כששואלים אתכם לגבי ציפיות שכר- לענות מספר ספציפי או טווח?
קורות חיים על עמוד אחד או שאפשר יותר?
איך עונים למראיין ששאל אתכם מה התכונות השליליות שלכם?
להתקשר לחברה אחרי ראיון עבודה כדי לברר סטטוס או לחכות?
כל מי שמחפש עבודה יודע את זה- ברגע שתתחילו לספר לסביבה הקרובה שאתם מחפשים, יתחיל לרדת עליכם גשם של עצות, בין אם ביקשתם או שלא.
מכוונה טובה, כמובן, כן?
אבל, כוונות טובות בצד ומציאות בצד- מרוב טיפים, כנראה שיקרה לכם מה שקורה לרבים: תתחילו להתבלבל.
אז מה נכון ומה לא? ואיך זה שחבר אחד מייעץ משהו והשני נותן לכם עצה הפוכה לגמרי?
הסיבה לכך פשוטה: בכל הקשור לקריירה ולחיפוש עבודה אין דבר כזה: נכון/לא נכון ואין דבר כזה: שחור/לבן. ובמילים אחרות: אין טיפ אחד או עצה אחת שמתאימים באופן גורף לכולם. ולמה? כי כל קריירה היא ייחודית ומורכבת משלל משתנים: מה למדתם, איפה, מה עשיתם בצבא (כן, לפעמים גם זה משפיע), איפה עבדתם, באילו תפקידים, כמה זמן ועוד אינספור פרמטרים שמתקבצים כולם יחד לרגע הספציפי הזה. ובקיצור, כל משתנה- משנה.
אם ככה, מה עושים?
לומדים לסנן ולמיין עצות וטיפים ולומדים לזהות מה מתאים יותר ומה פחות…
הנה 6 נקודות חשובות שיעזרו לכם להחליט אם לאמץ עצה שקיבלתם או שלא:
- למדו להבחין בין עצה לדעה. יש הבדל גדול בין השתיים, למרות שכשהן ניתנות לכם- לא תמיד קל לזהות מה זה מה… כדי לעזור לכם, הנה כמה מאפיינים של עצה (להבדיל מדעה): א. אין בעצה הטיות והיא איננה מושפעת מהאמונות, הערכים, הרגשות או המניעים של המייעץ, ב. העצה כן לוקחת בחשבון את הערכים, הרגשות, המניעים והמטרות האינדיווידואליות שלכם. ג. עצה מציגה חלופה, דרך נוספת לחשיבה או לפעולה ולא מנסה לשכנע אתכם בכוח או להגיד לכם מה לעשות.
- זהו הכללות מסוכנות. עצה טובה היא לרוב לא חד משמעית, היא מאתגרת הנחות קיימות, היא מעודדת לנסות, לבחון, להשוות, לראות את הדברים מכמה שיותר זוויות ראיה. זו הסיבה לכך שכשהעצה היא “גורפת”, נכונה “תמיד”, מתאימה “לכולם”- סביר להניח שהיא כנראה לא כזו.
- אל תתעלמו מתחושת הבטן שלכם. רובנו יודעים עמוק פנימה מה נכון לנו ומה לא, אבל פעמים רבות אנחנו מאפשרים לאחרים לשכנע אותנו אחרת ומתעלמים מאותו קול קטן שצועק לנו שזו טעות. משום מה, נראה לנו שאחרים יודעים יותר טוב מאיתנו.
- שאלו שאלות. קיבלתם טיפ? בקשו הסבר. על מה הוא מבוסס, מה ההקשר, האם זו מסקנה שמבוססת על נסיון אישי? בקשו פרטים נוספים, חשבו לבד האם נשמע לכם הגיוני.
- הביעו תודה. ולא משנה אם בסוף תאמצו את העצה או שלא…
- התייעצו עם מומחה. אם מרוב עצות/ים, אתם כבר לא רואים את היער ואם אתם כבר מבולבלים משלל הטיפים שקיבלתם מחברים, מקולגות, מבני משפחה או מדוקטור גוגל- כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בכדי לעשות סדר בדברים, לקבל זווית ראיה אובייקטיבית ועצות שמותאמות ספציפית לכם, ללא קשר ל”מה כולם עושים”. ו…כן, הנקודה הזו גם היא עצה ככל העצות… על כן, תצטרכו להפעיל שיקול דעת, לשאול לפני היעוץ את כל השאלות שיש לכם ולהקשיב לאינטואיציה בכדי להחליט אם כן או לא ולאיזה יועץ או סוג יעוץ אתם מתחברים יותר… 🙂 מוזמנים לפנות אלי לקבלת פרטים על תהליך היעוץ אצלי ולשאול את כל השאלות שיש לכם על זה לפני שתחליטו: 054-7380310.
לפני סיום: להרחבת הקריאה, הנה מגוון עצות שגויות לחיפוש עבודה שגם אתם עלולים לקבל: קראו פה, ופה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
העצות שנותנים לי זה דבר אכזרי. אני רוצה לברוח מייעוץ כפוי. כלומר, עצות שלא ביקשתי והן גם לא שוות, אבל רק חוזרות על עצמן כאילו רק המייעץ יודע מה טוב בשבילי. ומהשימוש במילה “כפוי” ניתן להבין שהמייעץ זה לא מישהו שאתנתק ממנו. אני לא צריך את הסיפורים שלו על איך החליט שהוא לא יושב בבית ועל איך חיפש עבודה כמו משוגע. כאילו מה שאני עשיתי זה לשבת בבית. חשתי burnout רציני מהתהליך של חיפוש עבודה.