעיה העיקרית של רוב מחפשי העבודה היא התנעת התהליך- משמע, השלב הזה שבין הגשת המועמדות לבין קבלת הטלפון מהמעסיק והזימון לראיון עבודה.
מה שמוביל למספר טיפים חשובים:
- אם לא תכתבו בקורות החיים את מה שחשוב שהמעסיק ידע- לא תוכלו לספר על כך בראיונות העבודה, כי מלכתחילה לא לא תוזמנו לראיון ולכן לא תקבלו צ’אנס לעשות זאת.
- אל תתנו שיעורי בית למגייסים. מידע שלא יהיה להם בשליפה מהירה מתוך הטקסט בקורות החיים, הם לא יטרחו להשלים. ככל שתערימו יותר קשיים, תחסירו מידע ותהיו לא ברורים- כך תייצרו עבורם יותר עבודה- עבודת בילוש, השלמת פרטים בראיון טלפוני, חיטוט בפרופיל הלינקדאין שלכם, ניחושים וכו’… אז נכון- בתחומים שבהם יש חוסר במועמדים, ייתכן שהמגייסים יתאמצו להשלים את המידע החסר פשוט בגלל שאין להם אופציה אחרת, אבל בתחומים שבהם יש מספיק מועמדים (וכאלה שקורות החיים שלהם מדויקים יותר, מלאים יותר, ברורים יותר), כך הסיכוי שתקבלו פניה אם קורות החיים שלכם דלים/חלקיים/בנויים על ההנחה ש”המשך יבוא בראיון העבודה”, הולך ויורד לכיוון הלא קיים בכלל.
- מה שמוביל לכך שאם המטרה העומדת לעיני רוחכם בעת כתיבת קורות החיים שלכם היא לדחוס את המידע לעמוד אחד, מובטח לכם שמידע חשוב (במיוחד אם יש באמתחתכם יותר מ 10 שנות נסיון) ישאר מחוץ לקורות החיים. אז כן, בשורה התחתונה יהיו לכם קורות חיים שמכונסים בעמוד ועומדים באותו קריטריון שפג תוקפו מזמן ושעשרות יועצים למיניהם ממשיכים לדקלם בשיטת העדר. אבל בעמוד האחד הזה יהיה חסר המון מידע חשוב. מקרה קלאסי של יופי על חשבון אופי…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
ובכל זאת בעניין העמוד האחד, הרי כתבת שבמיוחד בתחומים שהבם ההיצע גדול מהביקוש המגייס לא יתאמץ במיוחד – אז אם למגייס יש מספר קורות חיים מתאימים של עמוד אחד בלבד ואז מגיעים קורות חיים שלי שהם יותר מעמוד אחד, למה שהמגייס יתאמץ?
היי יוסי, המאמץ הוא כשאין מספיק מידע בקורות החיים בכדי לבצע החלטה אם מועמד מתאים או שלא ואז צריך להשקיע עוד בפעולות של איסוף המידע החסר. לקרוא 3-5 שורות נוספות בקורות חיים – זה לא מאמץ.