את זה שקשרים זו הדרך הכי טובה למצוא עבודה ולהתקדם בקריירה כולם יודעים. אבל מה שלא כולם יודעים זה איך להיעזר באופן הנכון בקשרים ולכן בדיוק על זה הפוסט הזה…
בואו נתחיל דווקא בטעויות…
כשאתם מבקשים חברות בלינקדאין מאדם שאינכם מכירים וברגע שהוא מאשר אותה אתם שולחים לו הודעה המבשרת לו בחגיגיות שאתם מחפשים עבודה וגם מצרפים קורות חיים- ובכן… זה לא שימוש נכון בקשרים. למעשה, אדם זר שרק אישר את בקשת החברות שלכם ברשת חברתית הוא לגמרי לא “קשר” ועל כן אין שום הגיון לבקש ממנו טובה רגע לאחר שאישר אתכם. זאת ועוד, כשברור לאותו אדם ששלחתם לו הודעת קופי-פייסט שאיננה קשורה כלל אליו עצמו, למקום שבו הוא עובד ולמה שכתב על עצמו ועל תפקידו בפרופיל האישי שלו, ובכן- כאן איבדתם אותו לגמרי.
אז מה כן?
בכל הקשור לקשרים, בכדי להיעזר בהם באופן יעיל ונכון צריך לבצע הבחנה בין שלושה סוגים:
- הסוג שכבר ציינתי בפיסקה מעלה- אנשים שהרגע הוספתם כאנשי קשר בלינקדאין או כל חבר וירטואלי שמעולם לא החלפתם איתו ולו מילה אחת (בדיבור או בכתב).
- חברים של שנים, בני משפחה, שכנים קרובים.
- חברים של חברים.
בכדי למצוא עבודה באמצעות קשרים, חשוב להשתמש בכל משאב בטקטיקה המתאימה, אם תשתמשו בטקטיקה הלא מתאימה על המשאב הלא נכון- זה לא יעבוד לכם, אז אין כל סיבה להתפלא למה אנשים אחרים מוצאים עבודה בזכות הקשרים שלהם ואתם לא.
והנה ההסבר: לכל קשר שיש לכם ולא משנה עד כמה קרוב או רחוק הוא יש אפשרות לסייע לכם, אבל באופן אחר. בואו וניקח לדוגמה את החבר הכי טוב שלכם- זה שילך אתכם באש ובמים ושאתם יכולים לסמוך עליו בעיניים עצומות. כשאתם מחפשים עבודה- כיצד הוא יוכל לסייע לכם? טוב… הוא יוכל לנסות לברר אצלו בעבודה אם יש משרה מתאימה, הוא יוכל להפיץ את קורות החיים שלכם לאנשים שהוא מכיר. ומה עוד? כשחושבים על זה… זה הכל, בעצם… מעבר לזה ולמרות כל הרצון הטוב- הוא לא מסוגל לעזור.
למעשה, חברים ומשפחה מהמעגל הראשון והכי קרוב לכם- הם יוכלו לסייע לכם וביג טיים רק בתנאי שעל הפרק יש משרה פתוחה ספציפית- במקום העבודה שלהם או במקומות העבודה של הקשרים שלהם. במידה ואכן פתוחה משרה כזו ושאתם מתאימים לה, היו סמוכים ובטוחים שהם ייחצנו אתכם היטב: לא רק ישלחו הלאה את קורות החיים שלכם, אלא ממש “ימכרו” אתכם כמו חלה חמימה ורייחנית בשישי בצהריים. הבעיה היא התזמון… אם בתקופת חיפוש העבודה שלכם לא תיפתח משרה מתאימה שכזו, אזי- לא משנה עד כמה הם ירצו לעזור לכם, בשורה התחתונה לא יצא מזה כלום.
מסקנה 1: להשתמש בקשרים מדרגה ראשונה ושניה (חברים של חברים) לכשאתם יודעים שיש משרה פתוחה שהם יכולים לחבר אתכם אליה.
הלאה… נעבור לקשרים הוירטואליים, אנשים שסתם הוספתם בלינקדאין (כן, זה בסדר), קולגות שהפעם האחרונה ששוחחתם איתם היתה לפני 10 שנים וכו’… אנשים כאלו הם גם משאב מעולה כשאתם מחפשים עבודה, אבל לצורך אחר- לצורך חשיפה ללידים. כן, ככל שרשת הקשרים שלכם תהיה מלאה יותר בקשרים מהסוג הזה- כך תשלטו רחב יותר על מה שקורה בשוק העבודה, תיחשפו ליותר שמועות על משרות פתוחות או ליותר סטטוסים של דרושים. הקשרים האלה הם אנטנות מעולות לקליטת מידע שלא בהכרח מתפרסם באתרי דרושים או מגיע לחברות השמה. מצד שני, האנשים האלה לא ממש יתאמצו בשביל לפתוח לכם דלתות או בכדי “לשווק” אתכם למעסיק פוטנציאלי ואתם גם לא באמת תעסיקו את המחשבות שלהם, גם אם תעדכנו אותם פעמיים ביום שאתם מחפשים עבודה. גם אם הם ממש נחמדים, המידע הזה ייכנס להם מאוזן אחת ויצא מהשניה די מהר, אז אל תבנו אפילו על 15 דקות של תהילה.
מסקנה 2: להרחיב ככל האפשר את רשת הקשרים שלכם, לבצע פעולות נטוורקינג ברשת ובאוף ליין למטרת השגת לידים וחשיפה למשרות שעוברות מפה לאוזן, למבצעי “חבר מביא חבר” ולמשרות טריות שרק עכשיו נפתחו ועדיין לא ממש פורסמו.
שימו לב, אם תשתמשו רק באחד משני סוגי המשאבים הללו או שתעשו את זה באופן ההפוך, הסיכוי שזה יעבוד טוב יהיה נמוך. שלבו בין השניים: קשרים רחוקים כאנטנות ללידים וקרובים כיחצ”נים כשתגלו משרה מתאימה.
בהצלחה
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר