מחפשים עבודה? אם כן, אני בטוחה שאתם כבר יודעים שכשמחפשים עבודה נתקלים בשלל התלבטויות לאורך הדרך וצריך לקבל החלטות כמעט בכל צעד שעושים.
אחת ההחלטות השכיחות ביותר בחיפוש עבודה היא האם לשלוח קורות חיים למשרה או שלא. זו לא החלטה הרת גורל, אמנם… שהרי המקסימום שיקרה אם תשלחו קו”ח למשרה לא מתאימה הוא שלא תקבלו שום תגובה… ולמרות זאת, אין שום סיבה להפיץ את עצמכם לכל עבר כשאין באמת סיכוי שאתם מתאימים למשרה.
אז איך מחליטים אם מתאימים למשרה או שלא? איך יוצאים החוצה מעצמכם ובוחנים את הדברים באופן כמה שיותר אובייקטיבי?
האמת היא שזה לא פשוט בכלל. בכל פעם שאני יושבת עם מחפש עבודה ואנחנו מחפשים משרות רלוונטיות קורה דבר די שכיח- הוא יקרא תיאור משרה אקראי, ישקול לרגע ואז יהנהן “כן, זה בהחלט משהו שאני יכול לעשות”. אממה, יש כאן טעות… השאלה בכלל איננה אם הוא מסוגל לעשות את התפקיד (כי רבים חושבים “כן, אני מסוגל”), השאלה היא- האם כשהמעסיק יקרא את קורות החיים, הוא יזהה במועמד הזה את מה שהוא מחפש. והתשובה היא שלא בטוח.
זאת ועוד, השלם תמיד גדול מסך חלקיו. אתם עשויים למצוא את עצמכם קוראים תיאור משרה ועל פניו בקריאה של כל סעיף וסעיף בנפרד- אתם עונים על כל הדרישות, אבל אם תסתכלו על התמונה כולה, כלומר – המשרה ברמת המאקרו – ותנסו לדמיין מיהו העובד שהחברה רואה בעיני רוחה ומהו הפרופיל שלו, אזי, מהזוית הזו יש סיכוי גבוה שתגיעו למסקנה שאתם בעצם לא מתאימים.
במילים אחרות, צריך לדעת איך לקרוא ולנתח נכון תיאור משרה \ מודעת דרושים וכדי שזה יקרה, צריך לקרוא גם בין השורות וצריך לשים לב לרמזים חמקמקים.
איך קוראים נכון מודעת דרושים? הנה 7 טיפים:
-
טייטל- הכל מתחיל בטייטל אבל בוודאות לא מסתיים בטייטל. ולמה? מהסיבה שלבחור תפקיד על פי הטייטל דומה לבחירת בן זוג על פי המראה שלו. ואני בטוחה שסבתא שלכם לימדה אתכם שלא שופטים על פי הקנקן, אלא על פי מה שיש בתוכו. במילים אחרות- טייטלים של משרות עשויים לכוון אתכם לתוכן של המשרה, אבל זה נשאר בגדר כיוון בלבד משום שחברות שונות נותנות טיייטלים דומים לתפקידים שונים. בקיצור- בסינון על פי הטייטל בלבד, אין סיכוי לכוון בול למשרה ויש סיכוי גבוה לפספס המון משרות מתאימות אז… אל!
-
ידה ידה ידה. ואני מתכוונת לכל המילים והתאורים, הקלישאות והסופרלטיבים שמנפחים את הטקסט של המשרה לפחות פי שניים או פי שלושה. מרוב עצים לא רואים את היער והולכים לאיבוד בתוך בליל אינסופי. רוצים להבין בדיוק אבל בדיוק למה התכוון המשורר? הדפיסו את המשרה ומרקרו רק את המילים החשובות או לחילופין העתיקו לדף או לאיזשהו note רק את המשפטים שנותנים מידע וערך על התפקיד. עכשיו כשהרשימה מולכם, ללא הבלגן המילולי המיותר, אתם יכולים לראות בבהירות את הליבה האמיתית של התפקיד ולבצע החלטה קלה יותר.
-
תיאור התפקיד מול רשימת דרישות. לכל מודעת דרושים שכתובה כמו שצריך יש 3 חלקים עיקריים: הראשון יתאר את החברה, השני את התפקיד עצמו- את תכולתו, ממשקים, מטלות, אתגרים וכו’… והשלישי יתאר רשימת מכולת של דרישות מהמועמד. למרות ששלושת החלקים חשובים ושופכים אור על התפקיד המוצע, כשאתם מחפשים עבודה ועוברים על עשרות תיאורי משרות, כדאי לקרוא הפוך- מלמטה למעלה- מהחלק של הדרישות, לכיון אפיון התפקיד ובסוף על החברה. ולמה? טוב, כי קודם כל, זה יחסוך לכם המון זמן ושנית, כי מספיק שלא תענו על 2-3 מדרישות החובה בכדי להבין שאתם והמשרה הזו כנראה לא סיפור אהבה. וכשאין סיפור אהבה, באותו הרגע צריך לעבור למודעת הדרושים הבאה. על פניו אתם עונים לדרישות? אל תתעצלו בבקשה והמשיכו לקרוא בקפדנות גם את התיאור התפקיד. ייתכן שלמרות שאתם מתאימים על הנייר, מה שתצטרכו לעשות יום יום בעבודה בכלל לא מתאים לכם או לא ריאלי או לא מעניין וכו’…
-
80% מדרישות החובה הוא המינימום להתאמה. כן… זוכרים את הפרסומת של פעם- “לא איטונג, לא קונה”? אז על אותן המשקל- אין לכם לפחות 80% מדרישות המשרה שהן בגדר חובה? אין דיל, אז חבל על הזמן.
-
סדר הדרישות איננו מקרי. למרות התנאי בנקודה הקודמת, יש להפעיל שיקול דעת- אם אתם לא עונים על דרישת החובה שמופיעה ראשונה/שניה ברשימת הדרישות- זה שיש לכם 80% משאר הדרישות לא יספיק לכם. תיאורי משרות הם אפיונים מדייקים (יותר או פחות, תלוי מי כתב אותם) של הצרכים של הארגון. כשתיאור משרה כתוב נכון, הסדר שבו מופיעות הדרישות צריך גם לרמוז לכם מה חשוב יותר ומה פחות.
-
מינוחים והדגשות. איך עוד קוראים בין השורות? שמים לב היטב מתי דרישה מסויימת מוגדרת כחובה, מתי כיתרון/רצוי, איפה מופיעים שלושה סימני קריאה אחרי דרישה וכו…
-
ולסיום, בדקו באתר החברה אם יש משרות פתוחות נוספות. אולי פתוחה משרה אחרת שמתאימה יותר? קראו מספר תיאורי משרות, האם יש טקסט כלשהו שחוזר בכל המשרות? ייתכן שזה יכול ללמד אתכם על התרבות הארגונית ולחילופין, ייתכן שזה טקסט שמישהו כתב לפני שנתיים ומאז עושים לו קופי-פייסט…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר