הטיפ שלי עבורכם השבוע הוא פשוט: תתעדו את תהליך חיפוש העבודה שלכם!
ולמה? כי Big Data הוא לא רק תחום בהייטק, מרגיש אותו כל מחפש עבודה כשמתחיל להבין שחיפוש עבודה היום הוא לא פחות מאשר מגה-פרויקט.
וזה פרוייקט בגלל הרבה סיבות, אבל בעיקר בגלל הזמן הרב שזה לוקח, האנרגיות העצומות שצריך להקדיש לזה והמגוון הענק של המקורות שצריך לחטט בהם כדי לאתר משרות מתאימות. ובל נשכח את ההתראות האוטומטיות שנשלחות מלינקדאין ואת הסוכנים “החכמים” של אתרי דרושים ששולחים עשרות מיילים ביום. כל זה עלול לגרום לכל מחפש עבודה ללכת קצת לאיבוד בתוך ים של Data.
בדיוק בגלל זה, בדיוק בגלל שצריך לפזר את האנרגיה בהרבה כיוונים – שלב התיעוד הופך למתבקש ואפילו לעיתים לקריטי. למה הכוונה ב”לתעד”? הכוונה לדעת בכל זמן נתון לאיזה חברות כבר פניתם, עם איזה קשרים כבר דיברתם, מי הבטיח לכם מה, לאילו משרות שלחתם קורות חיים, מה הסטטוס של כל פניה ואיזו גרסה של קו”ח שלחתם למי.
אז נכון, לתעד לוקח זמן… זמן שלא בטוח שיש לכם… מצד שני יש לא מעט יתרונות לתיעוד ואם עד עכשיו לא עשיתם את זה, הנה 5 סיבות חשובות מאוד להתחיל:
- חשוב לתעד את החיפוש כדי לא לשלוח בטעות את קורות החיים לאותה משרה שוב ושוב ושוב.
- חשוב לתעד את החיפוש כי כשנעזרים בחברות השמה (והכוונה לא רק באחת, אלא במספר חברות במקביל), כבר לא זוכרים מי מהן הפנתה אתכם ולאן. אם תתעדו, תוכלו להיעזר בחברת ההשמה טוב יותר, לעדכן אותה בהתפתחויות ולקבל ממנה סיוע בבירורים מול החברה אליה הופניתם.
- חשוב לתעד את החיפוש כי אם אתם נוהגים לשלוח קורות חיים ולהתאים אותם לכל משרה (יופי!), איך תזכרו איזו גרסה שלחתם לתפקיד שאליו זומנתם לראיון? כדאי לשמור על קו אחיד ולא להתגלות בראיון כדוקטור ג’קל כשברזומה מדובר במיסטר הייד… 🙂
- חשוב לתעד את החיפוש כדי להגיע מוכנים יותר לראיונות עבודה. משרות לא נשארות און ליין לנצח. ישנם מקרים שבהם המשרה כבר לא מתפרסמת בשום מקום, אבל מועמדים עדיין מוזמנים לראיונות. איך אפשר להתכונן טוב לראיון עבודה מבלי לקרוא היטב את דרישות המשרה? כיום חברות מפרסמות תיאורי משרה באורך של 500-1000 מילים. להגיע לראיון לתפקיד כזה מבלי לדעת כמעט בעל פה את המגילה הזו, הוא להגיע לראיון פשוט לא מוכנים.
- ו… חשוב לתעד את חיפוש העבודה כי… טוב, זה כבר טיפ יצירתי, אני מודה. תראו: נניח שהתקבלתם למשרה ונניח שאתם עובדים כבר תקופה באותו תפקיד והתווספו לכם כל מיני סוגים חדשים של מטלות במהלך הזמן ועוד ועוד אחריות. עכשיו… נניח שאתם חושבים לעצמכם- “מה זה פה?! התוכן של התפקיד שלי השתנה לגמרי אבל הטייטל שלי לא!” או “מה זה פה?! השכר שלי לא השתנה כבר שנתיים למרות שאני עושה פי 2 ממה שציפו שאעשה כבר מהחודש הראשון לעבודה!”… ובכן, בכל המקרים הללו, אם שמרתם אצלכם את מודעת הדרושים המקורית- יש לכם תיעוד לא רע בכלל של הדלתא שבין הציפיות המקוריות לעומת מה שקורה בפועל- של התאוריה מול המעשה… אז, בפעם הבאה שתבקשו שיפור בשכר או עדכון הטייטל או העלאה בתפקיד ושוב יסרבו לכם, שקלו לשלוף את אותה מודעת דרושים מקורית כהוכחה לערך המוסף שאתם מביאים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר