אם המקצוע שלכם כולל ידע מדיד- כלומר כזה שניתן לבחון ולהעריך בקלות יחסית, בטח כבר יצא לכם לתהות אם בכלל שווה להשקיע זמן במבחני ההערכה המקצועיים בלינקדאין.
אז בואו ונעשה קצת סדר בנושא הזה…
מה זה linkedin skills assessment?
כבר לפני מספר שנים לינקדאין הוסיפה את הפיצ’ר המאפשר לכולנו לצרף לפרופיל תגיות- רשימה של skills מקצועיים וגם מיומנויות רכות. זהו אחד הפיצ’רים הכי שנויים במחלוקת של לינקדאין ובעיני רבים הוא נראה בזמנו מיותר למדי. עם הזמן חלו כל מיני שינויים ב skills (בהתחלה למשל הופיע מעין שטיח של התמונות של כל מי שעשה לכם לייק על התגיות), וגם חידושים. אחד מהם הוא האפשרות לעבור מבחן הערכה של לינקדאין במגוון נושאים מקצועיים. ביניהם תמצאו למשל מבחנים ב: AWS, Angular ,Machine Learing, Agile, Java, OOP, Matlab ועוד ועוד… ויש גם מבחנים בתוכנות עסקיות של מייקרוסופט, ובתוכנות גרפיות כמו InDesign, Adobe וכו’…
המבחן, אם תחפצו לנסות לעבור אותו, נגיש לכם מתוך רשימת ה Skills וכולל 15 שאלות בסגנון מבחן אמריקאי, וזמן מוגבל מאוד למענה (כדקה פלוס לכל שאלה), כך שאין מספיק זמן לחפש את התשובה בגוגל… כמו כן, אי אפשר להפסיק את המבחן באמצע ולהמשיך מאוחר יותר. בלינקדאין טוענים שהתוכן של השאלות מותאם לתקופה, נכתב על ידי מספר מומחים בתחום ומקבל כל הזמן פידבקים מאנשי מקצוע.
האם אפשר להתכונן למבחנים?
כן, בכל נושא שיש בו מבחן, יש גם אפשרות לתרגל “על יבש” 2 שאלות לפני שניגשים למבחן עצמו.
מי רואה את הציון לאחר ביצוע המבחן?
לאחר שסיימתם את המבחן, תקבלו ציון. אם הציון שקיבלתם יהיה בטופ של ה- 30% בהשוואה לנבחנים הקודמים בנושא הזה- תקבלו באדג’ נחמד שאם תרצו- יתווסף לרשימת ה skills שלכם (ראו תמונה) + תוכלו לפרסם על כך סטטוס אוטומטי שלינקדאין הכינה לכם. את הבאדג’ הזה כל מי שיציץ לכם בפרופיל יוכל לראות, לרבות מגייסים. לחילופין, אתם גם יכולים להחליט למחוק את התוצאה ושאף אחד לא יראה אותה. שימו לב- אי אפשר לשחזר תוצאה שנמחקה. אם תרצו, תוכלו לעשות שוב את המבחן בעוד 6 חודשים.
מה יוצא מזה והאם בכלל כדאי לטרוח לעבור את המבחנים?
שאלה מצויינת. מלינקדאין יענו לכם שברור שכן. ויטענו ש:
- עצם זה שטרחתם לעבור מבחן במשהו- מראה שהיה לכם חשוב להשקיע וזה כבר יתרון בעיני המגייסים.
- בזכות זה, התוכן שלינקדאין תחשוף לכם וגם הצעות העבודה- יהיו רלבנטיים יותר לידע שלכם.
- לא משנה כמה אנשים נוספים יעברו את אותו המבחן אחריכם- זה לא יפגע בדירוג שלכם (של הטופ 30%), משמע (וזו תוספת שלי) ככל שתזדרזו לעבור מבחן כלשהו- הציון שלכם יושווה לאלה שכבר עברו אותו וככל שיש פחות כאלה- כך עדיף.
חשוב לי להגיד פה עוד דבר – אם לא קיבלתם ציון טוב, לינקדאין תציע לכם להירשם לאחד מהקורסים שלהם בנושא שנבחנתם בו (וכאן נכנס העניין המסחרי – הנה לכם צעד שיווקי ללקוחות “שבויים”).
ויש עוד מספר נקודות חשובות שכדאי לקחת בחשבון:
- בין אם תחליטו לפרסם את התוצאות או שלא- זו דרך מעולה לחזור על חומר טכני ולהתכונן לראיונות (וגם לגלות באופן יחסי, היכן אתם עומדים מבחינה מקצועית).
- כשמגייסים מבצעים חיפוש בלינקדאין (מתוך פרופיל פרימיום ייעודי למגייסים) הם יכולים לפלטר תוצאות גם על פי מועמדים שעברו בהצלחה את מבחן ההערכה. כך שהנה סיבה טובה “לבזבז” על זה זמן. רק אל תשכחו להדליק את הכפתור על ON בכדי שהציון יפורסם בפרופיל שלכם וגם בתוצאות החיפוש של המגייסים.
- כנראה שיש דרך לעקוף כל דבר… חיטוט קצר בגוגל הוביל אותי לפרופיל הזה בגיטהאב, שמפורסמות בו התוצאות הנכונות של רשימה ארוכה מתוך מבחני ה- skills של לינקדין. אני לא יודעת עד כמה זה מדוייק וגם לא אם מידי פעם רשימת השאלות במבחנים משתנה (אני מניחה שכן), אבל בכל מקרה, נראה כאילו התוכן ברשימה הזו כן מתעדכן באופן תדיר. מצרפת כאן את הלינק לשיפוטכם. וכמובן שלא יפתיע אותי לגלות שיש עוד מקורות לתשובות למבחנים הללו.
אם אתם חדשים בלינקדין או פשוט רוצים לשדרג את רמת הידע והשימוש שלכם ברשת הזו- חסכו לעצמכם זמן יקר וצרו איתי קשר לתיאום פגישת הדרכה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
הייתי רוצה במקום מבחן לעשות עבודה מעשית פיזית,
בצורה כזאת שאוכל להוכיח שאכן עשיתי אותה.
ולהצליח אחר כך בתור עצמאי לפחות בגיג אקונומי.
אפילו באתר giventake.net (או “אגורה”) אני לא מצליח לתת מהמיומנויות שלי, וזה כשאני מציע עזרה בחינם.